Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Když koukám na válečný černobílý dokument, beru ho jako dobu dávno minulou. Spokojeně sedím s čajem v ruce a nic mi neschází. Tento dokument ale obsahuje kompletně colorovaný materiál. Najednou scény vnímám velice opravdově a mrtvoly s červenou krví či roztrhanými těly nepůsobí jen jako z filmového deníku v kině. Běsnící války v oranžových plamenech, mrtvoly i barevný Hitler sálá z obrazovky. To celé působí hrůzostrašně. Autorům se povedlo nahlídnout na válku ze všech stran a na všech frontách. Komplexní přehled celé té hrůzné a zbytečné války. Barva vám připomene, že se to opravdu stalo ! Přesto se na to dnes zapomíná a nacismus je bohužel opět na vzestupu. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Můj první, v plné pozornosti sledovaný dokument z druhé světové války a hned trefa do černého. Určitě bych se vůbec nezlobil za více materiálu z války v Tichomoří a trochu mi chyběl mi i širší záběr událostí v jednotlivých zemích a jejich dopad na celkový průběh války, obzvlášť v kontrastu s přespříliš propíranou Francií. Ale jako úvodní přehled tématu a zároveň rozcestník pro jeho budoucí poznávání slouží Apokalypsa výborně. Nemalý podíl na tom mají vedle bohaté informační hodnoty i obarvené záběry a výborný komentář, díky kterým se do doby nedalo nevžít a s oběťmi nesoucítit. ()

Reklama

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Šestidílný dokument o 2. světové válce, jehož hlavní předností jsou hodiny neokoukaných BAREVNÝCH záběrů, které to peklo činí ještě uvěřitelnější, než kdy jindy. Nicméně vměstnat všechny podstatné události (nejen ty evropské) do ani ne 6ti hodin je skoro nemožné. Některé souvislosti úplně chybí, jindy je patrné přílišné zaměření se na něco "ne tak důležitého" (týkajícího se Francie - což je pochopitelné). Abych to shrnul, co do historičnosti - najdou se mnohem ucelenější dokumenty, ale množství neobvyklých a osobitých válečných záběrů (místy beroucí dech) jistě zaslouží pozornost. 80% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příhodně ve dnech incidentu s nazi pokladní jsem si dal opáčko války "o záchranu člověka samotného", která asi nikdy nepřestane fascinovat svým měřítkem a vůbec tunou všeho možnýho. V podstatě platí co jsem napsal už o Apokalypse z první světové, tedy že je to skvělý sumárum těch nejdůležitějších informací s projekcí tehdejších záběrů (barevně!), zlidštěný o dopisy a vzpomínky vojínů. Pokud dokážete vidět jistou krásu v tom všem zabíjení, zbrojení a ničení, v tragédii ideologií, nacionalismu a brainwashingu, tak tady to je super příležitost. Byť rozsahem "for dummies", cyklus to byl výborný - zavřít hubu 90% učitelek na střední a pustit radši beze slova tohle... P.S. Stylový soundtrack budiž třeba Frontschwein a máte-li dál slinu, račte navázat na dějepis poté. Kdo byste rád WW2 opravdu do hloubky, toto běží týden co týden po dobu šesti let (jak šla válka). Pak zde téma válka a film, tu souvislost s Bombou. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Zobrazenie skutočného pekla. Nenormálne zábery, ktoré chytia za srdce každého. Pri každej časti človek premýšľa čo museli ľudia tej doby prežiť kvôli jednému vyšinutému a zakomplexovanému malému Rakúšanovy. Je to síce práca Francúzskych tvorcov, ale ľúbilo sa mi ich nestranné zaujatie pri tvorbe. Dozvedel som sa mnohé veci, o ktorých som nemal ani šajnu. Fakt APOKALYPSA. Ostáva len dúfať, že sa ľudstvo poučí, aj keď súčastná situácia hovorí o inom. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama