Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (154)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Animaci neřeším, je to pohádka pro děti a ne nějaké velkolepé dílo. Na české poměry se mi to zdá stále dobré a že je to místy ujeté - proč ne? Děcka se pobaví, dospělí nad některými kravinami taky. Tenhle film nejde brát vážně. Však stačí už jenom Koza, co pije pivo. Kdyby se to tvářilo seriózně, hodím tomu špatné hodnocení, jenže ona to fakt byla celkem zábava. Jako nejlepší scénu vyhlašuji tu, kdy se z toho díky Bystrozrakému stala přestřelka skoro jako ze Star Wars. Tehdy už se diváci dělí na ty, kteří to pomluví a na ty, co jsou spokojenější, než čekali. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nebudu to protahovat a pokusím se rovnou zabilancovat "Quo Vadis Koza?" 1) film už ví pro koho je určen (na rozdíl od #1). Díky své grotesknosti to nemůže bát pro nikoho jiného než děti. 2) #2 sice minimalizuje výskyt obludně kozaté Mácy (body plus) jenže nahrazuje ji jinýma... ach jo. 3) logika konceptu se už lehce usadila (v hospodě lidé chlastají s kostlivci dál, ale je to už v rovině "normální spolu-obyvatelé") 4) co je ta chlupatá debilita co se snaží být maskot filmu? Opět nezodpovězeno :(. Prostě a jednoduše: je to lepší než #1, ale stejně žádný zázrak. Váhám nad tím zda bych to chtěl vidět 2x či ne... pod vlivem něčeho návykového bych to asi zvládl. Takže za 3, ale jde o zoufalé 3 a s přehlédnutím jaká trága byl první počin. ()

Reklama

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Jasně, stejně jako jednička to není žádná velká bomba, ale moje děti se docela bavily a pro ně je to - dle mého názoru - především. Srovnávat animaci s animáky Pixaru může podle mne jenom blázen, koneckonců by to byla ostuda velkých studií, kdyby z toho na celé čáře nevycházela vítězně. Takže pro mne vcelku OK, naopak spíše chválím za snahu a české reálie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jsou horší věci na světě. Sice se film s příběhem nepotkal, ale na to jsme si už zvykli z jedničky. Pak jsou tu jedny (vlastně dvoje, počítáme-li i přestárlou sousedku) neskutečný sekundární pohlavní orgány, trapný motiv "vše o sýru" a docela vypiplaný dabing. Počítám do něj i fakt, že z pohádkového tria jsem poznal jen pana Táborského a Bystrozrakého hlášky mylně považoval za Budařovo dílo. A Michal Dlouhý by za svou postavu zasloužil cenu Františka Filipovského. Písničky a vůbec audio složka je hodně dunivá a hlasitá, animace nepěkná, ale funkční, a kromě skrytého vykrádání nejlepší české pohádky, ve které si Karel Heřmánek náhodou taky zahrál lucifera, nic dalšího vůkol. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Animace mi náhodou připadala děsně roztomilá, snad první film, u nějž jsem z osminohýho něčeho neměla bobky, ač jsem na to stejně koukala značně nedůvěřivě. Věřím, že malým dětem může pohádka připadat parádní a vydrží u ní několik repríz, já se sice sem tam nudila, ale i tak mi to přišlo v mezích možností fajn a vůbec né tak tragické, jak tu někteří hlásají. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Natočit všechny zvukové stopy k tomuto animovanému filmu zabralo nejméně 20 dní ve studiu. Desítky dalších dní trval výběr zvuků, které nelze ve studiu nahrát, z nabídky databank. Jedna scéna ve filmu se skládá ze 40–60 zvukových stop a dalších 40 stop hudby. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (hippyman)
  • Tvůrci filmu některé záběry upravovali i sedmdesátkrát. (JoranProvenzano)
  • Tvůrci filmu získávali finanční prostředky i z podpůrného prodeje triček, knížek (Filmový příběh, Kozí pohádky a Kozí diář), hraček či Kozích her pro iPhone a iPad se související tematikou. Všemožných akcí pro děti se dokonce účastnil maskot Koza, která vystoupila i v pořadu Studio Kamarád (od r. 1980). (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama