Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

iamek 

všechny recenze uživatele

Netradiční a až neholywoodské kriminální drama. The Ledge vás ihned v táhne do děje a pustí vás až na samotném konci kde na závěr budete koukat s otevřenou hubou. Snímek je celou stopáž napínavý, skvěle natočený a hlavně podpořený parádní hudbou a dokonalou Liv Tyler. Dobře zahrál taky Patrick Wilson což je pro mě obrovské překvapení. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvahy o životu, vesmíru a vůbec jsou ve filmu podány jako napínavý příběh milostného trojúhelníku, který už od začátku udržuje napětí a daří se mu držet divákovu pozornost i sympatie až do konce. Není podstatné za jak dlouho se dá odhalit, proč se hlavní hrdina postavil na střechu, protože důvody, proč skočit nebo neskočit, jsou vyvážené půl na půl a jeho trýznivé rozhodování tak má nejasný výsledek. Nenápadné drama o odpovědnosti, lásce a víře. /27. 12. 14./ ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kam jsem jen čuměla, že mi unikl šarm Charlieho Hunnama ve snímcích, v kterých byla možnost jej zaregistrovat??? Tato trestuhodná nepozornost se dá omluvit pouze u Cold Mountain, tam si jasně vybavuju, pro koho jsem měla oči :-).V The Ledge však září nepřehledně a spolu s přirozenou Liv Tyler tvoří chemicky kompaktní pár, jaký není jen tak k vidění, a tak v hutném erotickém napětí je víc než jasné, kde spolu skončí, i přes všechna křesťanská předsevzetí filmové Shauny, jejíž manžel ji sice vytáhl z bahna a nasměroval k lepšímu životu, což ji však uspokojovalo pouze do chvíle, než mohla začít porovnávat konfrontace názorů obou mužů, z nichž jeden jí nabízel fanatický, chladný, avšak bezpečný řád a druhý lásku se vším všudy, i když s možností antické tragédie. Samotné filosofování o víře a ateismu bylo zajímavé jako vždy a jako vždy stejně nerozhodné - ve vypjatých situacích přesvědčení zatemňují emoce a ty nakonec rozhodují... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Smekám! Naprosto dokonalý film. Je zde znázorněna víra a ateismus a svým způsobem se tady ukáže, že každý tak trochu v něco věří. Patrik, který je silně věřící po jeho zkušenostech v životě spolu s Liv mají spořádaný život, ve kterém je naplňuje nejvíce víra. Časem poznají ateistu Gavina, který Liv otevře oči, a ona se do něho zamiluje a podvede s ním svého manžela. Ten to zjistí a udělá s Gavinem dohodu, že jeden z nich musí do poledne zemřít, jinak mu nebude věřit, že má v něco víru. Dle mého názoru by to mělo být spíš tak, že když je Patrik věřící, by měl Liv odpustit, ale on už to má v hlavě tak zpřeházené, že se z něj pomalu stává blázen. Výborný je i postranní děj, policista Hollis, který zjistí, že jeho děti jsou vlastně jeho mladšího bratra, jelikož on děti mít nemůže, se ani nechce vrátit domů za svou manželku, která to před ním tajila a v rozhovoru s Gavinem na římse, ze které se chystá skočit a následně i skočí, aby zachránil Liv, přemýšlí jestli vůbec věří a jestli má své ženě odpustit, nakonec se domů vrátí a upraví si své priority. Při skoku z římsy, vlastně z lásky a aby zachránil někoho koho miluje, mi přejela "husina" po celém těle. Vážně skvělá podívaná. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

THE LEDGE (ŘÍMSA) je dramatický příběh, v kterém osudová nevěra dostane nečekaný spád. Po filmařské stránce jde zcela o průměrný, místy podprůměrný film. Film, který nás však nutí k zamyšlení, co je v našem životě důležité, že ne vše je nutné soudit jen z jedné stránky. Cesta, kterou se vydáme, neovlivní jen nás samotné, ale všechny kolem. V tomhle ohledu je film krásným pojítkem s běžným životem, ukazuje zranitelnost touhy a nebezpečnou povahu posedlosti čímkoliv. Liv Tyler podává z dalších svých přirozených výkonů. Tuhle herečku dokážu obdivovat jak pro její krásu, tak právě i herecký talent. Její přirozenost se vtiskává do všeho, co dělá. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama