Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

helianto 

všechny recenze uživatele

“Miluju Tě, ale už Tě nemám ráda.“ Příběh o tom, jak člověk s pocitem, že má na všechno dost času, dokáže s touto relativní veličinou naivně plýtvat. O tom, jak některé věci (a lidi) považujeme za samozřejmé a nevážíme si jich. O tom, jak jediný krátký a definitivní okamžik může všechno naprosto změnit a my se stáváme bezprizorními. A přesto musíme žít dál – i s tím tíživým vědomím, že jsme prohráli zcela všechno ... „Láska není náchylnost jednoho k druhému, ale neschopnost žít jeden bez druhého.” Friedrich Dürrenmatt ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Četla jsem nejdřív knižní předlohu a ta je skvělá a film s ní zákonitě prohrává. Spousta věcí se do scénáře vůbec nevešla nebo je osekaná o zajímavé drobnosti a i ta nápaditá forma vyprávění skrz tentýž den v každém roce funguje na papíře mnohem líp. Když se ale oprostím od znalosti knihy, musím uznat, že film jako je jako romantické drama dobrý. Liší se od hromady jiných tuctových romantik, v lecčems je pořád originální a postava Emmy zůstala nesmírně sympatická. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po přečtení distribučního textu jsem nečekal klasickou romantickou komedii, ale spíše úsměvné drama o postupném růstu dvou přátel, jejichž osduy se po letech spojí. A to se mi bezezbytku vyplnilo. Bavily mě dialogy, ústřední herecká dvojice, jíž byly role napsány takřka na tělo a nakonec i to citové vydírání. Všechno bylo jak má být, dokud mi Scherfig nedala ránu, ze které jsem se už nevzpamatoval. Mělo to bejt jinak! 80% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Veľká hromada premárnených p ríležitostí, nesplnených očakávaní, sklamaní, ale aj naplnená láska, na ktorú obaja tak dlho čakali. Mohol by to byť dôkaz o tom, ako sa s nami šťastena, alebo ak chcete osud, dokáže zahrávať a ako nečakane zasiahne do našeho života strata. Nič zvláštneho a predsa výnimočné. A ešte stále, aj notnú chvíľu po zhliadnutí, vo mne dokáže vyvolať úsmev. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Inteligentní ale nepříliš nápaditá a plytce natočená romance o tom, že z velkého přátelství, vždy vzejde velká láska, pokud to tak osud zamýšlí. Herci se snaží ale dokázal bych si představit desítky jiných představitelů, kteří by mi do rolí seděli více a scénář ani režie, toho také moc nenabídnou. Docela škoda. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Fanoušci knihy si stěžovali, že Anne Hathaway, která ztvárnila Emmu Morley, je prý pro svou roli příliš krásná a okouzlující. Emma v kníze byla nejdříve především zvláštní a stydlivá přehlédnutelná servírka z pracující třídy v severní Anglii. (272827)
  • Na pláži čte Emma (Anne Hathaway) knihu Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“. (Sinecod)

Reklama

Reklama