Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (541)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pana Gordon-Levitta v lásce moc nemám, ale tady rozhodně nebyl nejslabším článkem, ba dokonce mu zběsilý pedálník i sednul. Klacek do špic filmu vráží bezduchá zápletka a místy vzhled reklamy na Mazdu. Abych ale jen nehanil, snímek je to originální a než začne nudit prázdnotou scénáře, tak i velmi zábavný. Michaelu Shannonovi role záporáka sluší (jak jinak s jeho xichtem), co mi ovšem, ač se za rasistu nepovažuju, trochu vadilo, bylo, že každá malinká role byla obsazena absolutně jiným zjevem. No prostě každej v Améru jezdí jako poslíček na kole......Jak nejsem cyklofanoušek, tak jsem čekal, že to bude horší. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutočným zbesilým tempom mi tento fim pripomína legendárnu Lolu, ktorá behala o život. Od začiatku do konca sa neustále niečo deje. A aj keď sa na chvíľu nebicykluje a hrdina si kupuje obyčajný obed, tak vďaka strihu ma film celý čas neskutočný drajv. To že príbeh je jednoduchý absolútne nevadí. Scenáristicky je perfektne vymyslený a neustále dokáže v detailoch prekvapovať. Dej sa miestami vracia v čase, určitú udalosť sledujeme z iného pohľadu atď a nakoniec všetko do seba hladko zapadne. Aj postavy sa vydarili. Hlavný hrdina, ktorý nemá chuť sa zomlieť korporátnym štýlom života a radšej žije naplno s neustálym pocitu adrenalínu. Jeho sexy priateľka, kolega messenger s ktorým hlavný hrdina neustále závodí a nakoniec Michael Shannon ako záporák, ktorý si behom jedného dňa poserie celý život. Ale popritom stihne ešte mnohým poriadne zavariť. Hlavnou devízou filmu sú bicyklové scény ktoré majú neskutočnú dynamiku a pritom pôsobia prirodzene. Len v troch scénach je patrné vylepšenie CGI. Zvyšok vyzerá na starú dobrú kaskadérsku robotu plnú pôsobivých kúskov. Miestami ma to uchvátilo viac ako CGIčkové autonaháňačky, ktoré sú dnes štandardom. Perfektne je zvolená aj hudba a posledným hlavným hrdinom sú ulice New Yorku, ktoré dodávajú celému filmu neskutočnú atmosféru. Takže aj po druhom pozretí som nadšený a nenapadá ma nič, čo by sa na tomto filme dalo vylepšiť. 10/10. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Svižný akční thriller, který je parádně natočen - kamera a střih jsou luxusní. Zápletka je taky dobrá. Ale trošičku mi ten film připomínal francouzský snímek "Kurýr expres". Jinak co se týče herců, Joseph Gordon-Levitt potvrzuje, že je momentálně jedním z nejlepších herců své generace. A Michaelovi Shannonovi role záporáků dokonale sedí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Expresní zásilka je expresně akční thriller. Všechno se děje v rychlém sledu, celý ten film je nápaditý, efektivní a originální. Do toho mi přijde, že Joseph Gordon-Levitt teď hraje snad v každém zajímavějším kousku a momentálně je na mém pomyslném žebříčku nejčastěji vídaných herců. Každopádně i tady mi ten sympaťák udělal velkou radost. Celý film je podle mě na tři hvězdičky, taková klasika. Pokud si zvyknete na to, že tady není důležitý příběh, ale právě způsob, jakým je film natočen, budete se bavit. A mě to těch 91 minut stačilo bohatě. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka, ale více od Premium Rush nečekat. Začátek vypadal zajímavě, ale vše postupně ztrácí šťávu. Potom hrozné kiksy ve scénáři. Hlavní hrdina má dovést rychle balíček, ale má na to cca 1.5 hodiny? Mezi tím se stihne vrátit a dalších mnoho věcí se odehraje? Přišlo mi to dosti nelogické a nemluvím o zlomených žebrech, kde Levitt skákal na kole, jako by byl naprosto zdravý. Pokud si chyb všimnu i já, je to hodně špatné, a proto s hodnocením nemohu vysoko.. 5/10 = 53% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Wilee (Joseph Gordon-Levitt) v 77. minutě jezdí na přestříkaném trialovém kole značky Inspired Skye Bike, tedy na stejném, na kterém jezdí kaskadér zastupující Levitta, světově uznávaný trialový mág Danny MacAskill. (widlisch)
  • Záverečnými titulkami film nekončí, po nich nasleduje ešte jedna scéna, kde môžeme vidieť, ako si Joseph Gordon-Levitt (Wilee) poranil ruku. (Johnny.ARN)
  • Během natáčení Joseph Gordon-Levitt naboural na kole taxík. Přestože si tak přivodil zranění obnášející 31 stehů na pravé ruce, popsal zážitek jako „Ku*va skvělý“. Na svou obhajobu poté dodal: "Byla to moje chyba, jel jsem příliš rychle." (MeanWhile)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama