Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (194)

togaf 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nakonec jsem dal "jen" tři. Čekala jsem, že Our idiot brother bude trochu extrémější. Že Ned udělá větší hlouposti, než že se bude se synovcem dívat na Růžového pantera. Ale bylo tam pár výborných momentů a osobně mám slabost pro Zooey Deschanel, takže jsem ve výsledku spokojená. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

No za mě normálně opravdu skora plná palba hvězd. Nemůžu si pomoct, ale Ned a jeho kus života je pro mě jedním z největších překvapení tohto roku. Předpokladem pro mé frenetické hodnocení je samozřejmě fakt, že charaktery dobrosrdečných "tak-trochu" Idiotů Dostojevského ražení mám prostě rád. Ta čistota se kterou tyhle postavy k životu přistupují a výsledky které tohle chování má na "normální" společnost mě prostě baví. Samotřejmě je pak třeba takového naivního snílka i dobře zahrát což se Paulovi Ruddovi povedlo na jedničku. No a bavil mě i indie humor, ostatní postavy Willie Nelson ... a samozŕejmě Zooey Deschanel. Ať nad tím přemýšlím jak přemýšlím, Our Idiot Brother za mě vážně na čtyři hvězdy. I like to think that if you put your trust out there; if you really give people the benefit of the doubt, see their best intentions, people will rise to the occasion. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měli přejmenovat na Our idiot director nebo rovnou a bez příkras na Our idiot movie and some shit. Není to ani komedie ani drama, tak co vlastně? Poetický film o jedné netypické rodině, kde se jeden z aktérů idiotsky dostane do vězení, ale rejža těží z malého dramatu jeho ještě víc idiotických sester? Děkuji, nechci více. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Titulní hrdina je strašnej blb. Ani to není vtipný jak je přihloupej, protože je to tak nějak samozřejmý a hluboce lidský, nebo jak to říct. On je to především dobrák, kterej neumí držet hubu a vždycky na to dojede. Mě moc sympatickej nebyl, zatímco jeho sestry mě bavily mnohem víc. Zcela průměrnej film zdobí příjemná atmosféra a výbornej cast. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších dramedií, která umí pobavit nenuceným humorem, který vychází z charakteristiky postav a přirozeného posouvání děje kupředu. Zároveň ale humor není tak výrazný, aby přehlušil dramatickou rovinu tohoto snímku. Pokud jde o postavy, byl jsem snímkem velice potěšen. Všechny mají nějaký vývoj a všechny se při vzájemné interakci nějak ovlivňují, přičemž ústřední postava je stále v popředí a není nijak upozaděna. Přesto však jde o snímek, u něhož nemám nutkání vidět jej znovu. Alespoň v dohledné době. A proto ta chvála a hodnocení průměrné. Po čase možná toto dílo zapadne mezi ostatní podobně laděné a podařené dramedie. 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama