Reklama

Reklama

VOD (1)

Silný příběh vypráví jeden z nevětších milostných příběhů 20. století: vztah literárního génia Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. V hlavních rolích uvidíte Nicole Kidman a Cliva Owena. Film Hemingway & Gellhorn z dílny Philipa Kaufmana s Clivem Owenem a Nicole Kidman v hlavních rolích, vypráví o vášnivém milostném románku a následném bouřlivém manželství Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. Příběh sleduje dobrodružné spisovatele skrze sedm zemí v období Španělské občanské války. Vzájemná přitažlivost Hemingwaye a Gellhornové z nich udělala jeden z prvních vlivných slavných párů a otevřela jim cestu do vyšších společenských kruhů, včetně Hollywoodské smetánky, aristokracie literárního světa i prezidentské rodiny Spojených států amerických. Příběh zároveň na pozadí ukazuje některé z velkých konfliktů tehdejší doby. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (54)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsou postavy z reálného života, tady najdete jen figurky vyznačující se svými typickými hláškami a proprietami svých předobrazů. Jako byste si místo životopisu Che Guevary koupili tričko s jeho fotkou a pak o něm začali někomu něco vykládat. Nenajdete tu Hemingwaye, Gelhornovou, Cappu ani další historické postavy, ale jen jejich obchodní značky. Navíc Kidmanová se svým botoxem vyžehleným obličejíčkem skotačící v zákopech a pod palbou, není v postavě zapálené novinářky právě nejpřesvědčivější. /27. 11. 14./ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, nedá sa povedať, že by ma to bohvieako bavilo, ale mám rád Ernesta Hemingwaya. Paradoxne jeho tvorbu príliš nie (Starec a more je fakt poriadna nuda), ale to, čo dokázal, jeho zvláštny život, tvrdú náturu a všetko s ním spojené. Takže už z princípu sa mi tento film páčil. Kaufman nie je zlý režisér a miestami z „normálneho hraného filmu“ plynulo prechádza do záberov, ktoré pôsobia ako archívne dobové zábery vtedajších vojnových reportérov. Je to pôsobivé, ale samotné scény z vojnového inferna ma nechali chladným. Owen ani Kidman nie sú moji obľúbení herci, ale treba povedať, že tu boli celkom dobrí a že aj zvyšok kastingu je pomerne silný (Duvall, Santoro, Shalhoub, Coyote, Strahairn...). ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kaufman posledním záběrem dokonale zazdil celkovou atmosféru filmu. Kidman nepřehrává a Owen střílí ze zbraní tentokrát sám na sebe... ono to není tak špatné. Jenomže ani poetická milenecká scéna dohromady s jedním opravdu kulervoucím zážitkem z fronty nenapraví jinak unylý zážitek z ambiciózního dramatu, který chtěl být něčím mnohem víc. ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Jak již název napovídá, dominantním elementem celého filmu jsou dvě hlavní postavy - Ernest Hemingway a Martha Gellhorn. A bylo to poznat i na plátně, protože Clive Owen a Nicole Kidman absolutně ovládli celý film herecky i emocionálně. Hrozně se mi líbila hra s kamerou, barvami a celkově s obrazem. Navíc filmaři do toho vložili i desítky černobílých dobových záběrů. Co dodat? Tradičně vysoká úroveň HBO. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dva výborní herci ve filmu, který nedokázal zprostředkovat hloubku a komplikovanost vztahu dvou vyjímečných osobností a z Ernesta udělal jen sobeckého trtkálistu a z Marthy válkami posedlou tvrďačku. Toto nebyl ani příběh o Hemingwayovi, ani o Gellhornové. Takto tvrdě vymalované postavy, se hodí tak leda do komixu, ale ne do životopisného filmu. Nebýt obou herců, tak neváhám a plácnu 2* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Po útoku, keď sa pri stole rozpráva Ernest Hemingway (Clive Owen) s Mikhailom Koltsovom (Tony Shalhoub), obaja prudko vstanú, pričom Rus má v ruke zapálenú cigaretu. O niekoľko záberov si ju však v stoji zapaľuje znova. (Johnny.ARN)
  • Na scéne nočných klubov v 30. rokoch 20. storočia majú tanečnice oblečené bikiny. Bikiny však boli predstavené až v roku 1946. (Arsenal83)
  • Gellhornová do Madridského hotelu přijede v tanku T-34. Děj je situován do roku 1936, ale tanky T-34 se začali vyrábět až v roce 1939. (Lvísrdce)

Reklama

Reklama