Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix si z celé Ameriky udělal děvku. Píchal jí tvrdě, pocuchal jí ptákem vnitřnosti a když se schylovalo k závěrečnému zúčtování, tak ho ohleduplně vytáhl, vystříkal se jí na záda a jedním dobře mířeným plesknutím jí svou šťávu rozmazal až ke krku. Přeberte si to jak chcete, ale mějte na vědomí, že Joaquin je zdegenerovaný zmrd a nehorázný frajer. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo neuvěřitelné. Hlavou se mi honí tolik věcí, ke kterým bych se teď chtěla vyjádřit, že určitě minimálně na půlku z nich zapomenu.. Je mi jasné, že není snadné vžít se do nějaké role a natočit zcela běžný film.. A právě proto obdivuji to, že Joaquin dokázal svoji roli hrát tak strašně dlouho bez toho, aby na sobě dal na veřejnosti cokoliv znát. Záměrně říkám na veřejnosti, protože čím déle na tomhle "projektu" pracoval, tím víc ho to ubíjelo.. Viděla jsem jednoho z mých nejoblíbenějších herců na dně, viděla jsem ho brečet.. Nevím, jak pro ostatní, ale pro mě to bylo celé hodně silné! Bylo na něm vidět, jak hraní miluje a nemohl by bez něj žít.. A tak to má vypadat, tomu se říká herec! To už nebyla jen póza, bylo to skutečné.. V show Davida Lettermana mě naprosto dostal, byl skvělý.. Stejně tak i na vystoupení ke konci snímku, ta skladba byla vynikající (nádherná slova!!!) a to, co následovalo, bylo prostě šokující.. Ono to vlastně celé bylo dost šokující. A ačkoliv jsem díky Walk the Line věděla, že je Joaquin výborný zpěvák, docela mě překvapilo, jak skvěle rapoval. To jsem vážně nečekala (i když rap neposlouchám, ten jeho byl super.. lidský..). Tohle byl snad první film, při kterém jsem četla i celé závěrečné titulky a i po jejich skončení jsem ještě chvíli seděla a pokoušela se to celé vstřebat. Když se na to mimochodem podívám i z lehce filmařského hlediska, tak musím říct, že hudba na konci byla vážně skvělá, úžasná! Tento snímek pro mě byl prostě hodně silný zážitek a jsem ráda, že jsem ho viděla.. Teď už je pro mě Joaquin legenda!!! ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Co je umělec schopen obětovat? Kam až je při realizaci díla ochoten zajít? A zahraje nám tam hip-hop? A co vliv médií a naše mediální zkušenost? [==] Jako samostatný dokument (nebo mockument chcete-li) je I'm Still Here samozřejmě dobrý a zajímavý. Co ho ale dělá výjimečným, je všechno to kolem, ten kontext, který není úplně vidět, ale dílo dalece přesahuje (Phoenixova totální exhibice; totální herectví vně filmu, které zahrnuje fyzický i psychický přerod na nechutného váguse; diváky - a vlastně i aktéry - se nestávají jen lidé u TV nebo v kině, ale všude kolem ve veřejném prostoru, role není předem napsána, ale vyvíjí se podle vnějšího prostředí a podmínek). Můžete namítnout, že jsou to přece spojené nádoby, ale tu komplexnost film ukazuje jen do určité míry a s určitou intenzitou (veřejná hip-hopová vystoupeni, rozhovor s Davidem Lettermanem, krátké úryvky z TV zpráv apod). Tento mystifikační experiment mě nadále nutí přemýšlet, ale plně ho docením asi až za nějakou dobu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Phoenix a Affleck mladší zmockumentovali rozklad celebrity. A není to úplně o ničem, ale NUDA. Víc mě bavilo vídat ty jeho excesy když se děly během natáčení, ale tohle celý 'vyjádření sebe sama' je prostě fail, kdy se J.P. hodinu a půl chová jako kokot a nakonec si zaplave, přičemž nevíte, co si o tom kurva myslet. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

An elaborate guilty hoax without pleasure. Do držky bijící okopčený BORATovský koncept a zbytečně zabitý 2 roky herecký kariéry neskutečně talentovanýho herce, který se tady pitvoří (ikdyž skvěle) - ale proč vlastně? Aby se pomstil médiím za to, že dohnaly jeho bratra k drogový závislosti a následný smrti?! Protože jako kritika Hollywoodu to vůbec nefunguje. Vtipný jsou snad jen výstupy u Lettermana a u P.Diddyho ve studiu, jinak je to skrz na skrz nudná (občas smutná) hovadina, při jejíž sledování jsem si místy připadal za Joaquina neskutečně trapně. Působilo to na mě spíš jako dobrovolný klesání na herecký dno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Pravdu o filmu odhalil režisér Casey Affleck světu na začátku září 2010 a výkon Phoenixe označil za "jeho životní roli". Samotný film měl poté premiéru na MFF v Benátkách 6. září. (Sony1994)
  • 22. září 2010 se Joaquin Phoenix vrátil jako host v Noční show Davida Lettermana. Tentokrát přišel upravený, oholený a živě diskutoval o celém projektu a potvrdil, že Letterman o ničem předem nevěděl. (Sony1994)
  • Výkal byl obyčejná směs kompostu a kávových zrnek. Tuto směs měl Antony Langdon připevněnou v trubici na zádech. (Brousitch)

Reklama

Reklama