Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaná a ještě lépe Charlize Theron zahraná postava Mavis povyšuje tohle komediálně laděné drama alespoň na lehce nadprůměrnou záležitost. Musím ale předeslat, že Reitmanovy předešlé kousky Juno i Děkujeme, že kouříte mě za srdce rozhodně nechytly, Lítám v tom se mému vkusu sympaticky přiblížilo a Znovu a jinak ho zase příjemně podráždilo. Reitman znovu na můj vkus tak trochu zůstává chladným a zase ne všechny motivy (někam) dotáhne. Stejně jako kdysi úspěšná spisovatelka Mavis píše brakové knihy, tak i Reitman předkládá záměrně brakový námět s pochybným poselstvím, místy je hůře čitelný a osobitý. Přesto nabízí sžíravou a hořkou sondu do deprimované hrdinky, která marně loví svou dávnou lásku, chová se u toho nedůstojně, sobecky. Reitman trochu jinak, Theron pečlivá ve výběru rolí opět naprosto výborná (oscarová nominace překvapivě schází)!! ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

No, pokud tohle máme řadit mezi Reitmanovy komedie, tak potom považuju za nutný ještě dopsat za další lomítko "horor", protože ta všudypřítomná fotka novorozeněte mi zezačátku fakt silně připomínala Carpenterův Halloween. :)) Každopádně Young Adult je slabej, doopravdy maximálně průměrnej snímek. Charlize oživila postavu domýšlivý nány, co si v jednom kuse něco domýšlí, a já osobně jsem se teda nikdy nepřiměl k tomu, abych jí aspoň nějak základně fandil (ani si nejsem jistej, jestli to vůbec bylo cílem filmařů; ale to je příliš neomlouvá, protože pak by se nedalo seriózně zajímat o ŽÁDNOU postavu). Co se příběhu týče, tak ten má potom hodně povrchně depresivní charakter a předevšim nesrozumitelnou pointu. Příště, Jasone, znovu a jinak, prosím. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Trochu netypická Reitman, ale přestože to nesedí k jeho stylu, se mi to neskutečně líbilo. Sobecká depresivní kráva konfrontuje svou minulost a snaží se "napravit" svůj život. Charlize Theron do toho dává snad skoro tolik jako do svého výkonu v Příšeře a celé to sice balancuje mezi indie filmem a béčkovou komedií, naštěstí v balanci dopadá na dobrou stranu. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

No jo, komu by se nelíbilo, kdyby po něm jela Charlize Theron jak po uzeném? V posledním Reitmanově filmu je to ovšem asi největší problém - po celou dobu mě neopouštěl pocit, že se na tento fakt film až příliš spoléhá a nijak výrazně jej neobohacuje ani nerozvíjí. Výjimkou je výtečná scéna v závěru - ranní dialog Mavis se sestrou jejího kamaráda. Tady se jde poprvé a naposled konečně trochu do hloubky, což je docela škoda. Formálně je to kvalitní, pár hezkých zrychlených momentů, ale nemá to zdaleka ten drajv a hutnost jako Lítám v tom. Young Adult tedy dopadlo přesně tak jak jsem čekal - Reitmanova oddychovka po majstrštyku Up In The Air s několika malými odchylkami oproti běžným americkým dramediím. Ale potěšila mě alespoň rejžova soudnost co se týče stopáže, věděl, že nemá smysl tento scénář natahovat na dvě hodiny, jak je v posledních letech neblahým zvykem. Řekl a ukázal co chtěl a nazdar bazar, nač to protahovat. (poznámka: řeči o tom, jak je opojné/nepříjemné, že hlavní postava není "user friendly" jsou poněkud liché. Proboha, tak nemá ráda děcka, chlastá a je sebevědomá. To je toho!) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Minulé Reitmanovy filmy se mě líbily více, tento mě ovšem docela zasáhnul. Je prostě vidět že Jason umí a umí hodně. Myslím že problémy svobodných pozdních třicátníků, kteří začnou mít pocit že jim ujel vlak nešlo zachytit lépe. Já se s filmem postavami dokázal plně ztotožnit naprosto bez problému. Charlize Theron v mých očích opět o notný kousek vyrostla, přecejen takhle zvláštně odvážnou scénu rozhodně není ochotná natočit jen tak nějaká hollywoodská pipina. Absenci oscarové nominace za její výkon opět nechápu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Během scény, kdy Mavis (Charlize Theron), prochází obchod s oblečením, prodavačka nabízí pomoc, a Mavis se zeptá, zda mají něco od Marca Jacobse. Theron je ve skutečnosti velký fanoušek newyorského designéra módy. (zuza99)
  • Plemeno Mavisina psa bylo vybráno záměrně. Jedná se o pomeraniana, který se jako jediný ze psů neustále usmívá a vytváří tak protiklad k nevrlé Charlize Theron. (Brousitch)
  • Jedna z figúrok vystavených v byte Matta Freehaufa (Patton Oswalt) predstavuje Nite Owla, člena tímu z filmu Strážcovia (2009). Tohto hrdinu si v spomenutom filme zahral Patrick Wilson, Oswaltov herecký kolega z Young Adult. (SarumanKo)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama