Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 2

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (166)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nové Město bohů, které se zhruba od poloviny filmu zkazí tím, že si Stephen Daldry nesebekriticky usmyslel, že může být jako Danny Boyle a díru do světa udělat filmem z třetího světa...takže po první hodně silné syrové brazilské půli najednou přijde druhá západní půle sluníčková - kterak tři brazilské děti s jednou Američankou zažehnou skrze sociální sítě ,,brazilské jaro" (obdobu arabského jara), prostě vivat Facebook, vivat Internet! Ale i přes ten naivní happyend, přespříliš jednoduchou a průhlednou zápletku a hlavně rozporuplnou druhou půlku má Daldryho snímek slušnou kvalitu - naprosto autentickou mizanscénu, výbornou kameru i hudbu, skvěle provedený casting a silné herecké (zvláště dětské) výkony ... škoda těch falešných západních ideálů ve scénáři... ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl ze začátku určitě velký potenciál. Ale ve finále bohužel nebyl využitý. Příběh malých chlapců uprostřed velké skládky v Riu mě docela zaujal. Herecký výkony byly hodně dobrý a hudba taky supr. Tak v půlce jsem se ale opět začala nudit. Možná by bylo lepší na tento film koukat v originálním znění a ne v CZ dabingu. A stopáž bych taky trochu zkrátila. 60%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Milionář z chatrče mě zrovna dvakrát nebral a Trash je jen jeho slabým odvarem. Stupidní příběh, nesympatičtí hlavní hrdinové a zpracování, které necílí na žádnou konkrétní skupinu, takže ve finále je to příliš infantilní pro dospělé a příliš krvavé a depresivní pro děti. Daldry z toho měl udělat brazilské Pány kluky, ale bohužel. 15% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Na "odpad" to není, ale když vidím ta jména (Daldry, Curtis, Moura) a nevyždímaný potenciál, nemá to k němu daleko. Úvod docela odsejpá, ale ještě před půlí začnou vystrkovat růžky kýčem prosycené podivnosti, což vyeskaluje v notně přepálenou báchorku o boji chudých chlapců ze skládky proti ošklivým pánům z korupcí prolezlé státní správy. Jako kdyby tvůrci chtěli natočit špinavé sociální drama ze slumu, ale pak si řekli, že by to vlastně mohlo být trochu jako ty konspirační superakčňáky s Jasonem Bournem. Jo, je to děsná hovnařina. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý koncept, aj to skvelo vystihnuté prostredie slumu v Riu, kde sa ľudia prehrabávajú v odpadkoch dúfajúc, že nájdu čokoľvek čo sa bude dať speňažiť a zaistiť obživu aspoň na ďalší deň. Príbeh mal parádnu zápletku a všetko bolo rozohrané na výbornú, len občas to akosi pochybne upadalo a napokon som z celkového vývoja deju nemal vôbec až tak úžasný dojem ako som prvotne očakával. Neviem, v ktorej fáze sa to presne akoby zaseklo, ale od istej chvíle u mňa akoby upadlo to celé napätie, ktoré vo mne postupne narastalo. Ale inak kvalita, vrátane trojice chalanov v hlavných úlohách, ktorí tomu filmu vysokou mierou dopomohli k väčšej autenticite. Ale inak, čakal som viac... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)
  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)
  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)

Reklama

Reklama