Reklama

Reklama

Vše pro dobro světa a Nošovic

  • USA All for the Good of the World and Nosovice!
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Celovečerní dokumentární film ,,Vše pro dobro světa a Nošovic" je svérázným portrétem malé české vesnice, ve které - jak místní říkají - přistálo UFO v podobě kilometrové stříbřité továrny: korejská automobilka Hyundai. Z vesnice, která se proslavila především kysaným zelím a pivem Radegast, se tak stala průmyslová zóna - největší investice na zelené louce v historii ČR. Mnozí z majitelů polí, na kterých dnes automobilka uprostřed vsi stojí, však dlouho své pozemky prodat nechtěli. Donutil je až nátlak jejich sousedů a anonymní dopis, který odolávajícím sedlákům a jejich blízkým pohrozil smrtí. Filmaři se do Nošovic vrací dva roky po dramatických výkupech pozemků, v době, kdy továrna začíná chrlit levná auta a skrze sedm postav spřádají hravý i mrazivý portrét místa, které se náhle a nevratně proměnilo k nepoznání. - Ožívá tak sociální groteska o poli, na kterém rostou auta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (182)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jak já nesnáším tyhle velké firmy, které si hrají na lidumily, a přitom když k nim dojdete natáčet, tak se vlastně chovají tak, že toho mají hodně co skrývat a nechtějí se prořeknout. Kdyby v tomhle případě bylo s firmou Huyndai vše v pořádku, proč takový rozruch okolo kamery, která natáčí předávání žaloby? Pokud nemám co skrývat, kamera mi nevadí. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Zelí x člověk = auto x člověk = člověk x člověk ____ Není vlastně rozdílu mezi zelím, autem a člověkem, protože stejně jak zelí za pomocí člověka vytlačuje různorodé rostliny, tak auto za pomocí člověka vytlačuje zelí, a stejně tak i člověk za pomocí člověka vytlačuje vše přírodní a nakonec i sám sebe. Opravdu tento pomíjivý mezičlánek mezi opicí a robotem má IQ tykve ve svém antropocentrismu, když se domnívá, že je vrcholem veškerenstva. Mimochodem makak na útěku ze zoo v pohodě přežil v českých lezích a nevadila mu ani zima. S člověkem bez civilizace již to není tak jisté.___Autor snímku již má svůj rukopis a pokud divák nelpí na věčnosti lidstva, tak se vždy skvěle pobaví při sledování lidského zoo v jeho dokumentech. A jedno upozornění: Vyplatí se počkat do konce závěrečných titulků, protože - to nejlepší nakonec :-) ()

Reklama

noctambule 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od této zajímavé tematiky víc, ale nejsem si jistá, že to vůbec šlo. Málokdo se nebál mluvit. Je zajímavé, co automobilka v malé vesnici způsobila. Ale nemyslím si, že Korejci jsou o tolik horší šéfové než ostatní, továrna je prostě továrna. Zaměstnavatelé zneužívají situace, kdy se každý bojí o práci a musí držet "hubu", aby ji neztratil. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Není jeden nespokojený zaměstnanec jako výpovědní hodnota málo? Klusákovi podráží nohy dva základní fakty...Jeden se týká toho, že konflikt, který by tak rád zaznamenal, není tak vyhrocený ani bolestný, jak by si angažovaný investigativní filmař přál...Druhý se odvíjí od informačního vakua, kdy režisér není schopen dostat před kameru více respondentů a hlouběji se ponořit do světa korejské továrny, jejich vnitřních pravidel, pracovní morálky i odlišností dané jinou kulturou...Takže zbude jen pár úsměvných i smutných vesnických postaviček..."My už nelovíme, my už sbíráme padlý po cestě: :) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je to celkem nuda (zbytečně zdlouhavé záběry) a je v tom docela zmatek. Kdo o tomto problému dopředu nic neví, bude asi dost tápat. Nicméně některý momenty dokázaly velmi slušně pobavit. Co se ale výpovědní hodnoty týče, tak si myslím, že nic moc. Kdyby nám to nepustili ve škole v rámci výuky, tak bych to zřejmě nikdy neviděl a asi bych o moc nepřišel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Vít Klusák si kvůli natáčení tohoto filmu udělal řidičák a koupil auto. Nejedná se však o vůz značky Hyundai. (Zdroj: Hypermarket Film)
  • Soundtrack k filmu od kapely DVA bude časem volně ke stažení na webových stránkách filmu. (Zdroj: Hypermarket Film)
  • Společnost Hyundai producentovi filmu opakovaně pohrozila, že podnikne právní kroky proti zveřejnění filmu. (Zdroj: Hypermarket Film)

Reklama

Reklama