Reklama

Reklama

Manželé Bennetovi se rozhodnou prožít vánoční svátky v nově vybudovaném luxusním středisku na pobřeží Thajska spolu se svými třemi syny. Otec Henry přemýšlí o tom, že by mohl ztratit práci, starší syn Lucas už má dost dozoru nad svými malými bratry, matka Maria má zase panický strach z létání a chtěla by se vrátit k práci lékařky. Dva dny po Štědrém dnu zcela bez varování jihovýchodní pobřeží Asie zasáhne vlna tsunami. Neskutečný živel se silou obřích rozměrů smete vše, co mu přijde do cesty, a rozdělí i prchající Bennetovi. Ačkoliv všichni členové rodiny přežijí, vyhráno zdaleka nemají, protože nalézt jeden druhého uprostřed pekla je skoro nemožné. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 069)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bayona to na jednu stranu dokáže vyhrotit tak nehollywoodským způsobem, až se člověk ošívá v sedačce, protože na tohle u velkejch kinobijáků z multiplexů není zvyklej (několikaminutová absence hudby, práce se zvukem), na druhou stranu to pak dokáže zazdít temi nejlacinějšími sentimentálními berličkami. Velká škoda, tady bylo zaděláno na obrovskou pecku, jsem zvědavej co bude do třetice a na kterou stranu síly se pan režisér přidá. Debut zatím nepřekonán. 7/10. Tom Holland vynikajicí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Impossible je perfektne zrežírovaný film o prírodnej katastrofe a boja jednej rodiny za prežitie. Po tom ako Naomi Watts nevyhrala za túto úlohu Oscara sa mi do písania komentáru ani nechce. Z dospelých i detských hercov vidieť maximum. Udržia tempo filmu aj potom, čo najakčnejší materiál odznie v prvej polhodine. A predovšetkým oslňuje technickým spracovaním, ktoré jednoducho nemá chybu. Počas filmu začnete rozmýšľať nad tým, čo sú triky, čo sa točilo reálne a ako to môže vyzerať takto dobre v španielskej koprodukcii. Vodná smršť je nemilosrdná a keď udrie, vznikne chaos, ktorý sugestívne opantá vás ako divákov a okamžite vás katapultuje na miesto činu. Túto scénu musíte vidieť na premietačke, lebo od čias Titanicu či bombardovania Pearl Harbor tu nebola taká ukážka skazy. Nič nás nerozdelí je skrátka výhra po všetkých stránkach. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Hrát si s fakanama na schovku v posttsunamovém Thajsku může být docela kůl zábava, avšak nesmí se toho pak chytit nějaká otylá, životem zklamaná vdova, co z toho udělá močopudného harlekýna o tklivých trampotách vzorové americké rodiny, která před tím hrála v reklamě na Cornflakesy. Divím se, že hamburgeři po Vlně neprohlásili přírodu za mezinárodního teroristu a CIA nemučí koloušky a zajíčky, aby prozradili, kde se skrývá Matka Gaia, jednička na listu nejhledanějších. Poté by se toho mohla ještě chytit ta zpolitizovaná stvůra Katka Bigellow a ukázat nám, jak je třeba takový medvídek koala odolný proti waterboardingu. Nicméně, Eman MekŘehoř byl naštěstí najat jen jako kulisa, a tak to moc neprasil, Vlna je svěží a pěkně udělaná, a když se jeden povznese nad ten scénář Rosamunde Pilcherové a připraví si ke křeslu kýbl na zvracení patosu, dá se to bez větší újmy dokoukat do konce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bayona = ďábel. Po prvních seznamovacích minutách na nás vytasí nejlepší katastrofickou scénu včech dob. Divák je tak odsouzen do role nebohého statisty, kdy musí jen trpně koukat jak Tsunami demoluje nebohou Naomi Watts. Bohužel jsem netušil že to nejhorší teprve příjde.... Nebudu samozřejmě nic více prozrazovat, ke konci jsem si samozřejmě blbec nechal kapesníky bůhvíkde a slzy nešlo zadržet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TENTO FILM VYCHÁZÍ ZE SKUTEČNÉHO PŘÍBĚHU MARÍE, QUIQUEHO, LUCASE, TOMASE A SIMÓNA...... /// Po úvodní ,,reklamě“ na Thajsko přichází reklama na vlnu (moře vole). Drama mamči a kluka je dechberoucí zábava, nic pro slabší nátury (i já jsem s tím měl problém…) a hororový scénáristé blednou závistí. A pak táta – tady už to tak vkusná zábava není, dokonce bych řek, že jsem vydírán trágou. Každopádně souhlasím, že říkat si ,,mám tě rád“ je lepší tak nějak průběžně, než čekat, až vám tsunami rozjebe rodinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy podle pravdivejch příběhů. 2.) Páč vím, kdy se dům na pláži vyplatí. Teď hledám důvody proti. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (32)

  • Britové, kteří přežili tsunami v Indickém oceánu, byli zděšeni, když navštívili premiéru filmu Hobit: Neočekávaná cesta (2012), před kterým byl puštěn trailer právě k filmu Nic nás nerozdělí. Asociace britských kin se za toto později omluvila. (PATTXA)
  • Sfilmovanie 10-minútovej scény, kedy vlna zasiahla luxusný hotel v Khao Lak, do finálneho výsledku trvalo celý rok. (Arsenal83)

Související novinky

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Bayona vyslyší netvora

Bayona vyslyší netvora

20.04.2014

Juan Antonio Bayona by se s trochou nadsázky dal označit za španělského Stevena Spielberga. Mladý hitmaker hororovým Sirotčincem i katastrofickým Nic nás nerozdělí trhal domácí rekordy návštěvnosti,… (více)

Reklama

Reklama