Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kenny Starfighter je pravděpodobně tím nejhorším studentem v historii Akademie galaktických hrdinů. Nic ho však nemůže odradit od toho, aby se nepokusil složit zkoušky, a uniknout tak strašlivému osudu kadeřníka. Když při nich nešťastnou náhodou proletí černou dírou, přistane přímo v pokojíku osamělého, ve škole šikanovaného Pontuse. Ten těsně před tím najde podivný, světélkující krystal a jeho život najednou nabere zcela nových obrátek (například se poprvé odváží oslovit krásnou a inteligentní Mirandu). Tím však Pontus zkříží plány superzlouna Rutgera Oversmarta, nanukového magnáta, který má o krystal eminentní zájem. Vyšle proto výkvět galaktických padouchů, aby přinesli zpět to, co mu Pontus nevědomky vzal. Zachrání Pontus s pomocí krásné Mirandy Kennyho před kariérou kadeřníka, nebo zachrání Kenny je? (Severská filmová zima)

(více)

Recenze (13)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

92. minut mentálně-pubescentního "humoru" by se dalo ještě vydžet, nebýt naprosto ohavného hlavního "hrdiny", který mě během projekce málem přinutil pořídit si zbrojní pas a spáchat legálně sebevraždu. 3 dobrý frky na celý film bohužel nestačí ani náhodou a přísahám, že jestli ještě někdy uslyším išlo pišlo nebo vuli buli, tak bude autor těchto frází srkat oběd slámkou. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 1: ŠVÉDSKO: Ze Švédska mám dlouhodobě v oblibě absurdní komedii Vejce – Příběh natvrdo, která zde sice zařazena přímo do sci-fi není, ale díky několika sci-fi motivům včetně postapa by klidně mohla. Loni u mě Švédové zabodovali svěží mládežnickou žánrovkou UFO Švédsko, na které jsem se v kině nesmírně zabával. Zbylým sci-fi ze Švédska jsem však většinou nedal víc než 2 hvězdičky, ať už to byli neskonale monotónní Gladiatoři nebo novější LFO se slibným námětem, ale totálně zazdívajícím vedením námětu... no a Kenny začíná dopadl zatím ze všech mnou viděných švédských sci-fi úplně nejhůř. Tahle laciná slátanina se snaží být třeskutou parodií, ale vedení děje se až příliš často pohybuje bez hlubší vnitřní logiky bez ladu a skladu, humor je zde od počátku často dost nechutný (slízké lízání nanuku, výstřední stříkání pěny do úst), někdy přímo fekální (zaseklá hlava v záchodové míse) či jednoduše jen pitomý a infantilní, titulní postava jakože vtipného idiota v ko(s)mickém skafandru neskonale otravná, vizuální efekty a triky jsou technicky na úrovni, ale s jejich nadužíváním brzy přestanou ohromovat a přecházejí ve formální přeplácanost. Několik hezkých a skutečně vtipných mini nápadů, jako třeba přítomnost dopravních značek se šípkama ve vesmíru, nezachrání zoufalý dojem ze stylu humoru, který se mi většinou protivil. [20%] ()

Reklama

zipacna 

všechny recenze uživatele

Takovech fajnovech filmečků jako byl tenhle bych rozhodně rád vídával víc. Sci-fi ze Švédska mě zpočátku docela znervózňovalo, ale zbytečně. Kenny je sice retard, ale ne zas takovej, abych ho během filmu chtěl odstřelit. Devadesát minut uteklo jako voda a ten konec si přímo říkal o pokračování. Perfektní humor a na evropskou tvorbu kvalitní počítačové triky. Prostě woolie boolie :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Švédi sa rozhodli dostať blbosť na ešte vyšší level, než je bežné v béčkových až céčkových scifíčkach. Že je to zámer je síce jasné, ale keďže sa občas ocitáme pomaly až v teritóriu Tellietubies, tak si "Búlího Vúlího" občas pomýlite s Tinkym Winkym. Vážne je to tak dementné, že človek neverí vlastným očiam a ušiam a nevie ani, či sa mu to páčilo, alebo je zhnusený. Ako to prebiehalo na pľaci by asi vydalo na samostatný, oveľa zaujímavejší film. Pozemská línia s Billom mohla byť solídnym základom pre samostatný film o jeho nadobudnutých super schopnostiach aj bez dementa Kennyho. Vo svojej domovine to bolo aj v kinách, vážne by ma zaujímal názor švédskeho obecenstva. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tak co k tomu napsat? Vypadá to jako blbost, ale je to zábavná blbost. Rheborg jako Kenny je perfektní, mladý Skarsgård je ucházející a na Abrahamsenovou se pěkně dívá. Zloduch a jeho noshledi jsou úžasný a generál Sudoko taky. Triky mi vůbec nevadily. Některý hlášky jsou smrtící. Pohodový film a ty čtyři hvězdy jsou podle mě zasloužený. Škoda že není pokračování. ()

Galerie (6)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama