Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak po delší době jsem zase jednou narazil na obrovské překvapení. Od tohoto snímku jsem nečekel vůbec nic, ale to co se mi naskytlo bylo úžasné. Zhruba první čtvrthodinku jsem se dostával do děje a poté až do konce filmu jsem byl v neustálém napětí. Luis Tosar byl naprosto úžasný, a to jsem to jméno slyšel vůbec poprvé. On je však film celkově úžasný. Takový náděl napětí už jsem dlouho nezažil. S hororem ani s thrillerem film nemá společného vůbec nic. Jedná se jen a pouze o psychologické drama, ale že by mi to zážitek nějak zhoršilo, tak to se určitě říct nedá. Dávám 4* a chystám se doporučovat všude kudy budu chodit. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vrátnik Cézar si ventiluje svoje psycho výkyvy tým, že sa svojským spôsobom snaží votrieť do priazne atraktívnej nájomníčky, pričom neváha skrývať sa pod jej posteľou, omámiť ju, prípadne zamoriť byt švábmi, len aby jej mohol byť nejakým spôsobom užitočný. Snaha o jej ovplyvňovanie sa stáva zvrátenou posadnutosťou, ktorá samozrejme nemôže ostať nepovšimnutá pridlho... "Sleep Tight" až podozrivo pripomína nedávny "The Resident", spracovaním však krížený s výborným "El Habitante Incierto". S hororovosťou ale narába vyložene opatrne a film sa väčšinou pohybuje iba v medziach napínavejšej drámy a aj keď sa vo finále zľahka pritlačí na pílu, atmosféra zhustne a objaví sa aj jedna krvavá scénka, stále som čakal na nejaké prekvapenie, resp. niečo viac, čoho som sa nedočkal. Balaguero v tomto prípade iba zrecykloval už využitý nápad, no pozeralo sa to veľmi dobre, hlavná hrdinka bola viac než sympatická a znepokojujúco vyznievajúci happy ending potešil taktiež. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky thriller i horor má v poslednej dobe dobrú povesť a vždy im dám šancu. Film začína pozvoľna, až si hovoríte, kurva kedy začne ten horor? Nakoniec je to viac thriller ako horor, ale postupná gradácia filmu veľmi pomáha, režisér neodkrýva všetky karty naraz a stále dokáže diváka prekvapiť nejakou ďalšou scénou. Hlavný predstaviteľ L. Tosar je u nás známy hlavne z väzenskej drámy Cela 211, ktorý stojí za to vidieť. Svoju rolu zvládol výborne a pri všetkých činnostiach , ktoré robil s istotou profesionála, si ako divák hovoríte, že raz sa to poserie a zaúraduje náhoda... Pravý horor končí dobrou depkou alebo koncom, ktorý má od happyendu ďaleko. Tu to všetko sedí a film rozhodne nesklamal. 80%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró rocks it! Obrovské překvapení - ne co se kvality týče, ale ve volbě žánru. Tohleto je thriller jako když vyšije - ano, párkrát tam vystříkne červená, ale tato podívaná vás především napne jako strunu. Snímek zachycuje asi týden života "na hlavu nemocného" domovníka (plešatý slizoun s uhlazeným chováním), který zaslepen láskou k jedné mladé nájemnici podniká noční výlety do jejího bytu a provádí tam....všecko možný. Od začátku do konce jsem valil bulvy v očekávání, jestli to tomu praseti zase projde. Velice zvláštní je, že po čase zjistíte, že mu vlastně držíte palce. :) Plný počet a vřelé doporučení! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naštěstí nejsem ještě takovej magor, abych, když nedostanu holku do svojí postele, začal spát pod tou její. Ale řeknu vám, nevědět, že mám pod postelí takovej brajgl, že bych si radši ruku useknul než tam něco hledal, trpěl bych od teď při usínání pěknou schízou. Co naplat? Můžete vidět stovky načančaných hollywoodských trháků, ale pak přijde jedna syrová a stoprocentně upřímná španělská bomba a všechno je zapomenuto. Bonusovou hvězdu dávám kouzelné a andělské Martě za její "čau", které bych si nejradši nahrál a nastavil do telefonu jako budík. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama