Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

gemi 

všechny recenze uživatele

Originální sonda do života a ukázka toho, jak obyčejně neobyčejný (nebo neobyčejně obyčejný?) život vlastně je. EDIT: 1. 1. 2023, druhé zhlédnutí. Místy jsou záběry nesnesitelně dlouhé, jinde byl střihač hyperaktivní. Některé události nejsou ničím zajímavé, jiné jsou dramatické. Prostě jako život sám. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Opožděná rozpačitost z celé té směsice videí mě donutila neplánovaně klesnout o jednu hvězdičku. Rozhodně si myslím, že to stojí za vidění, už jenom proto, že je to naprosto jedinečný projekt a každý by si měl o něm udělat vlastní obrázek a to i přesto, že je dost pravděpodobné, že ten obrázek nebude úplně pozitivní. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Deň v životoch rôznych ľudí 24. júla 2010 bol v mnohých prípadoch zaujímavý, i nič nehovoriaci zároveň. Narodenie malej žirafky v pražskej ZOO, kórejčan cestujúci naprieč zemeguľou za zjednotenie Kórei, kábulský fotodokumentarista snažiaci sa dokázať, že Afganistan nie je nebezpečná krajina, homosexuál priznávajúci svoju orientáciu starej mame a tak ďalej a tak ďalej. Množstvo emócií však sršalo aj z letmých záberov (usmievavé španielske dievčatko). Zjednotenie množstva videí do výsledného celku muselo dať množstvo roboty. Life in a Day určite stojí za pozornosť, ide o zaujímavý počin. ()

MichaelaL 

všechny recenze uživatele

Tento projekt podle meho nazoru vubec nevyuzil potencial, ktery mel. Je z neho ani ryba ani rak, neslane, nemastne, zapomenutelne dilo postradajici odvahu a zajimavejsi rezijni koncepci. Film neni mozaikou zivota na planete, protoze je v nem udalosti velmi malo. Vzhledem k tomu, kolika hodinami materialu se tvurci presentuji, tak tragicky malo. Film neni umelecky, postrada myslenku, sdeleni, poselstvi. Ve filmu neni nic, co bychom nevideli jiz mnohokrat drive a zajimaveji. Shrnuto a podtrzeno: pokud touzite po informacich, zadne nedostanete, podivejte se na Cestomanii. Pokud si chcete uzit film o planete, podivejte se na Koyaanisqatsi a podobne filmy. Pokud chcete videt stripky ze zivota lidi, prohlizejte videa na Youtube. Tento film je od vseho trochu a dohromady nic. ()

Kajdous 

všechny recenze uživatele

Jedinečný projekt, který si 5 hvězd (alespoň ode mě) zaslouží. Skvělý dokument o prostých věcech. Krásně zachycené kontrasty odlišných kultur a zemí, které si člověk mnohdy, nebo spíš nikdy, neuvědomuje, propojené do dějové linky jednoho běžného červencového dne. Snímek, jenž krásně odráží život na naší planetě a který je plný emocionálních scén. Obzvlášť pak konec s lampióny a dívkou v bouřce si mě získal. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)
  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)

Reklama

Reklama