Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne se vrací na známá místa, Jim Gordon nastupuje do nového zaměstnání a oba už tuší, že příští rok jejich života bude všechno, jen ne snadný. Předloha ukázala Gotham jako město špíny, korupce a mafie a oproti pozdějším dobrodružství Netopýřího muže se obešla zcela bez nadpřirozena, nadlidsky silných nepřátel nebo znetvořených zlosynů. Rok jedna funguje čistě v kriminálně-dramatické rovině a jeho animovaná adaptace svou předlohu dokonce překonává. V komiksu se totiž děj i přes jindy famózního vypravěče Millera mezi jednotlivými dialogy a monology občas ztrácel, zatímco hodinový film funguje mnohem ucelenějším dojmem a dovolí nepřívětivému městu, aby se hrdinům pořádně zažralo do kůže. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Super. Proč? Protože Batman je vedlejší postava, tou hlavní je komisař Gordon a skvěle mu to sedne, přeci jen, batmanův zrod a jeho první kroky jsme viděli už mnohokrát a ani výborná předloha by nezaručovala, že se nebudu nudit. Tady je ovšem předloha skvělá a i ona se nebojí omezit Batmana na vedlejší kolej. Co se povedlo náramně jsou některé kontaktní souboje, obzvlášť duel Gordon × ten-úplatnej-bastard-na-jehož-jméno-si-nevzpomenu patří k absolutní superhrdinské animované špice. Přesto ale není atmosféra dokonalá, scénář má značné mezery a některé postavy nemají snad žádný účel, krom toho, aby prostě byli přítomny (Catwoman). Výtvarná stránka je fajn a občas vybočuje s nechutně rutinního snímání superhrdinskejch komiksáren, možná škoda jen občasného zadrhnutí v modelech aut. Pomáhá i nenatahovaná minutáž. ()

Reklama

Admirall 

všechny recenze uživatele

Som úprimne rád, že okrem nolanovho Batman begins existuje aj animovaná verzia batmana, ktorá Bruca Wayna ukazuje v jeho počiatkoch a neglorifikuje ho ako nejakého nezničitelného superhrdinu so super schopnosťami, ale ako človeka naplneného bolesťou a spravodlivým hnevom, ktorý ale bez svojich hračiek a opasku by bol stratený. Určite je to jedna z podarenejších filmových animovaných batmanoviek a ak má niekto záujem pozerať batmana chronologicky, mal by začať práve s týmto snímkom. Objavujú sa tu totiž všetky kľúčové postavy (okrem záporákov ako napríklad Joker, Mr. Freeze, Poison Ivy a pod... no mafia a catwoman tu majú svoje miesto) a divák si tak zvykne na mená a vzťahy. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Veľmi temné a krátke. Batman mi príde až moc silný na človeka z mäsa a kostí, skôr mi to pripadá ako film o Gordonovi a Batman tu ma vedľajšiu úlohu (na spôsob rozvinutejšieho camea). Určite je oveľa viac lepších animovaných Batmanov a tento nijak nevyčnieva z rady, čistý priemer, ktorý si nemám dôvod pustiť znova. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Jasná pětka, protože je to téměř doslovné přepsání Roku jedna od Franka Millera bez nějakých výraznějších změn a je to taky i velmi "dospělé" na poměry animovaných filmů o superhrdinech, ale to byl vlastně Batman vždycky :). A protože je to prakticky okopírované stránku po stránce z původní předlohy tak to pěkně šlape dopředu, je v tom i trocha docela překvapivě násilných scén na poměry animáků a hlavně je tam uvěřitelný batman, na kterém je znova vidět co všechno si z roku jedna vypujčil i chris nolan. Animace velmi pěkná, barevnost slušivě tlumená a "vyblitá" a vůbec celé je to velmi pěkné a vytknout se tomu dá snad jen hlas batmana, který není špatný výkonem jeho představitele, ale neseděla mi tam barva jeho hlasu, ale na druhou stranu jsem si pak po chvíli zvykla a už mi to nepřišlo :). Jinak je to prostě super a ještě navíc bonusech byla showcase s catwoman, která měla i otočení náklaďáku :). ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama