Reklama

Reklama

Celovečerní povídkový animovaný film je sestaven ze čtyř animovaných epizod a hrané části, která vše spojuje a vytváří rámec příběhu. Každá z pohádek bude zpracována jinou technikou a jiným tvůrčím týmem. První epizoda inspirovaná Pohádkou o princezně, která se nesmála, je animována poloplastickou technologií. Režisérem této povídky je Břetislav Pojar a výtvarníkem Pavel Koutský. Druhý příběh využívá klasickou animaci loutek. Výtvarníkem a režisérem je Michal Žabka a příběh o Víle a účetním je zábavný pro děti a poučný pro tatínky. Třetí část je animovaná velmi neobvyklou technologii papírové ploché loutky v reálném prostoru. Výtvarníkem je Bára Dlouhá a režisérem František Váša. Příběh o rybáři, jeho ženě a zlaté rybce je známý, jeho nová interpretace ve světě kol a motorů je však naprosto nová. Čtvrtá epizoda se odehrává v nedaleké budoucnosti. Režisér a výtvarník Libor Pixa doufá, že zdravý rozum zvítězí nad chamtivostí a touhou být za každých okolností první. Režisérem hraných předělů bude Jakub Kohák. Vypravěčem bude zpěvák skupiny Chinaski. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

salalala 

všechny recenze uživatele

Autopohádky nejsou špatný, ale je to trochu každý pes jiná ves. Různý styly animace tomu určitě pomohly, ale jejich kvalita je diskutabilní. U mě vyhrála povídka o rybáři, která je dělaná papírkově v prostoru, Ten nápad mi přišel dobrej, i když ten příběh neni nic moc. Příběhově se mi líbila nejvíc asi O Víle a účetním. Hraný sekvence nejsou nejlepším řešením, nejsou špatný, ale moc to neposouvaj, navíc tu Vetchý šíleně přehrává a až moc se pitvoří. Dabing je fajn, hlasy jsou neohraný, což je super a hlavně úplně první pohádka je povedená díky kvalitnímu vyprávění Pavla Lišky. Poslední povídka je trošku mimo. Kladem je, že tvůrci nesklouzli k 3D a zůstali u klasiky. Chinaski moc nemusim, takže hudba je pro mě nic moc. Autopohádky lze vidět, i když jsou někdy až moc dětský, jinak je to takový nic proti ničemu. 55% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždy když jsme někam vyjeli, doháněl mně k šílenství můj potomek dotazy typu - kdy už tam budeme. Sám dotaz je logický a nevadil by, pokud by nebyl během dvaceti minut jízdy vyřčen s dvěstěkrát... To má rodič chuť během jízdy přelézt dozadu a to jindy sladké děťátko v autosedačce začít škrtit. Pořídili jsme tedy na audio poslech Autopohádky od skupiny Chinasky. Potomek již cestuje v klidu, zaposlouchán do příběhů o autech a řidičích. Rodič však trpí nadále, protože pro změnu teď poslouchá stále ty samé příběhy a už je zná slovo od slova.... Animovaný film autopohádky je logickým obrazovým zpracováním těchto povedených pohádek (Chinasky ve filmu zpívají a Michal Malátný i vypravuje). Některé jsou ve filmu nové, některé (o víle) jsou s audiem stejné. Jednotlivé příběhy vzájemně spojuje Ondra Vetchý, který se snaží zjistit, zda má auto duši... Každá z pohádek je zpracována jiným způsobem a skutečně se to tvůrcům povedlo... Jen ta víla nemusela vypadat jak Mrtvá nevěsta od Burtona... I já se domnívám, že nejlepší příběh byl s Rybím králem. Dílko je i velmi vtipné a návštěva Vetchého tajného vývojového oddělení jedné z nejmenovaných automobilek, která dílo asi vrchovatou měrou sponzorovala a jejíž vozy jsou ve snímku hojně prezentovány (ale neobtěžuje to), mne skutečně pobavilo :-)!!! Snímek je hlavně pro děti, ale neurazí ani dospělé. Kdo má auto pouze pro svoji potřebu jako stroj, ten jej asi zcela nepochopí. Kdo svému plechovému miláčkovi dal dokonce jméno a bere jej jako člena rodiny, tomu se snímek bude líbit a na otázku - zda má auto duši - bude umět bez rozmyslu odpovědět. Dávám tři poctivé volanty * * * ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Jo, to byla ta doba, kdy jezdit autem nebylo v módě a in, všichni žrali bio rajčata a jezdili na kole. Pak se mohly rozrůst různý vyjebaný auto-maty, který lidem znepříjemňovaly život na každým kroku protidopravní demagogií, zklidňováním dopravy a život ohrožujícíma zlepšovákama (jako třeba ostrůvky vypíčený doprostřed silnice). Bohužel se pak našel jeden nepřítel kytičkových lidí, který vynalézal auta tak dobrý, že je najednou zase blondýnky chtěly mít, a to byl začátek konce moderní sluníčkové doby. A byla to jen a jen jeho vina, že byt lak dobrý vynálezce, prostě se díky němu ve městech nedalo dýchat a ani nikam doject. Že vám to připadá jako že melu hovna? Ale omyl, jen doslova vyprávím děj poslední pohádky. Asi to nemáte v hlavě moc srovnaný, že ne, pane Pixo? ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2011 ... No, Autopohádkami jsem byl upřímně řečeno lehce zklamaný. Ačkoli byla každá poměrně jiná, jejich celkové pojetí mi přišlo až moc primitivní a zaměřené opravdu na ty nejmenší (což není nutně mínus, ale kvalitní pohádka pro malé by měla umět zaujmout i dospělé diváky) a hrající tak trochu na klišé. Většina pohádek ničím neurazí a nenadchne, opravdu vyčnívá akorát ta třetí (rybář), která má ohromně roztomilou a originální animaci a plno vtipných momentů (dýchající rybičky, chňachňach :)) ). Příběhem se zase trochu odlišuje druhá (víla), i když nevím co přesně si z ní máme vzít za ponaučení. Asi nebrat si ženský do baráku. :) Hrané předěly s Vetchým jsou těžký podprůměr, upřímně nevím proč si do této role vybrali právě jeho. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No tak ten spojující příběh s Ondřejem Vetchý stojí opravdu za nic. Avšak svojí debilitou u mě vyvolal 1 - 2 lehkých pousmátí. Z těch animovaných epizod byly dvě naprosto debilní a tak nějak mi znechutily průběh filmu. Jedna byla snesitelná( Vincent). A jedna se mi velmi líbila (Rybář), která mě ohromila hlavně a především výbornou netradiční animací. Jako celek mě to kdoví jak nenadchlo a troufnu si tvrdit, že děti by to nebavilo o nic víc. Velmi slabé * *. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy, kterou Jiří Marek napsal už dříve pro své děti, když jim chtěl udělat radost. (camper)
  • Hrané epizody se natáčely na přelomu října a listopadu 2010 na různých lokacích v Praze, Poříčanech a hlavně v Mladé Boleslavi, kde generální partner filmu Škoda auto umožnilo natáčení v prostorách, kde se nesmí ani fotit, natož filmovat. Natáčet za plného provozu byl adrenalinový zážitek jak pro štáb, tak pro ochranku a možná i zaměstnance Škody. (LEGACY)
  • Ondřej Vetchý, jehož postava je ve filmu neúspěšným spisovatelem, který se poukouší i o básně, čte na začátku filmu básnickou sbírku "Býti básníkem". Trefně tak čte poslední básnickou sbírku českého literáta Jaroslava Seiferta, jelikož i postava Ondřeje Vetchého skončila díky básnické sbírce. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama