Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Režisérský debutant Daniel Nettheim natočil vynikající, skvěle vygradovaný dobrodružný film, jemuž žánrové propojení s rodinným dramatem vůbec neškodí. Naopak vás závěr chytne za srdce, takže rázem jsou pryč počáteční menší rozpaky a převládá pocit hodně příjemného filmového zážitku. ~ V poklidném tempu plynoucí snímek, natočený podle stejnojmenného románu australské spisovatelky a režisérky Julie Leigh, divákovi nabídne nejen pátrání po (ne)existujícím tasmánském tygrovi, ale i mimořádné záběry z nádherné tasmánské přírody a neméně interesantní děj spojený s osudem (neúplné) rodiny, u níž na své misi lovec Willem Dafoe (v hlavní roli) bydlí. Za zmínku stojí i filmová hudba. (Mimochodem, Morgana Davies rozhodně moje nejoblíbenější dětská herečka. Má talent na rozdávání! Doporučuji L' Arbre.) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Pátrání po tasmánském tygrovi nese bohužel všechny znaky, které mně byly vždy proti srsti. Tím hlavním je úplně (pod) průměrný scénář, který je naprosto nudný a nepřináší zhola nic nového. Chápu, že asi museli tvůrci naplnit nějak přiměřenou stopáž filmu, ale to se jim evidentně nepovedlo. Tak se dočkáme klišovité vložky s místními aktivisty, podrazy ze strany „zaměstnavatele“ a citového sblížení …… Tohle já fakt nemusím. Natočit tenhle film, jako souboj muže a zvířete, jo to mohla být úplně jiná káva. Příroda je nádherná, až čarokrásná a Dafoe má pořád to charizma a koule, aby dokázal zahrát skoro všechno. Jenom kvůli těmto dvěma faktorům tak dneska šoupnu za tři. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušné pomalé drama o hledání tasmánského tygra. Willem Dafoe se do role hodně vžil a na jeho hereckém výkonů to šlo poznat. Líbilo se mi jak navíc jeho postava postupně měnila svou povahu. Musím se přiznat, že na film jsem se díval hlavně kvůli nádherným záběrům na Australskou " divočinu ", ale nakonec se z toho vyklubal hodně solidní snímek. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Přes 100 minut čisté nudy. Nic se tu neděje, i když pokud jde o mně, já se na Willema Dafoea můžu dívat dlouho….ale…průšvih je pro mě to, co nakonec udělal - teda, jeho postava. Můžu si samozřejmě domyslet proč asi, ale stejně mi to kulhá a nedává smysl. A když se tohle všechno dá do kupy, vznikne velmi svérázný a těžko uchopitelný film. Ještě že ta krajinka je tak pěkná… ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi vedieť, že je to o hľadaní tasmánskeho tigra a už som sa filmu nevedel dočkať. Nakoniec mierne sklamanie priznať musím, ale zhruba som dostal to, čo som od filmu očakával. Blúdenie po horách a lesoch, pasce a dlhé vyčkávanie na veľký moment. Ten samozrejme v samom závere príde, ale po tých dlhých minútach som si myslel, že sa W. Dafoe pokúsi o jeho záchranu. S jeho DNA by sa možno dalo zapracovať na neho rozmnožení. Nevieme ako dlho ten tiger žije, ale bolo by možné dôjsť k záveru, že kde je samec mala by byť i samica. Ak bol naozaj posledný, mal by byť zohľadnený jeho vek. Ten náš tiger sa zdal byť ešte v slušnej kondičke. Každopádne by jeho rozmnoženie bola veľká udalosť. Aj preto mi záver nesadol, ale som rád, že som to videl. 60%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Tasmánský tygr známý také jako vakovlk, vakovlk tasmánský, nebo latinsky Thylacinus cynocephalus je všeobecně považován za vyhynulé zvíře. Tasmánským tygrem byl nazýván díky jeho pruhům na zádech. Černobílé záběry tasmánského tygra použité ve filmu jsou vůbec poslední autentické záběry živého tasmánského tygra v zajetí. (mi-ib)
  • William Dafoe měl během natáčení v tasmánské přírodě problémy s pijavicemi. Při jednom rozhovoru žertoval, že neztratil ani kapku krve, což byla reakce na Dafoeův předešlý australský snímek Svítání (2009), kde se při natáčení jako i zde setkal se Samem Neillem. (mi-ib)

Reklama

Reklama