Reklama

Reklama

Tyranosaurus

  • Velká Británie Tyrannosaur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Největší kvalitou soustředěného, formálně strohého a neokázalého snímku jsou herecké výkony hlavních představitelů, Petera Mullana a Olivie Colmanové, kteří si zopakovali své role z Pod psa a oba i s režisérem získali za své výkony mezinárodní ceny na letošním festivalu Sundance. Celovečerní debut Paddyho Considinea vychází z jeho krátkého snímku Pod psa, v němž zkoumal postavu zahořklého agresivního vdovce Josepha i jeho setkání s prodavačkou Hannah, pracující v charitativním obchodě. Zatímco Josepha pro sebe podle vlastních slov objevil důvěrně, postava Hannah ho nadále lákala. Considine nabízí syrové, temné drama o dvou osamělých bytostech, jejichž osudy postupně odhaluje. Vychází tak najevo, že Hannah, jejíž víra a dobrota se Josephovi zpočátku zdály jako uklidňující útočiště, žije v pekle mnohem horším, než si kdo dokáže představit. Vztah, který se mezi nimi nesměle rodí, může být pro oba nadějí na vykoupení... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

TheAuthor 

všechny recenze uživatele

85% Nenápadné, skvěle zahrané dílo, které provokuje, vybízí k akci a zároveň si pohrává se zbabělou stránkou našeho já. Film, u kterého se člověk přistihne, jak čeká na zázrak, zvrat, ke kterému přeci logicky musí dojít....tak nás to přece učili ve všech těch amerických filmech, ale nedostavuje se. A jestli čekáte Harryho Browna, no tak to si počkáte. Děj se vydá cestou, která je, troufám si říct většině diváků, mnohem bližší a známější. Tyranosaurus tak trochu i formuje diváka do konfrontace s pokryteckou představou o vnitřní odvaze. Sám jsem se zájmem pozoroval vnitřní konflikt vlastní odvahy a souboj mezi tou, v kterou člověk věří, že má, tou kterou by si přál mít a tou, kterou má doopravdy. Nebo někdy spíš zbabělostí ? :) ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Temne, surove, ohavne, smutne, úprimne, ale nesmierne pravdive. Tak ako spievajú Cannibal Corpse (perverse suffering ...) Bytosti, ktore si hovoria "ludia" sa pohybujú častokrát okolo nas a my ani nevieme, za ktorymi dverami sa odohravajú smutné príbehy este smutnejšich hlavnych predstavitelov. Tento film je o dvoch takychto ludoch, o dvoch ludoch, ktorým veru do smiechu zvacsa nieje. A veru nie všetko je zlato, čo sa bliští... PS: pri "pissing" scene mi veru prešiel mraz chrbtom, ohavnosť najhrubšieho zrna!!! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Některé lidské osudy jsou prostě zvláštní, kruté, ale jsou dány tím, jak sami osoby žijí. To je docela dobře prezentováno snímkem "Tyranosaurus", který ukazuje především herecké mistrovství obou hlavních postav, jež se k sobě příliš nehodí, ale osud je stejně spojil dohromady. Lidé dovedou být zlí a je to pro ně snadné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Číročíra britská sociálna dráma s námetom zo života. Osud sa s obyčajnými ľuďmi nemazná, čo platí aj pre ústrednú zúfalú dvojicu. Niekto v sebe objaví už dávno zabudnuté city a niekto sa celkom nečakane aj za cenu hroznej veci, dokáže vzoprieť nepriazni osudu... Film stavia hlavne na výborne napísaných charakteroch a výrazných hercoch, hviezdili najmä Mullan a Marsan. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

"Z tejto silnej horúcej kávy mám ešte teraz popálené prsty." Všetko sa to odohráva bez kúsku cukru a osud nikoho nešetrí, zametá s každým bez ohľadu či je to dieťa, či dospelý a je len otázne kto odolá, prípadne bude mať štastie. Paddy Considine dosiahol ozaj bod varu a pripomenul mi oskarové Gran Torino, ktoré kráčalo presne takou to reálnou cestou, ukazujúcou na krutú realitu ktorá sa nezastavila ani pred záchrannou kresťanskou loďou. Drastické a explozívne vystupovanie hlavného hrdinu, môže niekoho znechutiť a odradiť, ale je to dráma a to proste k tomu patrí, takže dvaja mŕtvi psy nie sú dôvodom volať slobodu zvierat . Veľmi dôsledne snímanie kamery doladené zvukom a komorným podtónom vyburcovali celkom slušnú atmosféru. 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Paddy Considine věnoval film své matce Pauline Considine. (Čulo)
  • Peter Mullan a Olivia Colman si zopakovali své role z filmu Pod psa (2007), který také režíroval Paddy Considine. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama