Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (51)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Toast je... kouzelný film. Tak britsky strojený a zároveň krásný. Je to velkolepá podívaná a zároveň malinký příběh. Nějak mi docházejí slova... Ano, Toast není dokonalý film, to ani omylem. Má pár much, já je vidím, ale z nějakého důvodu je vidět nechci. Zoufale se mi nelíbí zavěr tohoto snímku, ale co mohu namítat, když je podle skutečné události? Já se zkrátka nechal unést, protože jsem chtěl, protože mě k tomu Toast přiměl a já ani nevěděl jak. Retro snímky mě v jádru nijak nelákají, ale tohle... tohle má zkrátka styl až nad hlavu, úžasně lidský příběh, který může napsat jedině život sám a famózně komorní hudební doprovod. Toast je mladším bratříčkem Billyho Elliota a troufám si tvrdit, že o nic méně vyspělým. Smekám. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

já vím, že to není nijak vyjímečný film, ale atmosféra filmu mi byla hodně příjemná i při druhém shlédnutí po delší pauze. Proto se nebojím doporučit tento malý, ale citlivý lidský film s nevtíravým ponaučením. Boj o místo na slunci, nebo přesněji v kuchyni může začít - ring je volný! ;-) Lehké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné retro. Akorát jsem čekala, že konečně uvidím Helenu Bonham Carterovou v nějaké normální roli. Tahle role samozřejmě nepatří do ranku těch bláznivých, ale úplně normální taky není. Její uklízečka je taková svéráznější postavička na jehlách a s věčnou cigaretou v ruce. Myslím, že si ji ale Helana pěkně užila, protože jí propůjčila takový zvláštní a nezaměnitelný šarm. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zpočátku slibné retro postupně ztrácelo kouzlo, skoro jako by nemělo víc co říct a točilo se už jen za vlastním ocasem, jestli ono to nebude námětem Nigela Slatera (jenž si na samém konci i zahrál), v jehož životě se zase nestalo tolik zajímavostí, aby vystačily na celovečerní film a malou fantazií scénáristy, který nedokázal látku rozvinout a na konci zase hezky složit, aby divák nezůstal jaksi neuspokojený ... Ovšem pro Helenu Bonham Carter - Řád zlaté vařečky :-) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebýt Heleny Bonham Carter v jedné z hlavních rolí, nejspíš bych na tenhle film nikdy nepřišla a kdyby přece jen, tak bych si ho asi nepustila. Ale byla jsem překvapená, že se mi to docela líbilo. I když, nedivím se, že Nigel byl tak trochu jinej, v životě to opravdu neměl jednoduchý, matka byla divná, otec naprostej magor. HBC mě znovu ujistila v tom, že ty role šílenejch ženskejch (prosím, moc prosím, neobsazujte jí nikdo do ničeho normálního) jsou jí jako šitý na tělo a kvůli rolím jako je tahle, jí zbožňuju. Jediné, čeho jsem litovala, bylo, že se mi tam nedostalo více Freddieho Highmora jako "dospělejšího" Nigela, já ho pořád vidím jako Karlíka a on už vyrostl a je z něj docela pěknej kluk. 4* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)
  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)

Reklama

Reklama