Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (449)

Hild 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se snažila přijít na to, o čem to vlastně je a na nic jsem nepřišla. Killing Them Softly však nenudí a to i přesto, že obsahuje strašně dlouhé dialogy, které kolikrát vůbec nesouvisí s hlavní příběhovou linií, na tom má velkou zásluhu Andrew Domunik, protože ten film je hodně dobře natočený. Obsahuje pár skvělých režijních momentů a nápadů, herecké obsazení je super. Škoda, že Andrew nedržel v ruce lepší scénář, mohla to být úplná pecka. Sice se závěr filmu snaží docílit k jisté pointě, ale na tu jsem já neskočila. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Až je mi líto, že musím dát jen 3 hvězdy, poněvadž v detailech bývá síla a v těch je Killing them softly opravdu skvělý. Režie Andrew Dominika je výborná a najde se i pár opravdu luxusních scén, které mě utvrzují v tom, že Dominik to v sobě má, a že čekání na jeho další film bude mít smysl. Killing them softly mě bohužel minul tématem (politická a společenská situace USA) a atmosférou, která není nikterak přívětivá a postrádá jakékoliv světlo na konci tunelu. Stejně jako Paul Thomas Anderson je ale i Andrew Dominik má velká naděje do budoucna a pevně doufám, že další Jesse James ještě přijde. Každopádně 57 procent? Neblbněte lidi. 6/10 ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil až si po dlouhé době zase pustím nějakou gangsterku a nebyl jsem zklamaný. Ale pozor pro to aby vás film bavil musíte se opravdu vžít do těch dialogu a konverzací co tam probíhají pak ten film je oto zajímavější :) když si vpulce filmu řeknete že je to ukecaný.. pfff.. prostě vžít se dotoho otom to je :) Akce tam sice moc není, ale vzato je to napínavý jak svina treba to přepadení nebo postava Brada Pitta mi přijde zajímava a chladnokrevná až jsem si vjednu chvíly říkal co asi udělá ted? Proste dle mého gusta parádní gangsterka ale vzato né nejlepší. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na to aby sa film dostal pod kožu, presne tak ako má, je nutné pristúpiť na jeho pravidlá. Nie je to žiadny Guy Ritchie ani Scorsese. Dominik je umeleckejší. Dokázal to Jesse Jamesom a dokazuje to aj v Killing Them Softly. Film je mozaikov osudov z odvrátenej strany Ameriky. Tej, ktorá si uvedomuje povrchnosť a nefunkčnosť celého systému. Je veľmi zaujímavé, ako dokázal Dominik na tak malom priestore vykresliť postoj k americkému národu a k jeho vedeniu, ale aj ku skutočným hodnotám, ktoré hýbu touto krajinou. Scenár môžno neplynie tak trefne a zaujímavo ako by si film zaslúžil, ale niektoré dialógy( v bare, alebo celá sekvencia s Gandolfinim) sú nezabudnuteľné. Hlavne vďaka hercom. Nejedná sa o žiadny šokujúci alebo prevratný film. Príbeh sa dá vyrozprávať dvoma vetami. Ale aj tak je to spravené inak. Pomalá, alebo nezaujímavá scéna je nahradená vždy scénou, ktorá hraničí takmer s dokonalosťou. A takto si režisér pohráva s divákom stále. Pre mňa skvelá záležitosť. Kto by to do nej pri takom hodnotení povedal? ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na tři lepší hvězdy, ale mám dva zásadní důvody, proč dám o jednu víc: 1. Za Brada Pitta, jehož vidím daleko raději v roli gangstera než např. v nějakým akademickým Moneyballu. 2. Za Jamese Gandolfiniho, jenž tady v podstatě hraje Tonyho Soprana v důchodu a já si díky tomu uvědomil, jak moc mi dnes chybí nějaký podobný seriál a podobně geniální herecký výkon, jaký předváděl právě v legendárních Sopranech (Buscemi mu v Boardwalk Empire nesahá ani po malíčky). 75% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu, keď Russell (Ben Mendelsohn) a Frankie (Scoot McNairy) diskutujú o možnosti robenia či nerobenia prevratu, líže Russell zmrzlinu, ktorá v ďalšom zábere zmizla. (Crybaby)
  • Brad Pitt nebyl jen jedním z protagonistů. Se svou společností Plan B stanul také mezi producenty. (Haretix)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama