Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z vězení se vrací obkladač Luděk Krejza, který si odpykal trest za zabití. V retrospektivě se divák seznamuje s jeho příběhem. Jedná se o nepříliš známý film, který se s postupem času zcela vytratil z povědomí i hlouběji informovaných zájemců o domácí kinematografii. Píseň "Kámoši, ty se maj" zpívá Yo Yo Band. (Lexikon českého filmu)

Recenze (15)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Film trpí poněkud neumělou režií a mizerným střihem, který se pokouší o plovoucí časovou osu. Ne každý to ale umí jako třeba Tarantino. Tady to celý příběh fragmentizuje až ke zmatenosti. Je to škoda, protože jinak by pointa byla fajn. Vše zachraňují herecké výkony a parádní Svobodova hudba. Upadlo bohužel v zapomění, mimo výše jmenovaného možná i proto, že by dnes charakter a chování hlavního hrdiny stěží kdo pochopil. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Dalsi nepravem zapomenuty film s vybornym hereckym obsazenim a s prolináním dvou svetu, hudba, zabery a natáčení např. v Úštěku. Chata tvrdá práce aletní atmosfera...Perfektni vykon krom Dlouhého i Brzobohatý a Čepek. Ja ty vase cerveny knizky tak nenavidim, no jo ale mas se z nich dobre...Hrozne rychlej skok z chalupy s flaskou v ruce do "dospelackeho" zivota.Je pravda, ze ke konci uz mi vývoj postav prijde dosti zvlastni. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Špatné podání, pomalé tempo. Konec nic moc, nepobral jsem co a jak. Mladému mohli přišít maximálně výtržnost, nic víc mu dát nemohli, ta flaška letěla evidentně někam ke stropu. No, podruhé ani omylem, ale něco dát musím krásné Ľubici Mruškovičové. Ano, i za to co ukázala. A mimochodem, i kdybych chtěl dát něco navíc, zase bych to strhl za zbytečně dlouhou stopáž a hnusnou hudbu. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Mladý obkladač Luděk je ambiciózní a šikovný, při zaměstnání studuje a rád by si udělal maturitu na průmyslovce. Tatínek by ho ale radši viděl pod čepcem a studia mu rozmlouvá. Parťáci v práci jsou křupani a lemry, ponižují ho pro jeho odhodlání být něčím víc než jsou sami. Naskytne se mu příležitost vydělat si peníze melouchem a přitom i pobírat plat v zaměstnání. Jak se později dozví, jde o obkladačské práce na chalupě ředitele podniku ve kterém je zaměstnán. Chalupu ovšem obývá i krásná ředitelova dcera... Jsme svědky toho, jak se pod vlivem okolností v rodině, v podniku, studia a díky alkoholu mění osobnost mladého muže, což spěje k jedinému, a to tragickému konci. Řeknu vám, nečekal jsem že by se mi mohl takhle podceňovaný a neznámý snímek zarýt tak hluboko pod kůži! Ať už díky skvělým hereckým výkonům hlavně pánů Dlouhého a Brzobohatého, nebo kvůli příběhu vlastně na hraně "starého a nového" režimu, ačkoli tam ty narážky na samet téměř nejsou, a když tak je okamžitě zmiňováno že na prvním místě je rodina. Fantastická je také hudba, rozumím tomu že kdo není příznivcem jazzu, toho negativně ovlivní i co se týče hodnocení a možná proto je Křížová vazba tak nespravedlivě podhodnocený snímek, možná že je to i tím jak je příběh rozstříhán, někdo se v tom může ztratit, mě to ale naopak láká si to shlédnout celé znovu. Proto si také nechávám jednu hvězdu v rukávu. Moc rád se kouknu podruhé! /// Ľubica Mruškovičová je úplně mňamózní ! ! ! ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Já jsem vždycky nějak chápal starší lidi a vůbec Ti co to někam dotáhli jako autoritu, bez ohledu na vlastní mindráky a neúspěchy, myslím, že pozice Dlouhého ve světě je tady příliš černo-bílá a jeho snaha se prosadit a očernit všechno co nesouvisí s prací je tu až příliš vyhrocené. Tahle cesta životem s klasickou zápletkou, nějak jsem tam hledal v těch postavách něco co by nebylo tak neskutečně  předvídatelné.  Snaha utéct z rodiny, kde měl člověk jen trápení je jediná výhra všech těch postav tam. Brzobohatý tam byl při všech bezpáteříků vlastně jediný člověk z charakterem, který se dokázal k tomu co je hlásit a přiznával vše co je na jeho osobě špatné. Dlouhý se někam vyšplhal a tam se stal horším. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Železném Brodě, České Lípě, Úštěku a Kalvárii Ostré. (M.B)

Reklama

Reklama