Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Videa (47)

Trailer

Recenze (805)

klerik 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ podľa prvej série vidím len ďalší nadhodnotený seriál. Je fajn, ale nie je zázračný. Na hodnotenie počkám do druhej série.__Podobne ako VIKINGOVIA (viem, trchu skok v žánri :-)) ani Zradca sa nebojí poskočiť v deji či škrtať. Príbeh si ide pekne za svojim a po dlhšej dobe som mal pocit, že takto bol seriál plánovaný od začiatku, bez komerčného naťahovania... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

1. ŘADA: Další parádní seriál, který je chytřejší než zpočátku vypadá. Damian Lewis je výborný a Claire Danes, obzvlášť v předposledním díle podává životní výkon. A po 24čce jsem rád, že se podobné téma znovu objevuje v televizních vodách. Jen tak dál.2. ŘADA: Má mnohem větší tempo a neztrácí napínavost. Všechno se vyhrocuje a finální díly patří ke špičce. Nečekaný vývoj událostí, výborná akce a vzpomínka na dny Jacka Bauera. Nášlap do třetího roku je hodně slibný, už se nemůžu dočkat. 3. ŘADA: Velké finále, nabité tichými emocemi, které žene provádění geniálního plánu v zájmu "vyššího dobra". Tvůrci teď můžou začít znovu s čistým štítem. 4. ŘADA: Quinn sakra! V téhle řadě se konečně pořádně vybarvuje a zatímco Carrie často klesá pod snesitelnou úroveň, sympatie gaučového povaleče se přesouvají na jeho stranu. Soustředění se na Pákistán byl geniální tah od samého začátku a tvůrci řádně využívají prostředí cizí země (půda USA je přítomna možná ve třech dílech). Špionáž i kontrašpionáž prováděná ukázkově s brutálními zvraty a důsledky. Brodyovci jsou konečně pryč, tak to příjemně odsýpá. Přesně v tohle jsem doufal.5. ŘADA: Berlín, Německo. Až krutě současné. V bedně neběží nic co by odráželo světové dění takhle precizně. Smekám před tvůrci, že po Paříži necukli s vysíláním a naopak ještě ji využili. Snowden, Sýrie, imigranti. Otázky, které je třeba pokládat, důsledky, které je třeba brát v potaz. Moderní dějiny včerejška. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Na Homeland bych sama nikdy nekoukala, protože jsem předpokládala, že bude trpět všemi možnými neduhy, které by seriál o americkém boji s terorismem mohl mít. Ale ono ne - žádné vlajky, laciné slzy, síla rodiny a všemohoucí Bůh. Propadla jsem tomu! Už dlouho jsem tak nežila s postavami. Všichni jsou to sice naprostí labilové, kteří být CIA výběrkem rozhodně neměli projít, ale i tak... V jedné chvíli jsem je strašně nenáviděla, abych je po pěti minutách naprosto obdivovala a následně vykřikovala na televizi, ať už toho debila konečně někdo zastřelí. O Homelandu jsem přemýšlela v práci, u oběda, cestou domů a pak se mi o něm i zdálo (poté, co jsem se o půl čtvrté ráno odplazila do postele po nočním maratonu). Do začátku páté série nejspíš rozkoušu několik televizních stolků... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

40% horke zklamani asi jsem videl jiny serial, protoze tohle je neskutecne nudna zalezitost s extremne nesympatickou hlavni hrdinkou, ktere jsem od prvniho dilu pral smrt. hlavni hrdinka je psychicky nemocna krava, ktera se chova naprosto nelogicky, je hnusna i na tech par pratel, kteri ji zustali a clovek nechape, proc se s ni ty lidi jeste bavi. nejvetsim problem jsem ale mel s dejem, ten nastoupi az nekde u sedme epizody, do te doby je serial o nicem a ani potom to neni zadna slava, nebyt vynikajiciho britskeho herce damiana lewise a linie s jeho ženou je ten serial o nicem. Dokoukal jsem to jenom diky lasce k spionaznimu zandru a diky tomu, ze jsem veril, ze to ma nejaky megasuper hyper konec, kvuli kteremu davaji zdejsi uzivatele tak vysoke hodnoceni, to se ovsem nekona. PS: Nepiste prosim nic o originalnim scenari a reflexi ameriky, jedna se o remake izraelskeho serialu a dej nebyl prilis zasadne menen. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jestli některý z nových letošních seriálů stojí za vidění, pak určitě tenhle. Zatím jsem viděl prvních 7 dílů a musím říct, že jsem nadšen. Téma terorismu se ve scénářích seriálových tvůrců neobjevuje vůbec často, ale tohle pojetí je (zatím) velmi přesvědčivé. ... A tak jsem po dlouhé době ve stadiu netrpělivého očekávání každého nového dílu. (A to se mi stalo tuším naposledy u "Lostu" ...) ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (48)

  • Seriál získal v roce 2011 Zlatý globus v kategorii nejlepší dramatický seriál. (Terva)
  • Představitel Brodyho Damian Lewis je ve skutečnosti Brit. Aby se mu přízvuky nepopletly, tím americkým mluví prý již od probuzení v natáčecí den. (hellstruck)
  • Claire Danes získala za roli v tomto seriálu Zlatý globus v kategorii nejlepší herečka v dramatickém seriálu. (Terva)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama