Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 4
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 4

Recenze (104)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Je to více než slušné. Hlavní zaměření: intriky. Dokonce snad i více než v původním Dallasu. JR je pořád bezkonkurenční, takže pro mě má smysl pouze těch prvních 10 dílů. Mladí mi zprvu moc nesedli, ale Bobíkův syn jakoby mu chováním z oka vypadl. S bábama je to už trochu horší, ale co no alespoň Jordana Brewstera nad ostatníma ční. Teda ani ne tak herecky :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je nemožné, že nový Dallas po takové klasické slátanině, jakou byl ten starý, přišel s něčím dívatelným a normálním. Opravdu jsem byl skeptik, když jsem si jen vzpomenul na šílené Bobbyho kudrny a J.Rovu sexuální posedlost, ačkoliv se v seriálu dohrabal s ženou akorát tak maximálně zakrytý pod dekou až po krk. Pytlovina to byla šílená a dokonce ji Nova vysílala v hlavním čase. Když se seriál s torzem původních postav po mnoha letech vrátil, už jsem na něj hodit oko nechtěl. Jenže dostal jsem to k zhodnocení a totálně znechucen sledovat naftaře, mně přišlo i těch 45 minut, co jedna epizoda z osmi trvá, poměrně dost. Jenže slátanost se odbourala, přibyly nové a sympatické postavy, respektive potomci slavné dynastie Ewingů, realizace se ujal schopný režisér a na světe je velmi snesitelný nástupce původního legendárního maratonu o mamonu, intrikách, ropě a boji o moc. No zase až taková bomba to není, to zase jsem se až tak nebavil, abychom si rozuměli, ale po předchozím martyriu s Bobbyho kudrnami, je i "džejárovo" výří obočí snesitelné. A je zajímavé sledovat, jak postavy za tu drahnou dobu zestárly a které z nich jsou zachovalé a které naopak. A Southfork zase ožívá. Potomci slavného rodu Ewingů ho nenechají padnout. Jordana Brewster byla píchatelná jako vždy. 40% ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Dallas se sice zkouší tvářit jako legitimní potomek původního seriálu, ve skutečnosti ale jde o charitativní akci na podporu neherecké omladiny, kterou vykopli z nejnovějšího venezuelského teledíla, a kteří by jinak museli somrat pod mostem nebo šlapat (vodu v dalším díle Aligátora). Udílím 2* za účast Bobbyho, Sue Ellen a kdysi milovaného „Džejára“ (R.I.P.). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

No na novém seriálu je dobrá jediná věc - znělka, připomínající někdejší legendu mezi seriály/soap operami. Na druhou stranu, tvůrci se evidentně snažili, aby pilotní díl neodradil - do padesáti minut nacpali tolik událostí, jakých jsme se dřív dočkali nejmíň v tuctu dílů. Potěší znovuzrození J. R., výborný vzhled Sue Ellen, zamrzí trapný motiv Bobbyho nemoci, a mladí... ti mají do "starých" hodně daleko. Sympatická je snaha scénáristů z Johna Rosse vykutat ještě větší svini, než (jsme doufali že) byl J. R., trapná je naopak postava zhrzené Christopherovy lásky Eleny (Torettova sestra z Rychle a zběsile) a jejího (jakože) předchozího vztahu s mladým adoptivním synkem mladšího Ewinga. Naopak moc dobře se kouká na Julii Gonzal. Sledovat to určitě nebudu, ale druhý díl se ještě pustit dá. 2* a z úcty k třem jmenovaným legendám 3. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zazobanci z Texasu jsou zpět! Ze starých známých se stali pěkní páprdové a k nim přibyli štíhlé mladé krasavice a nagelovaní hošani v superautech. Nová doba si vyžádala nový vzhled, aby autoři přilákali i mladší publikum. "Stará parta" v původním seriálu však působila více reálněji, uvěřitelněji a životněji než tito modelové. Do úvodních dílů jsou dobře zakomponovány klasické podrazy, blafy a intriky, které si žadoní o vyřešení a o sledování dalších dílů seriálu. Neměl jsem v úmyslu vidět více než první dva díly (z původního seriálu jsem možná stovku dílů viděl), ale je-li jich pouze deset (a ne nekonečný seriál), tak to možná dám... 70% za první 2 díly #edit po 8. díle: pořád je solidně "přeintrikováno"...a už se mi pomalu přestávají ty dvě holky plést... :) ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že Jordana Brewster (Elena Ramos ) aj Julie Gonzalo (Rebecca Sutter) sú v skutočnosti Latinoameričanky, v seriáli vystupuje ako Latinoameričanka iba Jordana, zatiaľ čo Juliena postava je Američanka. (m.a.t.o.)
  • Linda Gray ztvárnila alkoholičku Sue Ellen natolik věrohodně, že byli někteří diváci přesvědčeni, že je alkoholikem i ve skutečnosti. Přitom se však jedná o abstinentku. Ke skvělému výkonu alkoholem ovládlé osoby se inspirovala i od své matky Marjorii, která začala pít ve chvíli, kdy se musela vzdát baletní kariéry. (Mafyn)
  • Výkonná producentka seriálu, Cynthia Cidre nemala veľký prehľad o deji pôvodného seriálu Dallas (od r. 1978). Keď ju však štúdio Warner Bros. najalo na produkciu novej série, poctivo začala sledovať staré epizódy, aby sa zžila s dejom a jednotlivými postavami. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama