Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (689)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Z těhle dvou letošních Sněhurek je pro mě tahle jasný poražený. Julia Roberts sice byla vtipná, ale celý film neuhraje. Oproti ní byla Lily Collins s naprosto příšerným obočím nudná a se svým pisklavým hláskem dost otravná. V celém filmu sice bylo poměrně dost vtipných scén, ale celek mi přišel příšerně naivní (a samozřejmě si nemohli odpustit ubohé pěvecké/taneční číslo nakonec, které mě přímo zhnusilo). 3* ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Mirror, Mirror mě absolutně minulo a vlastně ani do nálady nesedlo. Papundeklové, falešné, místy sice roztomile kritické a nadsazené, ale vyprázdněné a o ničem. Tohle cukrátko je spíše kyselým bonbónem, které v krku škrábe a dělá neplechu, než něčím, co s každým dalším shlédnutím chutná lépe a lépe jako třeba Hvězdný prach nebo Kouzelná romance. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nadchol a sľuboval veľa, no všetko podstatné - komickými hláškami počínajúc - v ňom už bolo povedané. Vizuálne krásne a farebné, obsahovo trochu dementné a hudobne príšerné - očakávala som epickejší soundtrack, ktorého absencia mi dosť okresala celkové dojmy. Julia Roberts hláškuje jedna radosť a v úlohe kráľovnej som si ju užívala, celú snímku drží nad priemerom ona. Lily je nebesky sladká a Hammer sympaťák, no línia s trpaslíkmi ma vyrušovala, film občas strácal dych a hoci sa v žánrovom zaradení vyskytuje dobrodružný/dráma, v súčasnej filmovej zábave tieto elementy nemajú žiaden rozmer. Veľký potenciál zostal, ako to už býva zvykom, nevyužitý. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný Troška, kterému někdo nalil do hlavy pořádnou dávku nadsázky a ironie. Aneb jak se dal Singh na mainstream a až na ústřelový casting s Julií Roberts (jejímž vrcholem je natření ksichtu ptačím hovnem) ukázal, že tyhle tupoučké vyprávěnky s návdavkem humoru (fajn timing jednorázových frků) zvládá spolu s akčními scénami levou zadní. Obzvlášť poslední dvacetiminutovka se povedla náramně, přičemž Hammer se "slečnou obočí" jsou nečekaně sympatickým párem do nepohody, kterému se dá držet palec a občas se s ním i příjemně zasmát. Nejsem si sice úplně jistý, jak bude kombinace primitivního humoru pro mrňata, uvědomělé ironie a hraní si s žánrem na hranici parodie fungovat na obyčejného Pepu z Nemanic, ale tuhle Sněhurku rozhodně nejde vinit z toho, že by se nesnažila o svůj pohled na věc a jen rejžovala peníze. 6/10 a jsem hodně zvědavý na originální znění. Český dabing je i přes trefné hlasové obsazení pořád jen "na půl huby". ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Až na obočí Lily Collins a liliputy, by to bylo dokonalé. Příběh pěkný, atmosféra jak by smet a všechny zápletky také. Nemám příliš toho, co bych vytkla, ale zas tak světové to nebylo, takže nemůžu dát plný počet hvězd. Rozhodně hezké pojetí Sněhurky. Jen škoda, že se zde Julia Roberts trochu zapomněla a byla v popředí více již zmíněná Sněhurka s jejím mega obočím. Ale to bylo asi v plánu. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Celé natáčanie prebiehalo v štúdiách, do ktorých navozili 40 ton umelého snehu, postavili stromy a potom ich premiestňovali, aby sa zdalo, že postavy sú zakaždým v inej časti lesa. (krasomama)
  • Jedná se o posledním film, na kterém s režisérem spolupracovala kostýmní návrhářka Eiko Ishioka, která zemřela začátkem roku 2012. Její kostýmy se objevili ve všech Tarsemových předchozích filmech. (CBD)
  • Na jaře 2012 byly v kinech uvedeny hned dvě filmové adaptace příběhu o Sněhurce a v obou dabovali hrdiny členové kapely Nightwork. Ve filmu Sněhurka se dabingu ujal Vojtěch Dyk a ve filmu Sněhurka a lovec (2012) Jan Maxián. (JUK_JANA)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama