Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chytrá dánská komedie líčí osudy Christiana, majitele upadající vinotéky, kterému se hroutí nejen živnost, ale i manželství s Annou. Ta odjela do Buenos Aires a jako úspěšná manažerka fotbalového klubu žije luxusní život po boku o mnoho let mladší argentinské fotbalové hvězdy. Christian se ale nehodlá tak snadno vzdát. Se svým šestnáctiletým pubertálním synem nasedne do letadla a rozhodne se pod záminkou vyřízení rozvodových papírů získat Annu zpět. Zdánlivě poklidný výlet se promění ve strhující jízdu, ve které nechybí víno, fotbal a tango. Podaří se Christianovi pokořit argentinského hřebce? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hrozná kravina. Taková jako temperamentní pocta jižanské krvi a argentinské kultuře, ve skutečnosti film plný prkenně inscenovaných klišé, afektovaných idiotů a naprosto do ztracena vyznívajících motivů (starý vinař). Navíc snůška povrchních stereotypů bez realismu i magie. Madsen je strašně snaživý, ale komedie vyžaduje lehkost, ne úpornou snahu o pestrost a otravného vypravěče, který doříkává to, co na plátně nefachá. Tohle je čistej filmovej malbec. Navíc ne zrovna kvalitní. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dansky film, ktory sa odohrava celyv Argentinskom Buenos Aires - tak to ja beriem jednoznacne. Uz len preto, ze argentinske realie vo filme vidim sakra malo, vacsinou stale niekto z USA zachranuje svet. Bez ohladu na to, ci sa to ludom paci alebo nie! A ked sa to ludom nepaci, tak mam pocit, ze oelstakovany superhrdina zachrani svet i proti jeho voli! No ale tu US realii niet, a to je len dobre! Tuna ma chlapik manzelstvo v prdeli, snazi sa zachranit vztah s holkou, do toho este vylety po Buenos Aires - namakane kulisy aj exteriery, no bavil som sa a to tak, ze velmi . 77 % ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dle traileru by jeden očekával boj o lásku, fotbal a atmosféru života Buenos Aires, ale mně se dostalo jen pohledu na sex každého s každým, pár televizních záběrů na fotbalové hřiště a umělých scének s údajnými obyvateli tohoto jihoamerického města, kteří se chovali jak loutky podle představ danského scénáristy a režiséra v jedné osobě – to vše hodně prokládané vatou, čili něčím absolutně nepodstatným, pomalým a dlouhým, co natáhne film do celovečerní stopáže. Jednu hvězdičku ale nakonec dám – za ten moudrý konec. Vstupovat podruhé do stejné řeky znamená točit se v uzavřeném kruhu. ()

Brumlak 

všechny recenze uživatele

Člověk jde na severský film a ono to celé se odehrává v Argentině. Ano, pokud chcete melancholii, sníh, tmu a další propriety severních národů, tak prosím nepouštět. Moc se toho nedočkáte. Dočkáte se temperamentu, slunce, vína a švábího tanga. A také se zasmějete. A k filmu je záhodno si otevřít červené víno, nejlépe Malbec. Když ne během, určitě na něj dostanete chuť poté. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

SuperClásico mi přišlo jako dost dynamicky temperamentní dílo, které v mnoha scénách hodně kontrastovalo. Láska X osamocenost, naděje X bezmoc, atd. Těch kontra tam bylo dost a bylo vidět, že se nejedná o nějaký americký film, ale něco charakterově jiného. Děj byl také všeříkající, nejdříve jsme tušili, že si jede Christian do Buenos Aires zpět pro svou manželku, nakonec se z toho vyklubal takový neutrální konec. Tomuto filmu dávám 60% - průměrné tři hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Christian (Anders W. Berthelsen) raz za čas navštívil vináreň. Pri prvej návšteve všetci miestni venovali pozornosť futbalovému zápasu, v ktorom hral klub Atlético Boca Juniors a jeho hlavný rival River Plate. Toto mestské derby je známe taktiež ako "Superclásico". (RatBoj)
  • Film byl navržen na Oscara americké Akademie filmových umění a věd v kategorii nejlepší cizojazyčný film, avšak do konečné nominace se nedostal. (Dr Lizal)
  • Film se natáčel převážně v Argentině v Buenos Aires. (M.B)

Reklama

Reklama