Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

honzii 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká komedii, chybuje. Kdo čeká drama, chybuje. Třetí hvězda je hlavně existenciální rozjímání. Je to sonda do člověka, který umírá na rakovinu, ne nějaká britská řachtanda, jak tady tříhvězdičkoví specialisté čekali. Film je především vážný, místy sice odlehčený vtipem (proto žánrová zařazenost ke komediím) avšak zde i každý vtip získává hořkou pachuť vážnosti a veřím, že to tak bylo míněno. Nevyhnutelnost smrti je cítit na každém kroku této výpravy za rozloučením. Její síla proniká do silných, přesto vrtkavých přátelství mezi protagonisty a vytváří trefně nejednoznačné debaty na základní témata jako jsou přátelství, manželství, sny, touhy, kariéra, sobectví, obětavost, eutanázie.. Málokterý film dokáže klást tolik zajímavých otázek a zároveň zůstat v paměti jako silný příběh a ne jako konverzační v-sobě-se-utápějící film. Tleskám kameře a hlavně hercům. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

And, if you should happen to remember, it´s the anniversary of my birth. Remember that you were loved by me. And that you made my life a happy one......Neobyčajná cesta štyroch priateľov, z ktorej sa však vrátia už iba traja. Príbeh o zmierovaní sa so smrťou v štyroch rôznych prevedeniach. Príbeh bilancujúci, analyzujúci, miestami vtipný inokedy smutný, ale v prvom rade ľudský. ()

Reklama

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Obsahuje mírný spoiler! Tak nějak vůbec nevím, co napsat. Po dokoukání jsem filmu okamžitě šoupla pětihvězdu a začala uvažovat, který film z mé TOP 10 bude muset z kola ven. Ale pořád si nějak nejsem jistá, co mě na tom tak zaujalo. Koneckonců, příběh je jednoduchý a nepřináší nic nového. Perfektní herecké výkony i skvělá kamera, zajímavé snové sekvence... to všechno má spousta dalších filmů. Možná mě zaujalo to, že celý film se tváří jako smutný, a on je smutný, Jamesova situace je smutná... ale na konci je řečeno samotným Jamesem, že to není tragédie. A to ve mě rezonuje už tři hodiny, ty závěrečné věty pronesené úžasným hlasem Benedicta Cumberbatche. No, jen dvě věci jsou jisté. 1) Už dlouho jsem nebyla tak rozhozená a zmatená z filmu a 2) tohle určitě není naposledy co jsem Third Star viděla. EDIT: Ty závěrečné věty pronesené úžasným hlasem Benedicta Cumberbatche ve mě rezonují už 5 dní a já přesouvám film do mojí TOP 10. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Už při odjezdu party kamarádů někam do neznáma jsem si říkala, že tento film nebude nikterak zábavný ale spíše poučný z toho směru jak si užít života apod. Nemýlila jsem se ale o užívání života v podstatě nebyla řeč. James, který je opravdu na pokraji svých sil v mladém věku v posledním stádiu umírá na rakovinu a jeho kamarádi dá se říct asi ti nejlepší kamarádi na světě co kdo kdy může mít ho doprovází. Chtěla bych vidět tak hodné, ochotné a skvělé lidi jako ti tři, že se obětovali pro celoživotního přítele. Chápu Jamesovo poslední přání umřít v moři lépe než v příšerných bolestech na posteli ale na můj vkus byl film trochu moc napěchovaný hádkami všech 4 účastníků výletu, kdyby se ubralo tolik intrik film by neměl chybu. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

and there's no tragedy in that...Obvykle se filmů tohoto typu bojím, protože po jejich shlédnutí mám dosti sklíčenou náladu. Tento snímek byl však jiný, jistě je to velmi smutný příběh, ale je zde tolik vynikajícího humoru a vskutku silná britská čtveřice podává skvělé výkony. Rozhodně mi to stálo za opakované shlédnutí. Zejména Benedict Cumberbatch a JJ Feild hrají výborně, i proto že je mám oba velmi ráda, sledovala jsem film se sevřenou dušičkou, že závěr probrečím (což se stalo, záverečná píseň nádherná). Ano, možná by filmu prospělo vynechat některé konfliktní momenty, ale i tak to pro mě zůstavá na 5 hvězd. Myslím, že v reálném životě je velmi vzácné mít takové přátele jako měl James zde. :) Dojal a líbil se mi závěr, i zde byl vkusně umístěn vtip. Citlivý příběh, krásná anglická krajina, vynikající humor a hlášky, báječní herci a soundtrack, mnoho pěkných scén (například když se Miles rozhodne Jamese nést)...vyjimečný film, u kterého se pravděpodobně dostaví smích i pláč. "We're all gonna have to sleep in a tent that was made for fucking anorexic pigmies." "If you start going Brokeback, I'm going to go Rambo." :) trailer - http://www.youtube.com/watch?v=exqPzEYADuk, festival rozhovory s režisérkou a herci - http://www.youtube.com/watch?v=ZHP9ksWqReY, píseň z filmu - http://www.youtube.com/watch?v=ZSe4ketlsgQ ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama