Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

emma53 

všechny recenze uživatele

V dnešní době pohádek plných různých oblud a příšer s hororovými náměty je přímo zázrak najít takovou perlu jako je Malá princezna. Jak dobro vítězí nad zlem lze předložit i touhle nádhernou, dojemnou a citlivou formou, není zapotřebí nikoho probodávat mečem, požírat zaživa nebo házet do ohně pekelného a podobně. Přitom to není pohádka, která by byla jen povrchní a pro pobavení, ale je v ní spoustu moudra, které na vás tryská z každého koutku téhle půvabné pohádky. A když k tomu přihodím úžasný vizuál, kostýmy, barvy, plno dětí s kouzelnými mašlemi ve vlasech, kde hrála prim malá kouzelná Sára, no tak to byla prostě pohádka od začátku až do konce :-) ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o pohádku cílenou na dívky ve věku hlavní hrdinky, bavil jsem se i jako dospělý. Děti budou navíc film sledovat s napětím, o kterém jsem byl ochuzen, neboť mi od prvního náznaku zápletky bylo jasné, jak příběh dopadne. Snové výjevy z Rámájany jsou dobře promísené se skutečností, i když samy o sobě působí dost šíleně. Filmu bych vytknul jen zbytečné a nereálné vyhrocení závěru – držet se jednou rukou na mokrém kameni a nespadnou, nevím, nevím, páni tvůrci... ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zobrazuje problémy dávné společnosti, kdy černí obyvatelé byli považováni za "něco" méněcenného. Vidíme, jak to chodí..dokud je člověk bohatý, je obletován a milován, a pak když se stanete zničehonic chudými všichni se otočí zády a jste pro ně póvl. Tento příběh pro děti, pohádka (i když tak bych to asi nenazvala), je celý krásně barevný (pocitově), herci, především tedy dívky hrály velmi dobře, nepřehrávaly..opravdu dobré obsazení. Vážně skvělý film, který můžu vidět kdykoli znova (viděla jsem ho už 3x a klidně bych si to zopakovala hned teď). ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nerozumím onomu tetelivému nadšení zdejších hodnotitelů (nově recenzentů), protože jediné, o co je možné se v tomto filmu opřít, rozhodně není nereflektovaná knižní předloha v jejím již třetím filmovém zpracování, ale skvělá Lubezkiho kamera. Snímek působí jako mix Olivera Twista, Harryho Pottera a Singhova Pádu, do kterého je ještě tu a tam naroubován indický epos Rámájana. Nic proti, pohádkové okamžiky s Rámou patří k těm povedenějším, ale šablonovité postavy by asi neměly vypadat a jednat jako by vypadly z nějakého komiksu – zvláště, když filmovou předlohou je stejnojmenný román, ovšem s dějem, odehrávajícím se úplně jinde a končícím úplně jinak. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka. A krásná. Místy trochu smutná, ale od začátku je jasné, že tenhle příběh snad ani nesmí skončit špatně. Překvapil mne, i když jsem od něj na začátku tolik zase nečekal. Je plný emocí a snů, má v sobě jasně vymezené dobro a zlo, neztrácí naději, i když právě naděje místy zakolísá, jako by chtěla odejít. Ale neodejte, protože pohádky - ty, co pohladí - vždycky končí dobrě. Jednoduchý příběh, žádné složité psychologické zápletky. Je to pro celou rodinu, nudit se mohou mrzouti všeho věku a dospívající mládež - ale výjimky potvrzují pravidlo;) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama