Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Figu 

všechny recenze uživatele

Mladá svářečka, která se stane tanečnicí... No do prdele! To je supr pohádka. Dnes směšný, nicméně třeba na mojí mámu to kdysi fakt fungovalo! Né, že by svářela, neměla na sváření čas! Ta už byla dávno hotová tanečnice. Vždyť tancovala kolem mě, že?! Takže jsem si tím projít pochopitelně musel. Navíc zde vznikly minimálně dva top songy, který jsou prostě kultovní. 60% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* tento v dnešní době už klasický taneční muzikál jsem nikdy neviděl celý až teď o Vánocích a nemůžu říct, že mu ty roky od vzniku nějak uškodili a dalo se na něj stále dívat. Příběhově sice nepřináší nic překvapujícího a nového a je to moderní "pohádka", kterou si užijou nejvíce nedoceněné ženy. Ale na druhou stranu je slušně natočený a držel jsem pěsti "svářečce", ať se dá do kupy s princem i uspěje v konkurzu až do konce. Takže tři hvězdy jí už dám ze sentimentality a pohody :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film o velkém snu mladé dívky Alex Owensové v podání herečky Jennifer Beals. Alex ve dne pracuje jako svářečka a po nocích si přivydělává jako tanečenice v nočním podniku. Sní o tom, že jednou bude tancovat v baletu, ale nemá odvahu si podat přihlášku na taneční konzervatoř. Alex bydlí ve skladišti a do práce jezdí na kole. Zamiluje se do svého šéfa. Ten jí chce trošku dopomoci při konkurzu, ale ona to chce zvládnout sama. Působivá je taneční scéna v závěru samotného filmu, kdy Alex okouzlí znuděnou porotu zkoušejících. Pro film je typická hudba 80.let, která výborně doplňuje děj filmu. Irene Cara stvořila nezaponutelnou písničku, která zaznívá na začátku a konci. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Finálový tanec před zkušební komisí má své kouzlo, svým způsobem se zapsal do dějin žánru a ovlivnil jeho budoucí podobu, ale film jako takový mě ani s odstupem let nijak zvlášť za srdce nevzal. Nepomohly ani osmdesátkové disco hity ani natřásající se hýždě Jennifer Bealsové. Možná kdyby tančila s tou svářečkou.. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kolem a kolem to není nijak skvělý film. Adrian Lyne se postupně vyprofiloval jako režisér lehtivých prasárniček, takže i Flashdance je ujetý tímhle směrem. Mimo několika ikonický scén a odvrácené tváře industriálního Pittsburgu, mu režisér nepředal nic výjimečného, ani zapamatování hodného. Scénář je hodinu a půl dlouhé klišé bez chytrých dialogů a dějových kliček, takže ani tady se nedá čekat žádná kvalita. Jenže je tu ještě soundtrack plný vynikajících osmdesátkových pecek a také extrémně sympatická Jennifer Beals. Tahle herečka se umí oslnivět usmívat, její dublerky zase parádně tančit, takže se z původně tuctového a trochu dýchavičného romantického muzikálu stala parádní jízda sršící energií a pohodou. Oscar za píseň je zasloužený a klidně bych přidal dalšího za kameru. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Námět byl inspirován návštěvou strip baru v Torontu. Hlavní postava pak tanečnicí Maureen Marder. (don corleone)
  • Natáčení probíhalo na místech: Carnegie Institute na 4615 Forbes Avenue v Pittsburghu v Pensylvánii, v Keystone Commons (bývalá továrna Westinghouse Turbine) ve východním Pittsburghu, v Duquesne Incline na 1220 Grandview Avenue v Pittsburghu, v ulicích Spring Way & 25. v Pittsburghu. Dále v Kalifornii na místech: Los Angeles (Bob Hope Patriotic Hall na 1816 S. Figueroa Street, na 440 S June St., v kostele sv. Josefa na 218 E 12th St. a v Hollywoodu v Paramount Studios na 5555 Melrose Avenue a také v centru Los Angeles), Palos Verdes Peninsula a Pasadena. Natáčelo se od 18. října do 30. prosince 1982. (noelcoward73)
  • Gene Simmons ze skupiny KISS dostal nabídku na roli Nicka Hurleyho, ale odmítnul, aby si nezkazil svůj démonický image. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama