Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Klasický muzikálek, který byl ve své době velkým hitem, má stále něco do sebe: špičkové taneční scény - nezapomenutelná je ta z "talentovek", kterou nedávno vykradla J.Lopez (au, au), spoustu chytlavých a dnes reinkarnovaných písniček, miloučkou Jennifer Beals v hlavní roli a když přimhouříte oko nad množstvím plynu ve svářečce, docela se pobavíte. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru filmového znalca zo susedneho historického mesta iba dodám že ako dieťa so staršou sestrou som si film pamätal najmä z toho že v prelomovych rokoch o ňom s kamarátkami stále rozprávali a dlho bežal na rôznych hudobnych kanáloch ako napríklad VIVA na ktorej som si ako capart mohol oči vyočiť. Inak naozaj podpriemerný film. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Víděl jsem to snad po 20 letech a fantastický. Písničkový soundtrack jeden z absolutní topky osmdesátkových. Příběh je blboučká pohádka, ale to bylo z téhle doby tak nějak všechno. Jennifer Beals přenádherná. Akorát tedy půlka filmu soft porno a tím teď nemyslím postelový scény, ale veškerý cvičení a montáže vysoce erektivní.  9/10 ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nechytlo ani když mi bylo sladkých "náct" a tak nějak se dalo očekávat, že poskakování mezi svářečkami za zvuků hudby mě bude dojímat stejně jako mé pubescentní kamarádky. Co na to říct po 30. letech? Snad jen, že to poskakování a vzpomínka na hity mládí, je to jediné, co z filmu nakonec zůstalo. A pak vyumělkováná lovestory sešpendlená horkou jehlou mezi jednotlivými tanečními čísly. Anebo možná narychlo vysvářená elektrodou, abychom byli přesnější. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Flashdance se mi vyhýbal docela dlouho, I když filmy o tancování mám opravdu ráda. Líbí se mi, že již od začátku na diváka dýchnou ty pravá 80.léta plan trvalé, bikin a naprosto bombové hudby. Hlavní představitelka není vyložená kráska, ale je velmi sypatická. Příběh je plochý a nijaký, to mě na tom mrzelo nejvíce. Že si vice nepohráli s příběhem. Když si vezmete Hříšný tanec, tam si tvůrci hráli s romantickou dějovou linkou, tady s ničím. Za mě je to veliké minus filmu, jinak by to byl super film a to nejlepší? Rozhodne soundtrack! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Film je natočený podľa skutočného príbehu tanečnice Maureen Marder. Práva na sfilmovanie svojho života predala za smiešnych 2 300 amerických dolárov. S pokusom získať väčší podiel peňazí pre seba však na súde neuspela. (Raccoon.city)
  • Jennifer Beals (Alexandra) uvedla, že se ji v sušičce scvrkl svetr, a tak problém vyřešila náhodně tak, že si vystřihla větší otvor v oblasti krku. Když se v něm pak dostavila na konkurz do filmu, tak se producentům líbil natolik, že ji obsadili do filmu. Díky tomu se spustila vlna nového módního trendu. (Jimmy15)
  • V náročném konkursu na hlavní roli se do finále dostaly tři herečky Leslie Wing, Demi Moore a Jennifer Beals. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama