Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Lima 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý a nezvykle zakončený příběh o člověku, který se jednoho dne probudil a zjistil, že všichni lidé na zeměkouli zmizeli a on zůstal sám. Velmi nápaditý scenář, skvělý herecký výkon tehdejší novozélandské star Bruno Lawrence a hlavně důkaz, že lze natočit výbornou sci-fi i bez použití trikových efektů. S odstupem doby tenhle film vidím jako opravdu unikát tehdy se nadechující kinematografie Nového Zélandu, která z hlediska mezinárodního uznání byla ještě v plenkách. Opravdu - tenhle film se zadere pod kůži a dlouho tam zůstane. Před cca 15 lety uvedeno na ČT2.___Pro zajímavost: režisér Geoff Murphy vypomáhal později Peteru Jacksonovi s bitevními scénami v trilogii Pána prstenů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat nieco pre mna - jebleho artoveho hnedopicha, ktory miluje cervenoknihovne artove filmy, kde sa dej posuva dopredu len pomaly. Chlap ostal vo filme sam na celej zemi, konkretne ide o Bruno Lawrence-a /Race for the Yankee Zephyr/. Nadhera, ciry art, pomale, fascinujuce, nadherne. Druha polka sa uz trochu straca, preto nedam absolutne hodnotenie. A nech sa na to nepozera Kadak a najlepsie ani verbal : 89 % ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ticho na zemi je taková neakční Já, legenda, která musí těžit hlavně z atmosféry vylidněných a pustých ulic různých měst a silnic, což se daří celkem slušně, jenže zároveň to neni nic, co by nějak přímo uchvátilo nebo poslalo do kolen a s postupem času a s přibýváním postav a nezodpovězených otázek mi to přišlo už takový nevyužitý, nevysvětlený a nedodělaný. Ovšem herci skvělý, to se musí nechat ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* a máme tu jednu starší postapokalyptickou scifárnu z Nového Zélandu a kupodivu musím říct, že nebyla vůbec špatná. Minimálně první půlhodinka měla velmi slušnou atmosféru a představoval jsem si jak, bych se choval na jeho místě sám. Od filmu nečekejte žádné extra akce, a když tak jen v komorních duchu. Hlavní je, že zmizení lidí je vysvětleno, takže po skončení Vám nebude vrtat hlavou o co tam vlastně šlo - jak to občas bývá:-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Námět neskutečně přitažlivý, realizace už horší (konkrétně se rozepisovat nebudu, nechci kazit "překvapení"). Quiet Earth je jedním z mála snímků, u kterých bych se remaku vůbec nebránila. Plné tři hvězdy za opravdu skvostný závěr (a dokonalý plakát, který navnadil na víc, než co je snímek schopen nabídnout). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, v ktorej Bruno Lawrence bezcieľne blúdi prázdnymi ulicami a hrá na saxofón, je odkazom na jeho detstvo, keď ukradol jeden saxofón a neskôr ho kvôli výčitkám svedomia vrátil. (Karush)
  • Film byl natočen podle románu „The Quiet Earth“ od novozélandského spisovatele Craig Harrisona. (Haniczka)
  • Počas autonehody sme mali možnosť vidieť na kapote auta producenta Sama Pillsburyho, ktorý zoradil vedľa seba všetky kreditné karty. Považoval to za menší vtip, lebo celý svoj osobný úver vložil do filmu. (Karush)

Reklama

Reklama