Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po dvojitém Zátahu se devastátor Auwajs rozhodnul v řeči českého distributora Zasáhnout, avšak výsledný produkt si nebudu pamatovat pro jeho zasažení mého akčního Já, nýbrž pro zklamání na všech úrovních. Tvůrčí tým je režijně omšelý, nudný, nezáživný, nijaký. Stunt tým, který tentokráte tvořil sám Iko a jeho nohsledi, si nevedl o moc lépe. Akce je spíše než na propracované choreografii postavená na přemrštěné a prvoplánové brutalitě, která je dle mého zcela zbytečným prvkem, jenž měl možná vzbudit zájem, zhustit atmosféru, ale působí spíše opačným způsobem. Iko inkasuje asi sedm tisíc bodných a sečných ran, kopů, úderů, aby se pokaždé zvednul ze země a nějak náhodně protivníka přemohl. To mě nebaví. Těšil jsem se na souboje s promakanými trajektoriemi rukou, loktů, kolen a dostal jsem pokrm bez chuti a šťávy, jehož polknutí je možné pouze s přivřením obou očí a nezbytným úšklebkem. Tfuj. Tohle smaže jen třetí chod a zvládnu ho na jeden Zátah... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|73%| Na HEADSHOT jsem se delší dobu moc těšil. Oba dva Zátahy s Uwaisem řadím mezi špičku akčního žánru. Rozhodně jsem se při tomto držel při zemi a až tak velké očekávání jsem neměl. Což je dobře, protože přeci jenom jsem trochu zklamán, ale až tak bych to nepřeháněl. Nadprůměr jsem z toho nakonec udělal, akce a bitky jsou perfektní, tak si zas nebudu stěžovat. Po přeceněném druhém Wickovi, který mi prostě vůbec nesedí, jsem si aspoň udělal radost tímto. Začnu tedy nejdříve zápory. Příběh není špatný, je jednoduchý a přímočarý, ale je tak nudně podán, až to bylo okaté. Okaté, tím myslím, že to bylo tak naservírované, aby se hlavní hrdina nakonec přes všechny protivníky dostal k hlavnímu cíli. Takže nějaká napínavost, emoce a ostatní prvky tu moc výrazné nejsou. Stěžovat si nějak přehnaně nechci, holt jsem to tak vnímal, kdyby byly tyhle aspekty lepší, byl by z toho bezchybný film. U Zátahů fungovalo snad vše. Ale nechci tu tento počin s ničím srovnávat, to já ve zvyku nemám. Takže klady. AKCE – já si prostě nemůžu stěžovat! Přestřelky, střílení do nevinných lidí apod – skvěle a přehledně natočeno. Souboje? To je asi hlavní odvětví akce v tomto snímku. Zezačátku tu máme jiné postavy krom hlavního herce, kteří si tu mezi sebou vyměnují rány – i tyhle akční scény mě bavili. Všímal jsem si nejrůznějších detailů. Mnoho scén bylo natočeno bez střihu. Jakmile nastoupil do boje Iko Uwais, už mi srdce poskočilo radostí. Souboje nebyli možná tak dynamické a z Ikova pohledu profesionální, ale furt tu byla vysoká kvalita a choreografie. Uwais se nadřel, v mnoha případech měl co dělat, aby své protivníky zneškodnil. Finální bitka nebyla tak dynamická, ale furt mě bavila. Takže, kdyby byl lepší příběh a mnoho dalších výrazných prvků, byl bych o mnoho spokojenější. Přesto jsem po akční stránce nadšen a nebudu mít problém si občas film pustit. Takže 4* s radostí za skvělé akční Ikovi kousky dávám. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Určite sa nejedná o tak vydarenú záležitosť, akou bol Raid alebo Berandal, aj keď sa o to tvorcovia veľmi snažili, ale na to, v akom biednom stave je v súčasnosti akčný žáner som veľmi rád aj za takýto prírastok, ktorý si ani medzi indonézskymi akčnými filmami rozhodne hanbu nerobí. Príbeh mal určite naviac, vo svojom základe sa síce jedná len o štandardnú priamočiaru žánrovku o mužovi, ktorý sa preberie z kómy a začne po ňom ísť skupina zabijakov, takže ich musí nielen zastaviť, ale aj zachrániť svoju milovanú a zistiť pravdu o sebe, ale aj o celej skupine. No z filmu bolo cítiť ambície podať to trochu kvalitnejšie, než je bežné, ale moc to nevyšlo, viacero podstatných informácií, ktoré by ma teda zaujímali nakoniec vyjdu do stratena. Ale ak si odmyslím, že film je v určitých fázach trochu naťahovaný, väčšinu času sa mi na to pozeralo viac, než dobre a dajú sa užívať aj mnohé neakčné scény. Len škoda, že ku záveru miesto gradovania začne film skôr upadať, čo nemám rád. Úvodná tretina je ešte taká rozbehovejšia, ale pre potreby filmu ideálna, stred filmu je perfektný a miestami som bol z toho úplne nadšený a záverečná tretina ma zase skôr sklamala, tu som čakal podstatne viac. Ale prvoradé sú tu predsa len tie akčné scény a tu môžem hlavne chváliť. Po vizuálnej stránke veľmi pripomínajú Berandal, čo je len plus, takže kamera je plne prehľadná, využívajú sa zaujímavé uhly a občas skvelé prestrihy. Súboje síce v rámci svojej kategórie majú skôr len priemernejšiu choreografiu a chvatov, ktoré by ma skutočne zaujali je len pár, ale čiastočne to vynahradzuje ich intenzívnosť a brutalita. Nájde sa tu plno výborných nápadov, drsných prvkov a rozstrieľanie samopalom zblízka je vlastne tým najmierumilovnejším spôsobom, ako sa tu dá zomrieť. Akciu v strede filmu, teda autobus a policajnú stanicu som si naplno vychutnal, výborný je aj stret dvoch skupín obchodných partnerov z úvodnej fázy, ale sklamala ma celá časť na ostrove. Ponúkne síce tri dlhé súboje, ale ich kvalita ide dole, nesadlo mi prostredie, kde sa nedá takmer nič využívať, už tu nie je skoro ani nič drsné a finálny súboj ma dokonca vôbec nebavil a to sa mi pri akčnom filme z ázijskej produkcie nestalo už veľmi dávno, tu si na záverečných súbojoch dávajú vždy záležať. Nesklame ani obsadenie, Iko Uwais sa už ako hlavný hrdina týchto bojových filmov osvedčil, potešia dve zaujímavé ženské postavy, jedna plniacu romantický účel a druhá zase štýlová vražedkyňa a k tomu plno výborných zabijakov. Režijne to síce nie je tak vysoká liga, akou spomínané dva kulty, ale aj tak mi to prišlo veľmi kvalitné, vizuálna stránka akcie, ale aj mimo nej, zaujímavé lokácie, miestami skvelá atmosféra a ani emócie na tom nie sú úplne zle. Takže veľká škoda tej poslednej tretiny, ktorá ma už moc nebavila, ale celkovo je to slušný akčný film, určite jeden z tých lepších, aké sa dajú v poslednej dobe nájsť. 72% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok 2017 se doslova zapíše do Historie v Akčním žánru, protože,na to, že je začátek roku a máme zde Nejlepší akční film z USA za posledních 10 Let ( John Wick 2) Nejlepší Komiks ( Logan) a nyní nejbrutálnější film né jen z Asie za posledních snad 10 let( Headshot). Co na to Boyka?? Každopádně, co tahle dvojice Tjahjanto a Stamboel předvádí je doslova a do písmene zázrak. Za vyloženě málo peněz sakra hodně muziky. Od začátku film nabere neskutečné akční inferno, které nepoleví až do konce, žádné zbytečné kecy, zde se řeže nonstop! Jedná se opravdu o jeden z nejbrutálnějších filmů poslední doby, tohle je hodně sick-sleazy-dirty flick, na který se místy nekouká příjemně, párkrát mi ukáply slzy, zapotil jsem se jak po 10 hodinovém sexu a řval přes celéj barák div se, že nepraskly stěny. Iko Uwais snad poprvé dostává pořádně zabrat a to tak, že si místy musí pomoct brokovnicí, nožem i mačetou, aby protívníky odrovnal, protože každý jeden jeho soupeř ovládá minimálně 3 světová bojová umění a ještě nehrají fér. Zde není snad ani jeden souboj 1vs 10, vše je 1V1, což je rozhodně pozitivní, každopádně čistý souboj bez zbraní se objeví až ve finále, které opět bere dech v 5 minutovém souboji s hlavním mafiánem, které si definitivně zaslouží pozici v TOP5 soubojích of All time( Ale berandal finále zřejmě nepřekonáno). Jeden z těch akčních filmů, který akčního fanouška né jen chytne za koule, ale rovnou je utrhne a sežere!! Intoušové, Seagal fans, non Asia fans a 90tkoví nadšenci brakových béček prosím zpátečku.Tohle si vidět ani nezasloužíte.Všichni ostatní jsou vítáni. Jo a Julie Estelle je zřejmě nejvíc sexy ženská, která se umí ohánět s nožem.100% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To samý, jako předešlí Killers. Akce je nasnímaná fajnově a brutalitou se nešetří, takže krev na vás vysloveně cáká skrz obrazovku. Jenže co naplat, když ruku v ruce s tím bije do očí i ostudná demence, která onu syrovost a vážnost sráží do kolen. Skvělým příkladem budiž třeba hned úvod filmu, v němž ozbrojená skupina vězňů stojí jen pár metrů před taktéž ozbrojenou skupinou policajtů a jen nesmyslně čekají, kdo z nich vystřelí první, aby v mžiku ze sebe vyrobily lidské cedníky. A těch nesmyslů je tu bohužel mnohem, mnohem víc. Do toho samozřejmě nezapomeňme na pro tvůrce už typicky přehnaný smysl pro melodramatičnost, díky níž se Headshot vlastně nikdy nerozjede: po pětiminutové mlátičce totiž se 100% jistotou přijde hnedka fňukací scéna, což je v závěru už zkrátka ubíjející. Takže pokud vám můžu poradit, moji žlutí přátelé, na nějaký vykreslování emocí se příště vyserte a věnujte se pouze tomu, co vám jde stejně nejlíp - pořádné akci! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Hlavním akčním choreografem byl Iko Uwais. Kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf sdílí Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. (Rominator)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)

Reklama

Reklama