Reklama

Reklama

Pan Am

(seriál)
  • USA Pan Am
Trailer
USA, (2011–2012), 9 h 51 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Jack Orman

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Christina Ricci, Kelli Garner, Michael Mosley, Karine Vanasse, Annabelle Wallis, Mike Vogel, Margot Robbie, Jeremy Davidson, Ashley Greene, Goran Višnjič (více)
(další profese)

Epizody(14)

1963: Špičkový tryskáč Majestic Clipper aerolinií Pan Am vyráží na první přelet. Na palubě převáží cestující a posádku do rychle se měnícího světa dobrodružství a mezinárodních intrik. (Viasat)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Příjemné retro se spoustou docela zajímávých postav, problém je v tom, že některé z nich, tedy alespoň mě, lezou pořádně na nervy a jiným, těm sympatickým je dán příliš malý prostor, tím myslím zejména Ricci, jelikož její scény patří k těm nejlepším. Každopádně zatím to i přes onu částečnou otrávenost z některých jedinců vypadá slibně. Uvidíme uvidíme, jestli Pan Am doletí k více jak třem hvězdám. Po jedenáctym díle mám pocit, že se to pravděpodobněji zhroutí k zemi, jelikož to začíná působit jako sladkobolná, debilně napsaná telenovela, která je díl od dílu lacinější. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Welcome to the jet age! Příjemný retro look a báječný soundtrack, letadlům PAN AM ale zadrhávají kolečka v nepřirozených, lépe uměle vypjatých chvílích (žádost o ruku na schodech letadla při nouzovém letu ze Zátoky sviní).Taky mi ukažte leteckou společnost (bez ohledu na dobu), která by kvůli svému zaměstnanci z nejnižších kategorií vyslala vrtulník. Opravdu lidi baví něco, čemu nemůžou věřit, když by to šlo natočit sice nudněji, zato věrohodněji? Některé seriály se ani nesnaží zastírat, že scénář jen potřebuje vyčerpat předepsaný počet dílů, a o nic "hlubšího" v tématu nejde, Pan Am je příkladem. Ještě bych vyhodil toho podmíráka Christinu Ricci, naopak Margot Robbie je nádherná! Za retro 4, za scénář 2. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má všecko. Naivně optimistickou atmosféru Ameriky začátku šedesátých let, a nejenom ji, ale i Paříž, Londýn, Řím, Monako a zbytek světa. Castrovu Kubu, Kennedyho Berlínský projev, převrat na Haiti, špióny, zamilované páry a partu letušek tak nádherných, že by snad mohly rozpoutat nadcházející sexuální revoluci samy. Vcelku ani netuším proč si to tak sedlo, protože je tohle jenom naivní soup opera, těžící z nostalgie lidí kteří danou dobu vůbec nezažili a z množství samoúčelných popkulturních odkazů. Ale je to stejně paráda. Je něco lákavého na světě kde Beatles teprve nastupují, móda pořád ještě připomíná stylové padesátky a aerolinie mají tak laxní systém zabezpečení, že by muslimové chrochtali blahem. Věčná škoda že tenhle projekt skončil po pouhých 14 dílech. Sledovat dobu definitivně končící poválečné konjunktury a přicházející roky studentských bouří, protiválečných protestů a kultury hippies, by mohla být nefalšovaná pětihvězdičková záležitost. Těch pět dám ale i tak, protože jsem si už dlouho u něčeho tak neodpočinul, jako u Pan Am. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

PAN AM! Příjemná atmosféra šedesátých let, příjemní herci, příjemné vlastně všecko, že jsem ochotný odpustit i tu naivitu a předvídatelnost některých scén. Co hlavně dělá tento seriál přitažlivým je možnost nahlédnout do zákulisí a být na palubě letadel jedné z nejprestižnějších leteckých společností co kdy byla. Ruku na srdce - kdo z kluků v dětství nechtěl být pilotem letadla a která z holek netoužila stát se letuškou?!? ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Jedná se spíše o podprůměrný seriál, který nejspíš táhne hlavně dámskou část osazenstva. Zasazení děje do 60.let je zajímavý tah, zvláště se podařilo vytvořit kulisy těchto let. Jenže samotný děj, který by měl mít 20 minut, je natáhnutý na dvojnásobek. Scénáristi se až tak moc nesnaží a nedokáží vytřesat z toho víc. A ono by to i šlo, když si uvědomíme, jaké postavení měli v 60.let všichni ti piloti a letušky. ()

Galerie (370)

Zajímavosti (5)

  • Původně byl do role Deana Loweryeho obsazen Jonah Lotan, po pilotní epizodě byl přeobsazen Mikem Vogelem. Lotan se objevuje v traileru, i když pro seriál byly scény z pilotního dílu přetočeny s Vogelem. (mottty)
  • Christina Ricci musela během natáčení nosit vyšší podpadky než její kolegyně, protože společnost Pan Am vyžadovala, aby jeho letušky měřily 165 cm. Ricci přitom ve skutečnosti měří o 10 cm méně. (Aurum)
  • Americká televízia ABC pripravila nový projekt zo 60-tych rokov pravdepodobne na základe úspechu seriálu Mad Men (od r. 2007). (Maslord)

Reklama

Reklama