Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se po osmnácti dnech od svého záhadného zmizení objeví studentka Liz Dunnová, vypadá, jako by se vrátila z pekla. Jako jediná se dostala ze zapomenutého bunkru v lese, z něhož se stala past. Traumatizovaná Liz si začíná postupně vybavovat, co se vlastně stalo, a vypráví o tom policejní psycholožce. Není ale jasné, jak mohli přijít o život její tři spolužáci. Perfektní koexistence thrilleru a hororu v jednom filmu. Obojí totiž vytváří krásně nepříjemné sevření, zvláště když se děj přesune do bunkru. V něm se sice neodehrává nic přehnaného a současně ani nereálného, a tak film dobře pracuje s divákem, který má během filmu zájem dozvědět, co se dobře zahraným postavám vlastně zlého přihodilo. Napětí vydrží až do konce. A navíc bonus v podobě svlečené Keiry Knightley. Originálně pojatý film, který umí dobře pracovat s divákovou psychikou, a tím vybočuje z řady hororových thrillerů. A na začátku té vší hrůzy se chtěli studenti z pouhé recese zavřít do tajemné díry v lese. 80% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Celkovy namet neni zadny zazrak. Ale cekal jsem TV film, dokud jsem nevidel v titulkach Birch a Knightley. Takze hodnotim vesmes pozitivne zvlaste dve veci : prvni je to ze se nam celkem odhalila a rozparadila Keira a druha jsou pomerne skvele predvedene "velmi soft" eroticke sceny. Zadne Beverly Hills tohle je v podstate realita a herci jsou mladi tak vi kam, jak sahnout. Uz mi neni patnact, ale malo kde vidim kvalitne herci predvedeny petting. Ano je to naprosto mimo misu komentar, ale tohle mne zaujalo nejvic. Atmosfera neni spatna, minimalne prvni dve tretiny filmu, zacatek ale tak nejak sliboval vice nez nakonec nam bylo naservirovano. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 5/10/// +hudbou natřískaná, atmosférou nabytá, dobrou kamerou zabíraná -scénářem však roztříštěná, herecky neobsazená, efektně neukázaná díra/// No Keira tady ztělesnila jednu se zvých prvních rolí, což je v obsazení také jedině +, ostatní herci se do dnešní doby neprosadili. Nebo snad jen zmíním Desmonda Harringtona, který později hrál ve filmu Pach krve. Asi by to byla díra do černého, kdyby to bylo pojato jako postupný rozklad osobností uzavřených v jedné temné díře, ale nestalo se tak. Co je taky na škodu, že je to pojato i jako krimi, což v souvislosti s námětem docela vyčnívá a příjemně se na záběry mimo díru nedívá. Ale jinak jo, šlo to. Díky soundracku a atmosféře jsem se bavil./// Celkem 62%/// ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl už dávno, ale ted jsem si ho připomenul na jedničce..koukal jsem že takovejhle film tam vůbec běží... ale říkal jsem si už nevím jak to přesně bylo, tak si to připomenu a udělal jsem dobře.. film je napínavý, takže dobře utíká a na konci se vše vysvětluje, takže dost dobrej thriller a pro mě kvalitní 4* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Scénář mi připadal strašně roztříštěný a když se ho tvůrci pokusili slepit v jakýsi alespoň trochu smysluplný celek, použili zřejmě špatné lepidlo. Je to škoda, protože původní idea zase tak úplně od věci nebyla, jen asi chtěla rozvinout trochu jiným směrem a hlavně měla být rozvinuta jiným scénáristou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)
  • Nick Hamm chtěl tento příběh natočit již v roce 1994. (Terva)

Reklama

Reklama