Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

frmoll 

všechny recenze uživatele

Dokud si pan režisér si hrál v prvních dvou třetinách s bezlítostnou logikou v případech apokalypsy, bylo to obstojné, jakmile se pustil do větších emocí a milostné linky, stalo se nevyhnutelné - zhatila se nejen logika, ale i smysl celého filmu. To že záleží více na kvalitě než na délce života by lépe vysvětlil i Bob Marley po 36 jointech; z filmových charakterů by to měl být teoreticky schopen vysvětlit každý levou zadní, namísto toho se toho si sednou k ohínku a následovně se chtějí obětovat jeden za druhého se záminkou "že je to tak prostě správné a hotovo". Takové vysvětlení by mělo podat pětileté dítě, ne student filozofie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavý experiment, který se tu jakoby promítá a dává nám několik možností k rozhodnutí, ale na druhou je děj tak trochu rozdělen a divákovi nic nedává. Tohle patří spíš do školy, než aby se o tom dělal film. Kdo ví jak by to dopadlo ve skutečnosti, povídat si o tom a něco skutečně prožívat není to samé. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Beze sporu zajímavý experiment a výborný rozjezd, v krásných lokalitách, mohli jsme zabřednout do hlubokomyslných myšlenek a úvah, nevyjít z nich a mít zamotanou hlavu. Bohužel já se ve druhé třetině filmu ztratila, přestalo mě to bavit, tlačit na pilu v počtu otěhotnění šlo mimo mě. Jenže pak přišla studentka se svým vlastním řešením a to mě opět zaujalo. S politováním závěr to celé překlopil do frašky nehodné profesora filosofie nebo možná jen scénárista zapomněl, co to vlastně původně chtěl... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a vizuální stránka a tím jsem skončil. Od průměrných hereckých výkonů, kde se převážně vybíralo kvůli vzhledu, až po příběh, děj, napětí nebo scénář. 107 minut filozofování o ničem a bohužel i s pěkně trapným závěrem. Čekal jsem aspoň z části něco ve stylu Divide, bohužel se mi potvrdilo, že natočit postapokalyptický snímek na úrovni se vždy nepovede. O to více si vážím právě zmiňovaného Divide a budu si muset brzo spravit chuť další projekcí .. 2/10 = 21% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Odvážne "kvázi" filozofické dielo, ktoré staví všetko na jednu kartu a to filozovanie o konci sveta. Nemuselo to byť úplne zlé, ale predsa len veľa vecí nesedelo a to od obsadenstva triedy až po absenciu (na to, že mali byť ako filozofovia "ukecaní") kvalitnej obhajoby svojej ďalšej existencie. A záver tam fakt nesedel, skôr by som si vedel predstaviť, aj keď by to bolo predvídateľné, príchod skutočnej apokalypsy a profesor by tak bol žiakov len pripravoval na to, čo prichádza. Škoda, začalo to zaujímavo. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)

Reklama

Reklama