Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který opravdu poměrně autenticky zobrazuje dnešní mládež (nebo aspoň mládež nižších vrstev). Bylo mi sympatické, že 15-17letí kluci hrají opravdu herci, kteří na ten věk vypadají. V ostatních filmech, je většinou hrají o x let starší herci. Jenom pár sén bylo trochu přehnaných a paradoxně ubíraly na autentičnosti (sex s holkou která spí a nezbudí se, totální zmlácení skejťáka). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Už po úvodním sexu a následujícím nesmyslném dialogu mi bylo jasné, že já a Kids nebudeme kamarádi. Pseudodokumentární kamera nebo nesnesitelné hlavní postavy ve mně vzbuzovaly skoro až pocit zlosti. Něco zachraňuje i závěr dávající pocit relativní ucelenosti a myšlenky, ale ta moralistická větička na závěr táhne film zase zpátky dolů. Ta snaha o myšlenku a varování tam skutečně je. Ale nefunguje prakticky v ničem. 30% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kids je velmi milý snímeček mapující život části současné mladé populace. Dlouho jsem se nemohl smířit s tím, že zde vůbec nikdo nehraje. Především hlavní hrdina aidsonosič mi byl krajně nesympatický po celou dobu a minutu od minuty víc. Nicméně, je to docela sranda sledovat 10 leté haranty povídat si o sexu. Zřejmě si film zasloužil nějaký silnější závěr se zdviženým ukazováčkem. Vzhledem k tomu, že je film určen zejména pro mladé publikum, tak si to výstražný závěr doslova žádalo. Režisér evidentně ví o čem točí. Zřejmě za svůj život odblanil nejednu dívku pod zákonem a kdoví zdali tak nečiní dodnes. Nicméně, nemohu říct, že by se mě film vůbec nedotkl. On jak vezme do rukou spravedlnost nepřítel nezávazného sexu - strýček AIDS, tak končí veškerá legrace. Že bych ovšem strávil zítřejší den v čekárně s dalšími potenciálně nakaženými, to tedy ani náhodou. I přes ubohost zpracování, má film tah na bránu a má rozhodně co říct. Slabší 3*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Píčovina. Pamatuji si, jak jsem kdysi viděl obal od tohohle filmu ve videopůjčovně a vždycky mě lákal ten nápis na něm : Vaše děti nesmí tenhle film vidět! Což o to ono by to potenciál na lehce šokující a provokativní dílko mělo, ale já v tom nevidím nic než dementní nesnesitelně nudnou story o AIDSákovi kterej odpaňuje třináctky ve stylu ošustit a opustit, ale aspoň jim nechá něco na památku, aby na něj fakt do konce života (ten přijde brzy) nezapoměli. odpusťte mi můj cynismus, ale mě to fakt nic nedalo kromě 90 minut brutální nudy.15% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Larry Clark jde v míře zobrazení sexu, brutality a vůbec odsouzeníhodného chování hodně na dřeň. Nic proti tomu, mně to neva, já jsem fanda krutých filmů. :-) A koneckonců, možná část mládeže v USA opravdu taková je. Co mi vadilo, jsou ploché hlavní charaktery a chybějící silnější příběh. Přišlo mi to celé jako takový slepenec víc či míň šokujících scének, snímaný špatnou kamerou. Celkové hodnocení - samoúčelný snímek. Násilí a sex vás u filmu udrží, ale žádný zvláštní zážitek to není. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Film byl natočen během šesti týdnů léta roku 1994. (-bad-mad-wolf-)
  • Leo Fitzpatrick (Telly) bol prvou osobou, resp. postavou, obsadenou do filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama