Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (129)

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Takový ten intelektuální snímek na ráno. Robot a Frank je příběh o přátelství mezi ztrácejícím se důchodcem a robotem, který ho ošetřuje. Není divu, že se zapomínající starý pán upne na robota jako na nejlepšího přítele. Však je to ten pravý parťák na dělání neplechy. Na druhou stranu se tu dobře rozvíjí otázka demenčního onemocnění ve které není důchodce slintající zombie ale sympatický dědoušek, který to nemá v hlavě v pořádku. A právě proto je tento film nádhernou ukázkou toho ironického přístupu k pochopení života v zapomění. Za to čtyři hvězdy. To ostatní ať už sci-fi nebo robotika je vlastně jen vata, která vyplňuje onu škvíru. A proč? Dívali byste se na to jinak? Ne....ale je důelžité to vidět. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, ktorá sa nikam nehrnie, ničím neprekvapí, ale ten jeden večer strávený v spoločnosti bývalého lupiča na dôchodku a robota, s ktorým sa postupne zbližuje pravdepodobne neoľutujete. Čo na tom, že tieto príbehy nevrlých starcov postrádajú originalitu, keď je to milá pohodová jednohubka, ktorej jediným cieľom je, aby ste sa na krátky čas odobrali do ich sveta? Hlavne keď sa nesnaží o nejaké posolstvo, vyvaruje sa náročnejších myšlienok a vážnemu tónu, ani nespôsobuje krátkodobý príval depresie. Frank mi svojim spôsobom pripomínal Woodyho Allena - zasnívaný, tak trochu stratený a... starý. Nuž, aj to patrí k životu. 65% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Máme tu jednoho staříka a moderní věk. Film "Robot a Frank" je sci-fi filmem, tak je tu realita posunuta trochu do budoucnosti a jsou zde vychytávky, které jsou ještě lepší, než s jakými se setkáváme v současné době. Premisa filmu je ale jasná. Starý muž se musí vyrovnávat s tím, že stroje stále více a více vstupují do našich životů. Ne, nebojte, nemusíte čekat něco jako přestárlého bojovníka proti vražedným strojům, toho se možná dočkáme ve filmu "Terminátor 5", ale rozhodně nečekejte ani obyčejný rodinný film s jedním krásným robůtkem a hromadou srandy. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/robot-frank-2012-70.html ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Pekelně neotřelá aférka přestárlého Franka Langella s bezpohlavním uzlíčkem obvodů, v které hvězdičky ve vedlejších rolích září, až se štábu škvaří sítnice a celé si to obezřetně drží ústa od divákovy zadnice. Jistě, každý třetí záhyb smrdí šablonou a můj kritický schizofrenní souputník Ignác by bezpochyby dokázal vyšťourat nějakou prohnilou větev nebo zkaženou stoličku, jenomže to je v kontextu se známým žánrovým vlezdoprdelstvím naprosto irelevantní. Ani na vteřinu jsem nemusel znechuceně odvracet zrak a když jsem se sehnul pro mýdlo, tak se mě žádná vykalkulovaná sentimentální sračka nesnažila obskočit a to je jednoduše nevídaný úspěch. Frank nemá paměť, Robot nemá koule a oba mají potíže se zákonem, ale oba si to rovněž dokáží klestit stopáží s takovou grácií, nevtíravě, bez slzopudných výlevů, heroických obětování nebo teplého usmiřování, že pochybám přirážím dveře před ksichtem a ty čtyři hvězdičky solím se svědomím čistým jako žaludeční rosol lesní zvěře vyluhovaný v technickém líhu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vysloužilí zloděj trpící sklerózou dostane od svého syna robotího ošetřovatele. Přes počáteční odpor nakonec bere stroj na milost a společně s ním se vrací ke staré živnosti. Pokud by to bylo směrováno pouze touhle cestou, bylo zaděláno na solidní komedii. Bohužel se tady musel objevit ten nesmyslný patos, kdy nejde jen o patálie s robotem a sklerózou, ale i o jakýsi lidský rozměr, kdy hlavní hrdina musí najít rodinné hodnoty a přátelství. To bylo tady tím hlavním motivem. A s tím ať jsou někam. 40% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Film s rozpočtem 2,5 milionu amerických dolarů byl natočen během 20 dní. Samotné natáčení probíhalo v severní části státu New York. (Adrai)
  • Podoba robota z knihovny má navozovat dojem že se jedná o mnohem starší verzi než je Frankův robot. Design tohoto robota připravilo studio Castelli Models. (Adrai)
  • Minivozidlo předjíždějící Franka (Frank Langell) při chůzi po cestě je model Tango amerického výrobce Commuter Cars. (Adrai)

Reklama

Reklama