Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 1

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (563)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som vášnivým čitateľom kníh amerického spisovateľa Stephena Kinga, ale filmovým adaptáciam jeho literárnych diel sa skôr vyhýbam. Nerád si kazím čitateľský zážitok sledovaním filmových verzií jeho geniálnych príbehov. No keďže som už videl spracovanie románu "Cintorín zvieratiek" z roku 1989, tak som si povedal, že si kuknem aj túto novšiu verziu z roku 2019. Román "Pet Samatary" považujem za najtemnejšiu knihu, ktorú maestro King napísal. Prečítal som ju už minimálne päť krát. A iste sa ku nej ešte vrátim. Tento film som si však pozrel prvý a dozaista i posledný raz. Oproti knihe, a vlastne aj pôvodnému filmovému spracovaniu, je to len nezmyselne pozmenená plytká báchorka. Prehnane ambiciózny scenárista Jeff Buhler v snahe príbeh zdramatizovať a zmodernizovať úplne zmršil dokonalú Kingovu literárnu predlohu. Absolútne nepochopil desivú temnotu, ktorá je podstatou tohto románu. ** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak trošku zklamání. Do kina jsem šel pár hodin po znovudokoukání prvního filmu. Nakonec jsem odcházel se spíše průměrnými pocitama. No věci co pochválím je rozhodně Jason Clarke který je lepší než Midkif. Ale z herců to je asi tak všechno. Ostatní herci za moc nestojí. Hlavně Seimetz a její pokus o to být "creepy" u mě fakt nevyšel. Miko Huges je 10x lepší a měl jsem z něho mnohem více strach. Atmosféra ve filmu moc není když nepočítám hřbitov samotný tak tu prakticky neexistuje. Kočka? Kočka byla fajn byla to dobrá svině. U čeho jsem si drbal hlavu byla autonehoda. Při oné srážce jsem si říkal "ona není ani trochu od krve? WTF"¨. Tahle část i když byla efektiní mě spíše rozesmála. No a Zelda? Ta mohla být nejlepší na celým filmu....MOHLA! Je tu tak silně nevyužitá, a při tom náběh na její backstory byl hodně dobrý. Hřbitov zvířátek je pro mě lehké zklamání po recenzích jsem čekal něco více. Ale i tak jsem se celkem bezbroplémově bavil. Jo a BTW závěrečný cover od Ramones je parádní a zůstal jsem v kině do konce titulků jen kvůli písničce:-) ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jóó tak tohle se povedlo, knihu ani film jsem nečetl ani neviděl, takže jsem nebyl nijak ovlivněn spojlery a mohl jsem si užít překvapivého děje. Ze začátku asi do půlky to bylo takové spíše seznamovací a pomalejší, což se mi až tak nelíbilo a pomalu jsem s filmem ztrácel slibné naděje, ale pak se to zlomilo a až do konce to byla teda brutální jízda, u které mi srdce bilo 200/minutu a málem jsem nedýchal. Hodně překvapily nečekaně drsné scény (týpek v nemocnici, vraždy ke konci) a taky emocionálně vypjatá smrt Ellie. Další věcí, co filmu drželo tempo, byly docela povedené lekačky a zajímavá mytologie tamního lesa. Samotné finále a závěr filmu mě teda dostal a nebýt pomalejšího rozjezdu, pálil bych tady plný počet. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čím chce ten film vlastně být? Vyčůranou kopírkou úspěšného IT? Rodinným dramatem s prvky hororu? Mysteriózním thrillerem se špetkou dark fantasy? Všechno tu je, a odděleně to kupodivu jakž takž funguje (první půlka je hodně fajn), jenže jakmile se tahle nesourodá mozaika složí dohromady, zbydou fanouškovi žánru jen oči pro pláč. Jsem pochopitelně rád za každý dražší horor, páč jich je stále jako šafránu, ale prosím, ať to nedopadá takhle gulášovitě! Tohohle kočkopsa pak totiž nezachrání ani výborný (jako vždy) Lithgow. P.S. Jedinej horor na světě, kterej končí šťastně a není to spoiler. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejsem Kingovým nekritickým fanouškem, přesto jsem nové verzi Řbitova dala šanci. Bohužel, adaptace Kinga asi už nikdy nepřekročí svůj stín. Pořád je to všechno cca v poměru na dvacet blbin jeden lepší film, a skutečně jen výjimečně dílo hodné divácké paměti. Takto s láskou vzpomínám jen na Carrii a Misery nechce zemřít. Mnoho dalšího se věru nepovedlo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Dej sa odohráva v mestečku Ludlow. V ňom sa odohráva ešte jeden Kingov sfilmovaný román, a to Temná polovica (1993). (beso74)
  • Vo filme Ellie (Jeté Laurence) odmieta mať kocúra Churcha naďalej vo svojej izbe, pretože ju poškriabal, keď ho česala. V knižnej predlohe je dôvod iný – Church jej smrdel. (beso74)
  • Kocúr Leo, ktorý sa objavil na niektorých plagátoch k filmu, necelé dva mesiace po svetovej premiére zomrel. [Zdroj: EW] (Marceloo)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama