Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Carth 

všechny recenze uživatele

Po Back and Forth od Foo Fighters další nový dokument jedné z mých nejoblíbenějších skupin. A opět úžasný. Nic moc nového jsem se sice nedozvěděl, ale jako průřez historií kapely výborné. Zaprášená Grammy, živák Better Man, závěrečný Alive... paráda. Jen škoda, že jsem (zatím) neměl možnost tohle vidět v kině. Edit 15.1.2012 - A v létě naživo! :-)) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Perfektny dokument o grunge kapele zvanej Lekvarova Perla. Jaxa vseobecne vie, boli 4 velke grunge kapely zo Seattlu - Stav Najvyssej Blazenosti /su taki ludia na tejto planete co ich volaju ze Nirvana/, Alenka v Retaziach, Zahrada Zvukov a tato Lekvarova perla. Skoda lenze mozaika zivota clenov Lekvarovej perly je tak ...... nesuroda ? 95 % ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit hudbu a vlastně i celkově kapelu Pearl Jam, nikdy bych nemohl přemýšlet o nižším, než maximálním hodnocení. Tato kapela je svá, originální, progresivní a nemusí se stydět za žádnou deskum kterou kdy natočili a Eddieho považuju za jednoho z nejlepších rockových zpěváků vůbec. Tento dokument mě ale nějak neodrovnal. Osobně bych si dokázal představit systematičtější přístup k popisu historie kapely. Cameron Crowe to vzal hodně stručně a spousta událostí je zde jen povrchně zmíněna, jakoby předpokládal, že historii kapely každý důvěrně zná. A právě některé události by zasluhovaly větší pozornost. Čistě hudebně se ale jedná o lahůdku. Nadchly mě obzvlášť záznamy starých koncertů, to jsou exploze energie, vidět je tenkrát na vlastní oči, to muselo být něco. Jinak si letos splním jeden ze životních hudebních snů, protože je konečně uvidím livě. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

No, řeknu to takhle - pokud máte Pearl Jam opravdu rádi, zažijete u tohoto filmu duševní orgasmus! Bez rozdílu pohlaví.. Podle mě, asi nejlepší hudební dokument, který jsem kdy viděl. Nebo určitě jeden z nejlepších.. Mimochodem - kde jinde můžete vidět například Eddieho Veddera a Kurta Cobaina, jak spolu tančí ploužáka?:-) Při skladbě ´´Better Man´´, kterou vlastně odzpívají lidi za Eddieho, a hlavně pak při závěrečné ´´Alive´´ mi běhal mráz po zádech! Nádhera!!! ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit. PJ jsou jednou z mých nejoblíbenějších kapel a každý materiál je vždy úchvatný. Tento skvělý dokument ke krásnému výročí zachycuje kapelu od samého počátku v dobách Mother Love Bone, přes Mookie Blaylock, neštastnou tragedii, bojkot Tickemaster až k jejich Backspacer. Tohle je velmi vzácný a vystižný dokument kapely, neboť ho má nastarosti Cameron Crowe. PJ je kapela, která vždy zůstala při zemi a nikam se nedrala. Po tolika letech v hudebním průmyslu zachovala svou tvář. RESPEKT !! ()

Zajímavosti (6)

  • Premiéra bola 10. septembra 2011 na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. (eurika)
  • Okrem dokumentu a soundtracku vyšla aj kniha "Pearl Jam 20", ktorej predslov napísal Crowe a obsahuje materiál z jeho vlastných rozhovorov so skupinou. (eurika)
  • Soundtrack tvorí kolekcia 2 CD s 29 skladbami, ktoré Cameron Crowe sám vybral a k všetkým napísal dôvod výberu a ich historický význam. (eurika)

Reklama

Reklama