Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Zase další rádoby komedie vyloženě pro konzumní společnost. Díky, takové filmy už rád vynechám obloukem. Pitomej scénář, opravdu neuvěřitelné situace a mizerný humor, který na mě působí obzvláště trapně. Nevím, proč z každého, kdo kouří trávu, tvůrci dělají vymaštěný idioty, viz výkon Vetchého, který už mě začíná hodně nudit a jeho stereotipní herecké výkony mi už lezou na nervy. Samozřejmě ve filmu nesmí chybět bába (Balzerová), co si dělá pokrmy z marihuany a taky ji kouří, dále tu nesmí chybět gayové nebo nadrženej plesnivej dědek (Rudolf Hrušínský ml.), který by ošustil každou sukni. Tohle strašlivé panoptikum lidí se točí kolem slepé dívky (Krejčíková), která se zamiluje do cigána, který jí řekne, že je blonďák, pak se dozvídá pravdu, tak ho srdceryvně odkopne, ale záhy zjistí, že s ním čeká dítě, takže se vdá za gaye, aby uklidnila situaci a nakonec po narození černého dítěte se cigán vrací, tak jako v každém správném romantickém filmu. To jsou mi ale blitky, tohle jestli někoho normálního může bavit, tak to si spolu nepopovídáme. Cieslarovi filmy jsem nikdy nemusel, s vyjímkou Pramene Života. Další snímek od tohoto režiséra rozhodně vynechám. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho dílka nic moc a tak jsem nemohl být zklamán. Vesměs je to plné standardního českého uprděnýho kýče, klišé a sentimentu a vůbec nic nového. Jen se autoři snažili vyplnit prázdnou díru české kinematografie a vecpat do filmu co nejvíc současných mezilidských problému a snažili se je "jako vyřešit". Většina humoru působí ale trapně a příběh vyumělkovaně a povrchně. Možná je moje hodnocení i zbytečně vysoké, ale potenciálek to nějaký má, tak velmi slabé 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale určitě po více než roce jsem na plazmové placce na ČT1 zhlédl tento film, tentokrát podruhé. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych po druhém zhlédnutí tak radikálně měnil své hodnocení. Z původních dvou na čtyři hvězdy. Inu, stalo se. Že by to dělala má mozková chemie nebo snad mé srdce tak měkne? Nějak se mi ten Maruščin příběh rozmrazil srdce. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné drama s na české poměry nebývale květnatým příběhem nalákalo své diváky na zvučná herecká jména. Zamrzí, že Balzerová i Stašová mají značně vedlejší role. Herečky jejich kvalit by už konečně potřebovaly hlavní roli v kvalitním filmu. Ale kde nic není... Velmi příjemně mě překvapil výborný výkon Anety Krejčíkové, nijak mne nepřekvapil nanicovatý romský svůdník neherce Cymorka. A také musím dodat, že několikrát jsem se hlasitě zasmála. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Aaaa, cervena knihovna. Nastesti jsem byla na tu limonadu zrovna spravne naladena, takze me to naramne bavilo. Zdarily pokus namontovat k lovestory i otazky slepoty, homosexuality, narodnostnich mensin, pristehovalectvi, obavanych chorob a uzivani omamnych latek. Navic s notnou davkou vtipu. Vsichni herci byli vytecni, hlavne ma milovana Stasova, ktera utvorila s Vetchym nezapomenutelnou dvojici. I mladi to zvladli slusne, ackoli vydavat Macieje za Cikana bylo trochu moc a zpev by mel jeste pilovat. Vsechno dobre dopadlo a kodrcani se do Modranskeho biografu ani trochu nelituju. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)

Reklama

Reklama