Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (874)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Disney a Pixar dál splývají v jeden celek - jako byla Rebelka víc Disney než Pixar, tohle je víc Pixar než Disney. Čtyři hvězdy nepochybně, přesto jistá pachuť z toho, jak Disney sebral "pixarizaci" veškeré její kouzlo a udělal z ní jen další obchodní komoditu. Dospělé problémy jako krize středního věku se zdětinšťují, popkulturní odkazy nahrazují originalitu a technologie design. Přesto Ralf funguje, i když ne coby originální animák, ale stereotypní příjemná zábava. 70 % ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci nápad a ešte lepšie spracovanie vynieslo tomuto animáku moje vysoké hodnotenie. Netrvalo dlho a sympatický záporak Ralph u ktorého sa v hĺbke svojho srdca ozvali city, si ma rýchlo získal. Jeho postavenie v spoločnosti bolo fakt nepriaznivé a cesta vystlaná tŕnistými ružami ho priviedla k veľkému a statočnému dobrodružstvu. Ozaj výborne pôsobili efekty a nápaditosť pri prechode z hry do hry formou cestovania a nastupovania na centrálnom nástupišti, či premostenie z hry do dejovej línie animáku . Pridanie malého, roztomilého dievčaťa s podobným osudom zdvojnásobilo dávku emócií, takže nebolo mi všetko jedno. Samozrejme smutnejšie chvíle striedali aj zábavné a bláznivé momenty, ktoré to celé doladili. Film prekypuje zábavou, láskou dobrodružstvom a nezlomným priateľským putom, takže ak ste ho ešte nevideli nenechajte si ho ujsť 80%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech neskutečně inovativní a originální animák o "záporné" postavičce z prastaré videohry, která se rozhodne získat medaili a porazit svého kladného soka. Jelikož je ona záporná postava hlavní hrdina, je to samozřejmě obrovský sympaťák, kterému každý přeje oněch "10 minut slávy". Film sice nedosahuje kvalit některých animovaných konkurentů ale v tomto roce rozhodně poráží i nechybující Pixar. Film je plný nejrůznějších odkazů, které si užijí převážně videoherní veteráni nebo novodobý PC hráči ale i herním světem nepolíbení se budou při dobrodružné pouti hlavního hrdiny náležitě bavit. A i když je druhá třetina film zbytečně brzdí, stále "Raubíř Ralf" překonává většinu animované tvorby, kterou jsme měli tu čest v posledních letech vidět. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo to super ale stále som mala pocit, že očakám od toho niečo viac ale nedostala som to. Navyše ani som sa moc schuti nenasmiala. Tým zas nechcem tvrdiť, že to vtipné nebolo. Napr. taký Pacman a ten herný svet to bola proste krása. A hra Sugar rush bola proste jedna veľká chutná nádhera. Po tomto animáku som mala naozaj chuť na sladké cukríčky, lízanky, donuty a koláčiky, ale potom som sa pozrela do zrkadla a išla som si radšej zacvičiť a miesto nadrapovania sladkých tyčiniek som nadrapovala činky. No a ešte spomeniem tú Vanilopku von Šmak. Toľko o nej ľudia básnili aká je strašne roztomilá, že vlastne tým mi vzali ilúzie o nej pretože som čakala niečo iné. Samozrejme to bola pre mňa naj postava ale čakala som niečo ešte viac "kjút". Wreck-It Ralph ale rozhodne patrí medzi tie vydarené animáky, ktoré určite stoja za zmienku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ralf není pro videohry tím, čím byl Shrek pro pohádky či Galaxy Quest pro sci-fi seriály. On krom výtečného úvodu a stylových závěrečných titulků vlastně s 8 a 16 bitovou herní kulturou zase až tak mnoho společného nemá. Což mu na kvalitách neubírá; i tak jde o skvělý a vtipný rodinný animák, který ve velkém body ztrácí pouze za nezáživnou střední pasáž. České znění se až na rádoby dětsky žvatlající Žilkovou povedlo; zejména s překladem si někdo vyhrál. PS: Předfilm lepší filmu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Severoamerické tržby byly 189,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 471,2 mil. (NIRO)
  • V příběhu vystupuje 190 různých postav (některé i ve dvou či třech různých provedeních), což je výrazně více než v jakémkoliv jiném snímku od společnosti Walt Disney. (Terva)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama