Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $71,017,784Tržby Celosvetovo $348,547,523Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,095,282 //počet predaných kusov 390,797Tržby za predaj DVD v USA $12,166,123 //počet predaných kusov 741,601║ tuctový zbytočný výplach, ktorý je akurát tými moderným vtípkami dokonale otravný, už to nemá čaro pôvodného animáku ani z ďaleka /25%/ ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Už bych skoro zapomněl, jak ty pohádky nejsou špatný. Poslední dobou koukám strašně svátečně, ale pokračování šmoulů bylo fajn. Už jenom, že to mělo tu návaznost, což se o jinejch animácích říct nedá. Navíc se to točilo dost kolem Šmoulinky, a tolik o ní snad nikdo nevěděl + další postavy do rodinky, to netuším jestli vůbec v seriálu za mlada bylo. Ale proč nee, tyhle animáci budou vydělávat furt. Já se u toho poměrně bavil, takže sem z toho očividně až tolik nevyrost. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem si říkal, to zase bude blbůstka, ale pak se to hezky pomalu krásně rozjelo. Vtáhlo mě to do děje a hezky jsem si užíval ten šrumec a jaký to má hezký spád. Po hodině jsem si řekl, tomu musím dát o hvězdičku víc jak jedničce a stalo se. Nemluvě o tom, že to zaujalo i dvouletýho prcka, kterej nevydrží deset minut v klidu a to už je co říct. Písničky ve filmu se mi taky líbily, takže 72% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct.Taková je už prostě dnešní doba...jednoduchá.Kdežto my jako děti sledovali filmy jako Nekonečný Příběh, Sám Doma, Princezna Nevěsta a podobné, dnešní děti baví tyhle tupé MTV barevné omalovánky, plné úmorného patosu, klišé a moralit bez ducha.Když se ale podíváte na sál plný vytlemených dětí, uvědomíte si, že tak to prostě je a nezmůžete proti tomu vůbec nic a ten film prostě plní svůj účel, děti maximálně pobaví a dospělého neunudí ani nenasere.Od jedničky sem nečekal nic a dostal sem přesně to co sem si myslel, že dostanu a to je i v duchu drůhém.Jednoduché vtipy položené v základech na nešikovnosti Gargamela (výtečný Azaira) a jeho nehod.Lidi se můžou dál dohadovat o tom, jak moc jsou takové filmy ubohé, jenže prostě fungují a Gosnell si na starý kolena vytvořil zlatou dojnou krávu.Šmoulých filmů může takových být totiž klidně celá pentalogie.Přiznám se bez mučení, že náš prcek sleduje jedničku furt dokola a při hlášce Azraeli, žiješ ještě se musim smát jako děcko i já.To samé platí o druhém díle, Azrael funguje, děti se smějí a já příliš netrpím.Film co plní učel, neurazí, nenadchne, nenaštve a co je důležité, na dvě hodiny umlčí a dokonale pohltí vaše nezbedné ratolesti.50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je zas šmoulovina :D Jedničku jsem nějak přežil a i když se tušil, že druhej díl bude to samý v bledě modrým (dobrej fórek celkem :D), tak jsem zkouknul i ten. Děti to pobaví, rodiče to nějak přežijou, i když je to trošku delší. Na prvním dílu sem chválil cgi efekty, a ani zde si nemohu stěžovat. Příběh je pořád stejně plitkej, ale to je celkem jedno, vždyť je to přece film o šmoulech! ... 50% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama