Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že som už dosť dlho nevidela nejaký špionážny triler. Ale nie je to jediný dôvod, prečo mi A Most Wanted Man tak sadol. Výborné herecké obsadenie, na ktorom je sympatický mix amerických a nemeckých hercov. Dúfam, že niekto urobí štatistik, koľko cigariet Hoffman vyfajčil a či s tým neurobil rekord. (Lumiere - 5.9.2014) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vysoké hry špionážnych agentúr, ktoré viac ako bezpečnosť tohto sveta zaujíma rivalita medzi úradmi, či dokonca súťaživosť jednotlivcov na úkor bežných smrteľníkov. Línia príbehu tu nie je hlavnou zložkou a takpovediac na nej ani nezáleží. Dôležitá je pointa, ktorá vás uzemní, zmrazí, možno nevyrazí dych, ale prinúti k zamysleniu. Veci pred ktorými politici a médiá odvracajú zrak tento film rozoberá v mikroskopickej rovine. Nesúdi, nepoučuje, jednoducho len uštedrí divákovi studenú sprchu a zároveň robí z tohto sveta totálne temné miesto pre život. Hoffmanova bodka za svojou kariérou je absolútnym vrcholom jeho kariéry, no takisto ostatní herci sa hecli k špičkovým výkonom. Takže ak si uvedomujete, že bondovský týp špióna je rýdze fantasy, tak tu si vychutnáte poctivý obraz tohto sveta, ktorý sa oveľa viac približuje skutočnosti. A možno je to nedivácke, surové a bezohľadné, a možno to nebude vaša šálka kávy, musíte to akceptovať a minimálne vzdať hold herectvu a poctivej režisérskej práci. 80%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár:Andrew Bovell / Predloha: John le Carré - A most wanted man | Hudba: Herbert Grönemeyer | Distribúcia: Entertainment One | Štúdio: Demarest Films, Potboiler Productions, The Ink Factory, Film4 Productions | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 31,6 milióna $ | Ocenenia: - || Tichá scenáristicko-herecká bomba, ktorá tyká zo začiatku pomali, no postupne prechádza do allegro, a v osobe Philipa Seymoura Hoffmana mi darovala filmovú katarziu vo fáze rozuzlenia. Pre fanušíkov seriálu typu Homeland alebo House of Cards určite príjemná jazda na jednorázovú dvojhodinovku. Pre netrpezlivých divákov, túžiacich po svižnom strihu a príbehu nevhodný materiál. Robin Wright z House of Cards potešila tiež. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevstřícné vyprávění, vynikající adaptace, nečekaná hra s konvencemi, excelentní využití dlouhých objektivů, boží Philip Seymour Hoffman - a navíc jde o špionážní drama. Tohle by měl být i váš nejhledanější film (i proto, že v kinech se dlouho neohřeje a Velký Špalíček ho ani nezařadil) - více tradičně tady. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Američan byl tenkrát pro mě film roku a tak jsem se na další film režiséra Corbijna moc těšil. Říkal jsem si totiž, že by zase mohlo jít o pomale vyprávějící se příběh, který zaujme hereckými výkony a naprosto realistickým příběhem. No a jelikož hlavní roli hrál Philip Seymour Hoffman, tak jsem měl co dělat i s emocemi, protože lepší herecký výkon si na sklonku kariéry připravit nemohl. V rámci samotného filmu chápu zdejší uživatele, kteří z filmu zase tak nadšení nebyli. Připravte se na poctivý realismus se vším všudy, drsné postavy v popředí celého příběhu a špionovou zápletku, která ne každého bude bavit. Napětí je ale naprosto geniální a závěr to všecko vyšperkoval. Vlastně kvalitou je tenhle film na tom úplně stejně jako Američan. Akorát se jedná o jiný příběh a jiné herce, kteří jsou stejně dokonalí, jako samotný Američan. Pro mě rozhodně jeden z nejlepších filmů v tomhle roce. A to nejenom kvůli Hoffmanovi, i když i ten má velký podíl. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo prevažne v nemeckom Hamburgu, kde sa podľa knižnej predlohy dej odohráva. (m.a.t.o.)
  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama