Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tuctové právnické drama s logickými dírami ve scénáři a "nečekanou" pointou, která staví celý příběh na hlavu a výsledný dojem tak dost kazí. Škoda také, že Morgan Freeman nedostal více prostoru a trochu nečekaně tak hraje až druhé housle. High Crimes není špatným filmem, ale ten směšně přepointovaný závěr tomu absolutně nesedí. 50% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Claire Kubiková (Ashley Judd) prožívá nejšťastnější dny svého života. Je velice úspěšná právnička, a se svým manželem Tomem (Jim Caviezel) právě plánují potomka. O to víc ji zarazí, když je její manžel zatčen FBI. Zjišťuje, že její manžel je vlastně nekdo úplně jiný, a je armádou obviněn za vraždu několika vesničanů kdesi v Kolumbii. Navíc tu něco nehraje .. jako obhájce její muž dostane nezkušeného mladíčka (Adam Scott). Takže se sama vrhá do obhajoby svého manžela, za pomoci zkušeného právníka Charlie Grimese (Morgan Freeman)... Obyčejné vojenské drama, na které se ovšem velice dobře kouká (Ashley to moc sluší), navíc Morgan Freeman je alkoholik (tedy asi ne přímo Morgan, ale jeho postava), kterou také stvářil perfektně... Až na spackaný konec je to docela dobrý film.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu výborné rozohraná aby to tá druhá takmer všetko potopila a u režiséra Carla Franklina zas to nie je nič nové(viď. Prezumcia viny). Veru k dispozícii mal výborných hercov ako Ashley Judd - Morgan Freeman - James Caviezel a len vďaka ním je tento thriller stráviteľný a ako tak v určitých rovinách gradovaní..., o jednoduchosti konca filmu škoda hovoriť ako by nevedel už kam sa posunúť. ║Rozpočet $42miliónovTržby USA $41,543,917Tržby Celosvetovo $63,781,810 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady machrovat, jak jsem dopředu věděl, co se stane. Mně to totiž bylo jasné už před začátkem filmu, takže jsem v téhle soutěži určitě vítězem. Spíš napíšu to, že kdyby závěr neposlal do kytek logiku předešlého snažení přijít věcem na kloub, plácnul bych do hodnocení klidně hvězdy čtyři. Nesrovnávám totiž všechny filmy s Vykoupením nebo Kmotrem, takže si pak můžu užít třeba jen pouhý fakt, jací herci se tu sešli. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Súdnych procesov z prostredia armády tu už bolo habadej a tak sa to scenáristi pokúsili posunúť ďalej dvoma prvkami: veľmi výrazným nátlakom na obhajcov aj v podobe pokusov o vraždu, ktorého cieľom bolo vytvoriť napätie a druhá bol prekvapujúci záver kedy sa z nevinného nakoniec vykľul vrah.............. Bohužiaľ spojením týchto vecí logika dostala totálne na frak, čo u takéhoto žánru by sa stávať nemalo . .............. A keď už teda to prekvapenie na záver, načo preboha tá klišeovitá bitka a strieľanie, veď to sa dalo urobiť oveľa lepšie............... Nečakal som od toho veľa a ani som nedostal........... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama