Reklama

Reklama

Zvrat: Washingtonovi špioni

(seriál)
  • Česko Špioni americké revoluce (více)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 31 h 15 min (Minutáž: 42–65 min)

Předloha:

Alexander Rose (kniha)

Hrají:

Jamie Bell, Heather Lind, Seth Numrich, Daniel Henshall, Meegan Warner, Burn Gorman, Angus Macfadyen, Ian Kahn, Samuel Roukin, JJ Feild, Michael Gaston (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Farmář Abe Woodhull z Long Islandu se spolčí se skupinkou kamarádů z dětství a vytvoří netradiční oddíl špionů nazývaný The Culper Ring, který zvrátí výsledek amerického boje za nezávislost. (Viasat)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (30)

erased 

všechny recenze uživatele

Reklama slibovala po produkční kvalitě nástupce Breaking Bad, ale přestože bylo jasné, že takovým požadavkům seriál dostát nemohl, pokus AMC o konkurenci špionážního Homelandu a Americans těžce nevyšel i ve všech ostatních ohledech. Na prvního zmíněného mu chybí napětí, druhému zase zdaleka nestačí dobovou atmosférou ani využitím lákavé premisy. To téma je totiž jak pro historie neznalé (mě), tak i pro cílovku (domácí publikum) zajímavé a slibné, jenže provedení je většinu času buď zbytečně banální nebo prostě jen nudné. Trochu sice potěší sympatičtí herci na obou stranách barikády, dobové kulisy i kostýmy, ale ty jsou v dnešní době spíš standardem, naopak nezajímavý děj odehrávající se téměř výhradně v jediné malé vesnici téměř postrádající zobrazení většího měřítka války za nezávislost totiž nedokáže i ten průměr často ubíjí, a TURИ tak nemá šanci nadchnout. Pokračování příběhu v druhé sérii bohužel jen podtrhuje původní verdikt a marné snahy o oživení nudné šedi svou trhlostí jen zdůrazňují bezradnost tvůrců. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na histori obecně jsem byl dycky lama, klidně mě hromadně umlaťte učebnicema dějepisu. O to sympatičtější je, že si pilot nového dobového seriálu ze stáje AMC užijí i tací z nás, kteří si slovní spojení "Americká válka za nezávislost" spojují nanejvýš s Emmerichovým sci-fi blockbusterem. Ne nadarmo má tahle kabelovka ve sloganu motto Something more! Takže vězte, že ztrácet se rozhodně nebudete - je to v první řadě o napětí, špionáži mezi bajonety a mistrně zrežírovaném vypravěčství (vopice!!). Nastavil Wyatt laťku příliš vysoko? Po S01E04 s tímhle k smrti nudným historickým zklamáním končím, ani oblíbenec Jaime to netáhne... škoda! ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vyprávění o spiklencích, piklích, špezích a špionech za americké války o nezávislost by nebylo špatné, kdyby nebylo... špatné. Tohle je fakt sice pěkně vypadající a Beltramim, Bellem a Feildem (který je dost podobný Tomu "Loki" Hiddlestonovi) zaštítěný seriál, jenže je nudný. Pokud nejste fanda tohohle historického období, tak u konce desátého dílu zjistíte, že se sice za tu celou dobu v příběhu stalo mnohé a že herci si své některé postavy skutečně užívali (magor Simco), ale vlastně se nestalo nic, co by mělo nějaký smysl a co by, alespoň mě, utvrzovalo v přesvědčení čekat na díly následující. Samotná výprava a herecké výkony samotný dobrý a koukatelný seriál nedělají. Tady chybí nějaký méně plytký příběh, ve kterém by mi nebylo šumák, kdo a proč kde pojde. A to mi šukám je. S01E10 je má poslední. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Historické drama z období boje o nezávislost v produkci televizní stanice AMC bohužel nedopadlo tak dobře, jak jsem doufal. Nejsem schopný deklarovat, co je vlastně špatně, ale bohužel je to celé takové normální, unylé, nudné. A tohle si říkat už u druhého dílu je prostě špatně. 65% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný úvod plný zajímavých postav a skvělou atmosférou, která by mohla k seriálu nalákat i odpůrce dějepisu. Jen škoda malinko pomalejšího tempa a dosti klišovité typizace postav, která dělá ze všech Amíků sympatické charaktery a veškeré britské osazenstvo je naopak plné zlých, slizkých a dost divně vypadajících lidí. V tomhle ohledu je ještě rozhodně co zlepšovat. Update: Bohužel se ale nezlepší zhola nic a ze seriálu se stane jen ukecaná historická nuda. Jamieho je na takový projekty škoda. 50% ()

Galerie (993)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je voľnou adaptáciou knihy „Washington's Spies: The Story of America's First Spy Ring“ od spisovateľa a historika Alexandra Rosea. (KoRner)
  • V úvodnej scéne Abeovej farmy sú na oblohe jasne vidieť stopy po prúdových lietadlách. (KoRner)
  • Na rozdiel od seriálu, Robert Rogers nebol Škót. Napriek tomu, že viedol britské jednotky počas americkej vojny za nezávislosť, Rogers sa narodil v Massachusetts. (KoRner)

Související novinky

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama