Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok vyobrazuje niekoľko nezávisle na seba prepojených príbehov ľudí, ktorým sociálne siete či zverejňovanie osobných údajov na rôznych stránkach navždy zmenilo osudy. Film znázorňuje následky nepremyslených, neuvážených konaní „neomylného“ jedinca – človeka. Tento film by sa mal povinne premietať vo všetkých TV aby „zaslepení“ rodičia videli, akým štýlom sa bavia ich „bezchybné, nevinné“ ratolesti. Takto môže dopadnúť dospelý „prihlúpli“ jedinec, ktorý sa bez váhania zveruje „blízkej“ osobe za 15 palcovým monitorom. Ľudia akosi zabudli na podstatu využitia internetu, ktorý nám mal uľahčiť životy. No sme to práve MY, ktorí sme sa stali jeho otrokom. P.S. - V živote nepochopím ľudí, ktorí na internete zverejňujú zábery svojich malých detí, či vycapené fotky mladých tehotných žien s bruškom. Čo to snáď nikto nevidí, ako sú podaktorí ľudia ( už aj deti! ) nervózni z toho ako nedali behom pol hodinky aspoň raz „Like“ či „comment“ k nejakému stupídnemu videu či primitívnej fotke? Želám si čoskorú kybernetickú smrť „FB“. BUT - THIS NEVER HAPPEND. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lehkomyslné chování na síti může mít drtivý dopad v reálném životě. Postavy mozaikově poskládaného filmu žijí víc virtuálně než ve skutečnosti. Jejich bezbrannost, když se online život přenese do 4D, je tak ještě umocněnější. Vložit emoce do počítače mrzačí duši, ať už jsou důvody jakékoliv. A tady jsou většinou stejné jako obvykle - osamělost, neschopnost komunikace, strach z bolesti, kterou způsobují vztahy. ____ Místo svěření se skutečným lidem, si zdejší oběti vylévají srdce na různých serverech a sociálních sítích. Když je online navázané vztahy doženou v realitě, teprve tehdy zjišťují jejich blízcí, že se dost nestarali, nezajímali se, nepopovídali si, neměli pochopení. Tresty za vložení naděje do anonymní konverzace jsou vysoké, pocit viny, který následně zaplaví příbuzné a známé, je snad jedinou nadějí na zlepšení lidské komunikace, kterou tenhle film nabízí. ___ Zajímavá kamera. /9. 2. 15./ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o tom jak nás technologie odcizuje spíše než zbližuje. Disconnect přehledně a dramaticky vykresluje jak naše kultura je ovlivňována Internetem. Je to inteligentní a zručně udělaný film. Scénař je schopný a hezky vymodelovaný s třemi současnými příběhy,které jsou šikovně zakončené a emotivní. 75% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase se jednou nějakému neznámému filmu podařilo mě dostat a přesvědčit o tom, že ten, kdo říká že z Ameriky pocházejí jen imbecilní prkotiny, neví co mluví. Tři napínavé a neskutečně originální příběhy spojené v jeden unikátní film především o ztrátě důvěry (prostřednictvím internetu) mě přikovaly k obrazovce jako již dlouho nic. Takhle to má vypadat, juhů! Mimochodem, po filmu se může stát, že začnete být ohledně internetu trochu paranoidní... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Není moc dobrých filmů, které by se obšírněji zabývali tím, jak nám internet může zkomplikovat život (nejen ulehčit). Na tohle by se měl podívat každej idiot, co nedokáže oči odlepit od svého smartphonu. Ano, někdy je film trochu naivní, ale jako celek působí promyšleně a jako dílko, které ví, co chce říct. Oceňuju, že Disconnect nekončí laciným happy endem. Nejlepší příběh: Novinářka vs porno průmysl. Nejslabší příběh: Facebooková šikana. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama