Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Co je vlastně hlavním rysem filmu, abych nehodnotil z jednoho úhlu pohledu... Zdá se, že všichni jsou tu pomýlení. Mexičani proudí za lepším, ačkoliv se tak moc zle v poměrně slušně fungujícím státu neměli. Amíci, kteří mají předsudky, se nazvou patrioty a krvavě redukují jejich přívaly pod vedením největšího magora, který si masakry víc než užívá. Skupinka sluníčkových lidí, snažících se natočit smířlivý film o těžké cestě imigrantů do ameriky, postupně přijde o iluze a neposkvrněnost. Naturalizovaní mexikáni jsou nyní čistí američtí občané, mají tedy k ilegálům vztah mnohem militantnější než nemexikáni. Předvádí se zde syrové násilí, většinou decentně, mimo záběr. Naopak někdy ale ne, aby byl divák rozhozen. Tohle je herecky a scénáristicky zdaleka nejlepší exploiťák typu "skupinka padne do rukou magorovi, který je zmasakruje", který jsem kdy viděl. Inteligentní masakr. Potměšilé obraty v ději, kdy člověk fakt neví, jak každá jednotlivá scénka dopadne. Škoda měkkého závěru. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Málokedy pri hodnotení uprednostňujem vyznenie pred obsahom. Ale toto sa mi vážne hnusilo; téma aj spracovanie na slabšie štyri, ale ten tupý záver, ktorý (ak som ho správne pochopil), ospravedlňuje čo sa celý film dialo, to je len úbohá trápna nazi propaganda a každému slaboduchému zmrdovi čo sa s ňou stotožňuje, prajem rovnaký osud. Napríklad keď Vám z rasových dôvodov zabijú ženu, a dcéru nechajú unikať smerom k ostnatému plotu.. Ach My vlastenci, čo sme sa o chod ani vznik krajiny nijak nezaslúžili, poďme zničiť prisťahovalecké zlo, vyvraždiť mu celú rodinu.. Toto môže kvitovať len chorý chudák ()

Reklama

Copacabana 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru si film zaslúži pochvalu, dá sa povedať, že všetko tu fungovalo . Príbeh, aj napriek svojej obohratosti nenudí, a ja som, čo sa nestáva až tak často silno súcitila s vskutku veľmi trefne vybranými a sympatickými hercami - obeťami. Zaujala ma výborná kombinácia ručnej kamery s „normálnou“ a niektoré scény mi prišli vysoko originálne ako napríklad ten americký „kvíz“, mexická „party“ , ale aj záverečný útek mal niečo do seba. Takže suma sumárum Undocumented zanechal kladný dojem a pre priaznivcov žánru sa myslím že určite oplatí vidieť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někteří Jižané milují mexické přistěhovalce stejně jako já pandžábské kočovníky. Bez váhání jim proto kdykoliv otevřou svá srdce, pak jejich břišní dutiny a s radostí se pak rozdají ze všech jejich transplantabilních orgánů. On to není zase až tak špatný nápad! Takový princip sociálku za ledvinu by ušetřil spoustě daňových poplatníku noční můry při každoročním uplatňování odpočitatelných položek. MUHEHEHE, musím chvíli odbočit, protože se mi zrovna podařil náramně povedený daňový kameňák. Jakých odpočitatelných položek, že??!! No ještě jednou chicht verbale, jsi prostě čtverák, ale zpátky k tématu! Už jen třeba testík z češtiny při žádosti o integraci do kulturní společnosti za současného utahování skřipce u každé špatné odpovědi by výdajové straně státního rozpočtu ulevil tak, že by zbylo i na sanaci Chánova a výstavbu krásného centra pro důchodce a invalidy. Samozřejmě pro opravdu invalidní invalidy! Ale dost snění! Prostě příjemný, milý a inspirativní filmík zejména pro ty, co mají pocit, že je některá etnika připravují o práci jako například sběr barevných kovů (i těch pod proudem), ekologická likvidace autorádií a navigačních jednotek, čištění zahrad od přebytečného nábytku a jiných nepotřebných předmětů a v neposlední řadě nesobecká výpomoc starým lidem při běhání s důchodem. Ale ruku na Berettu, kdo jiný by to dělal! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No kurva! Tohle není film pro každého. Nechápu, že jsem ho roky přehlížel. Bez diskuzí jeden z nejlepší exploitů vůbec navíc s natolik zajímavým a zvráceným obsahem, že nemůžu hodnotit jinak než maximálně. Líbí se mi, že tvůrci nestojí ani na jedné straně barikády, pouze poněkud svérázným způsobem upozorňují na jeden z velkých problémů USA. Předem upozorňuju, že slabší povahy by to neměli sledovat a už vůbec by to neměli hodnotit !!! 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama