Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

verbal 

všechny recenze uživatele

Skupinka mastňáckých skvoterů se jednou měsíčně umyje, oholí a ostříhá a jako mávnutím kouzelné ploutve ropou obaleného kormorána se změní v perfektně organizovanou, ekoteroristickou muňku, která všem těm bezskrupulózním korporacím ukáže, zač je toho Exxon Valdez. Náctiletá agentka s teplou vodou je defloruje, pardon, chtěl jsem říct penetruje, tak ne, mělo tam být infiltruje, avšak záhy pozná krutou pravdu a nalezne smysl života. Jako pohádka pro Grínpissácké rekruty a začínající bezdomovce určitě inspirující, nicméně v žánrové anotaci k filmu zde někdo trestuhodně opomněl uvést ještě Fantasy / Pičovina. Chyběl tomu už jen zamilovaný upír. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ostře politický film, který se vám bude líbit/nelíbit podle toho, na kolik je vám blízké/cizí jeho téma - tedy ekologický aktivismus/terorismus. Spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role, Brit Marling, je hlavní devízou díla, režisér Zal Batmanglij však postrádá formální vynalézavost a eleganci jejího druhého spřízněného tvůrce, Mikea Cahilla. 70% ()

Reklama

3497299 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak hloupý film už jsem věru dlouho neviděl. Nesmyslný scénář, psychologická hlušina a emocionální debilita prvoplánově využívající černobílého vidění světa, v němž figurují zlé korporace vypouštějící beze studu arzenik na malé děti a na druhé straně uvědomělé milionářské dcerky a hodné agentky s přesvědčující silou Derrena Browna. Klišé, nuda, šeď. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénář jede natolik přímočaře a neobjevně podle mustru podobných zápletek (agent v utajení infiltruje "zločineckou" skupinu, jenže postupně sám přijímá její naplňující světonázor a podléhá osobnosti (s)vůdce), až mě přepadal pocit, že jsem film už viděl (několikrát). Tady zastupuje onu organizaci ekoteroristická aktivistická buňka skvotujících hipísáků, kteří v souladu s přírodou bojují proti hamižným korporacím. Přestože naivně polopatická angažovanost nikam moc nevede a dramatický oblouk neuzavírá, myšlenkově není úplně prázdná a řemeslně odsýpá. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Víc slečen Marlingových by zabezpečilo znatelně lepší hodnocení. Sebranka bioaktivistů, jež se společně jednou měsíčně čvachtá v místní stoce, si za úkol dala vymlátit duše z majetných bařtipánů, jež tráví svět. Osobně jsem doufal, že účastníci projektu zemřou bolestně a všichni a mé přání se mi z většiny vyplnilo. 45% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama