Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z environmentální agitky o ekoteroristech, proradných korporacích, nehospodárnosti kapitalismu a zkažené společnosti plné slepých ovcí stal naivní a absolutně nevěrohodný blábol o silně nevnímavé dívce, jež celý život přehlížela problémy soudobé společnosti, až konečně prozřela v partě uvědomělých bojovníků proti bezpráví. Hluboce neoriginální a docela přízemní. Atmošku to má v úvodu, pak to však "vyšperkuje" několik rádoby hlubokých momentů (jablíčko) a naprosto nelogických scén (hluchá dívka). Je sice chvályhodné, že jsou problematizovány patologické a nebezpečné společenské a systémové jevy, ale příště prosím lépe, věrohodněji a bez samoúčelného moralizování. 4/10! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Před rokem Batmanglij zaujal svým nezávislým debutem Sound of My Voice. To byl film, ke kterému si člověk musel najít cestu, ale odměnou mu pak byl zážitek, který rozhodně netlumil mozkovou aktivitu. Ba právě naopak, nejednoznačnost a nedořečenost filmu stimulovala publikum k aktivnější participaci. Jaké to teď trpké zklamání, že Batmanglijův druhý film - The East - je v podstatě hloupoučký a zjednodušující environmentalistický blábol, který k neobjevnému a plytkému poznání, že "ochránci přírody jsou hodní, korporace zlé, ale v boji proti nim by se >>asi<< neměla překročit určitá hranice", dojde jen díky značně nepřesvědčivému konání zúčastněných postav (v tom vede epizodka s hluchou dívkou). Při jedné ze záverečných scén (jablko z koše) jsem se smál, až jsem se za břicho popadal. Tvůrci ji ale, obávám se, mysleli vážně. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ekoskupina Východ se snaží lidem ukázat správnou cestu. No, někdy použije i řekněme neortodoxní metody, ale většinou dostáhne svého. Jenže co když je to celé vlastně jinak? Ellen Page hraje (pro mě strašně) nesympatickou postavu snad poprvé a musím říct, že je v tom sakra dobrá. Alexander Skarsgard podává svůj standartní výkon a právě oni dva jsou tím, proč stojí za to tenhle film vidět. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé téma o skupince anarchistů, natočené jako rutinní thriller o agentce, která se musí infiltrovat do uzavřené skupiny, kde později získá úctu i určité životní naplnění. Slušný a dobře zahraný snímek, který ničím nepřekvapí, ale rozhodně neurazí. Jen v hlavě nezůstane ani hodinu po shlédnutí a právě to je jeho hlavním problémem. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Prakticky celá premisa o enviromentalistické skupince "eko teroristů", kteří jsou svým způsobem každý kriticky poznamenáni konzumem a lidskou hamižností je velmi atraktivní ve své snaze podvrátit zaběhnutý systém. Celkově mám pocit, že se poslední dobou stává tohle "fightclubské" téma velmi protěžované (Elysium, Očista a další). Batmanglij se v průběhu filmu lehce otírá hned o několik tématů, od přehlížejícího konzumu společnosti (závěrečná scéna s jablkem je těžce mimo), pochybné farmaceutické firmy (téma mnohem lépe zpracované Soderberghem ve Vedlejších účincích) až po nahlédnutí do fungování "sekty" (zde se bohužel ani zdaleka nemůže srovnávat s Durkinem a jeho Marthou Macy Marlene). Dost zamrzí, že je režisér očividný fanoušek seriálu Homeland (ne, nevěřím, že je obsazení Jameyho Sheridana do téměř identické role náhodou). Navíc i hlavní postava má s Carrie z výše zmíněného seriálu leccos podobné. Závěr se bohužel sype jak domeček z karet. Taky chci být alternativní vegan nesnášející korporace a přitom vlastnit Iphone :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno