Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 2

Recenze (94)

Dubron 

všechny recenze uživatele

Pěkné, pěkné. Jakub je plný entusiasmu, rybaření prožívá a na tváři mu vidíte radost, když se mu zadaří rybu ulovit, smutek když to nevyjde. Vpodstatě sledujeme jeho zfilmovaný deníček, kde komentář předčítá Pavel Rímský, jehož hlas je přjemný k poslechu a vše rychle odsýpa, stopáž tedy byla zvolená vhodně. Jen malinká výtka - prozatím scénář sleduje stejné schéma, ale to sper kapr. Pokud nejste rybář, nemáte rádi dokumenty ani přírodu pokračujte na http://www.csfd.cz/film/131733-megalodon/ ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Místa natáčení a kamera první série je perfektní, trochu mě vadí strojené Vágnerovy hlášky, jak u všeho hystericky křičí, mnohdy zasekne a místo zdolávání a udržování napjatého vlasce řve a kecá, ryba se vyvlékne a je po prdeli ( viz Mongolsko). Jak už tu někdo psal, je tam moc Vágnera. Jakub se snaží vše dramatizovat, z prdu udělá velké nebezpečí, někdy mám pocit, že je to pořad spíš o Vágnerovi, ne o rybách. V každém díle chytí tu největší rybu až těsně před odjezdem, je to už trochu trapné, co tam jezdit jen na jeden den? Pořad by byl o dost lepší, kdyby Jakub jenom rybařil a vůbec nemluvil! Z mnoha negativní příspěvků na CSFD tu sálá závist a neznalost. ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Zprvu zajímavý pořad, který vám ale po několika epizodách začne zapáchat rybinou, protože zjistíte, jak je to všechno nahrané. Neustále se dokola opakující šablona: Jedu chytit tuhletu vysněnou rybu, ale je to tuze nebezpečné, zprvu ji nemůžu najít, po delší době ji konečně chytím, ale to není ona, kvůli takové malé rybyčce jsem tu nepřijel a tak další den lovím znovu a ten vysněný kousek vždycky chytím. Přitom stále a za všech okolností zdůrazňuji, jak je to všechno nebezpečné a jde o život. Tipuju, že je to převzaný pořad ze západu, ta americká velkohubost na to přesně sedí. Nejvtipnější byl díl, kde vzal sebou nějakého mongolského průvodce i s manželkou a malým dítětem a opět neustále opakoval, jak je to nebezpečná pouť a můžou je každou chvíli roztrhat vlci, či medvědi - to by totiž musel přiznat, že je zrůda, která kvůli pojebané rybě ohrozila život cizí rodiny, v opačném případě, aby se vyhnul tomuto nařčení, by musel přiznat, že je to nahrané divadýlko. Z deště pod okap, Jakube. Ale jako cestopis hezké. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Jako "dokument", snad každý pozná, že je vše nahrané, sestříhané atd., zpracované skvěle, nakolik všemu co říká věřit, a zda se při sledování oprostit od etických otázek ohledně zneužívání živých bytostí pro zábavu, což rybaření bezesporu je, nechávám na každém. A Jakub? Kdyby se nechal předabovat někým jiným, bylo by lépe. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Na NG channel som narazil na anglickú verziu tohto dokumentu. Tak som snoril na nete a zistil som, že niečo podobné robil Jakub Vágner aj pre ČT. S radosťou som sa pustil do sledovania a musím povedať, že je to veľmi profesionálne spravené. Na Jakubovy je vidieť ako miluje prírodu a čo všetko je ochotný podstúpiť pre jej ochranu a rozšírenie vedomostí. Zábery sú krásne a komentár perfektný. Len škoda, že priebeh je skoro vždy podobný. Na úvod chytí z loveného a požadovaného druhu menší kus, potom príde časť keď sa mu vôbec nedarí a nakoniec ulovenie kapitálneho úlovku. Ale tie ryby sú úžasné. Vôbec som netušil, že v sladkej vode môžu byť až také hovädá :-D ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama